Populært:

Cowboytoast

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvem husker ikke en helt klassisk cowboytoast fra ungdommens dage. Mange af os husker den lækre toast med hakket oksekød, som en hurtig snack når man var i ungdomsklubben eller en tur i svømmehallen og lækkersulten meldte sig. Men der er ikke noget der slår den hjemmelavede cowboytoast! Læs men her og så hvor nemt det er at lave den bedst cowboytoast hjemme hos dig selv.

cowboytoast skåret over så man kan se bøf og løg imellem de to stykker brød.

Hyggemaden over dem alle

Toasts er noget som vi elsker hjemme hos os. Det kan være til frokost, som en snack i haven når ungerne har leget og er småsultne, eller som nem aftensmad. På toppen af listen over “toasties” er cowboytoasten. Den smager bare godt, og selvom den tager lidt længere at lave end en almindelige toast med skinke og ost, så er det arbejdet værd!

Der er noget med smagen af der krydrede kød, de søde bløde løg og en skive cheddar der lige giver en lidt cremet konsistens. Jeg bliver helt lækkersulten bare ved tanken!! For dig der ikke har stiftet bekendtskab med en cowboytoast, så har du snydt dig selv for noget rart.

Måske er det summen af minder, der til sammen gør en cowboytoast til noget specielt for mig, sådan er det med mad og minder.

For dig der ikke har stiftet bekendskab med den klassiske toast med en bøf, masser af bløde løg og cheddar i skøn forening, så er det nu du skal prøve. Jeg er sikker på at familien vil elske det endelige resultat.

tre cowboytoasts på skærebræt

Ingrediensnoter

Sandwichbrød – Eller toastbrød, bare den billige fra hylden. Man kan jo selvfølgelig også gå hele vejen og lave sit eget toastbrød.

Hakket oksekød
– Hakket oksekød, og ikke den helt fedtfattige! Det er vigtigt at der er lidt fedt i kødet, det giver smag, og så bliver bøffen ikke så tør.

Løg – Løg er en af hovedingredienserne i cowboytoast sammen med bøffen selvfølgelig. Tryllet om til bløde løg og i rigelige mængder, så kan det ikke gå galt.

Smag til bøffen – Farsen man laver bøfferne ud af, skal selvfølgelig krydres, og her er ketchup, engelsk sovs, soyasovs, løg og hvidløgspulver samt salt et must.

Hvordan laver man cowboytoast fra bunden?

I en stor pande tilberedes de forberedte løg. Samtidig med at løgene forvandles til bløde løg, klargøres farsen og formes derefter bøffer i passende tykkelse og størrelse.

Krydder bøfferne med salt og peber, og steg dem dernæst kort på hver side inden de stilles til siden. Når bøfferne er forstegt og løgene blevet helt bløde og lækre tages en skive toastbrød. Placer nu først en bøf på brødet efterfulgt af en god portion søde bløde løg, en skive cheddar og til sidst sluttes igen af med en skive brød.

Processen gentages til alle toasts er forberedt. Kom dem nu i den forvarmede toaster eller paninigrill og tilbered dem til de er gyldne og sprøde.

Server dem med det samme.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

færdig cowboytoast med bøf, bløde løg og cheddar på tallerken.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave cowboytoast i ovnen?

Ja. Hvis du ikke har et toastjern eller en paninigrill, kan du godt tilberede dine toast i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Andre nemme retter du måske vil synes om

en hånd der holder en halv cowboytoast.

Tips og tricks til opskriften

  • Lav rigeligt med bløde løg, jeg tror næsten ikke man kan komme for meget i.
  • Sørg for at krydre bøfferne med salt og peber.
  • Brug ikke alt for fedtfattigt hakket oksekød. Så risikerer du bøfferne bliver tørre.

Serveringsforslag

  • Server som en lækker snack til ungerne og dig selv.
  • Server som aftensmad.

Elsker du en god toast?

Så vil du med garanti også være vild med en klassisk Clubsandwich
stak med cowboytoast og en overskåret toast med hakkebøf, bløde løg og cheddar.
grillet cowboytoast klar til servering.

Opskrift på cowboytoast

Her får du vores opskrift på virkelig lækker mundfuld. En bøf, bløde løg, ost og sprødt brød, hvad mere kan man ønske sig. Server som en snack eller som nem hverdagsmad.

Vi håber du har lyst til at prøve opskriften, herhjemme er hele familien vild med dem.

cowboytoast skåret over så man kan se bøf og løg imellem de to stykker brød.
5 fra 2 stemmer

Cowboytoast

Opskrift på cowboytoast
Klassisk toast med bøf af hakket oksekød, bløde løg og cremet cheddar. Den helt rigtige hyggelige smag, som man husker dem fra sin barndom. Server som frokost eller nem aftensmad.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 8 toasts
Kalorier 327 kcal

Ingredienser

  • Olie, eller smør til stegning
  • 16 skiver sandwichbrød, eller toastbrød
  • 8 skiver cheddarost, kan udelades

Fars:

  • 800 g hakket oksekød
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • Peber

Bløde løg:

  • 50 g smør
  • 5 løg, store, pillet og skåret i tynde skiver
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk æbleeddike

Sådan gør du

  • I en stor pande smeltes smørret og løgene tilsættes. Svits dem ved middelhøj varme til de begynder at blive klare. Tilsæt sukker og æbleeddike og svits dem yderligere til de begynder at tage farve og bliver brune. Husk at vende det rundt undervejs, så det ikke brænder på.
    – Når løgene er færdige stilles de til siden. Husk at man kan lave bløde løg på forhånd.
    50 g smør, 5 løg, 2 spsk sukker, 1 spsk æbleeddike
  • Samtidig med at løgene steger på panden, røres ingredienserne til farsen grundigt sammen i en skål.
    800 g hakket oksekød, 2 spsk ketchup, 1 spsk soya sauce, 1 spsk engelsk sauce, 1 tsk løgpulver, ½ tsk hvidløgspulver, 1 tsk salt
  • Del derefter farsen i 8 lige store portioner og form det til bøffer og krydder dem med salt og peber.
    – Bøfferne skal være ca. 0,5 cm. i tykkelsen og være en smule større end brødskiverne.
  • Varm en smule olie eller smør op på en pande og steg nu bøfferne et minuts tid på hver side ved høj varme. Når alle bøfferne er stegt, stilles de til siden.
    Olie, Peber
  • Forvarm toaster/paninigrill til medium varme
  • Nu skal dine cowboytoast samles. Start med en skive brød efterfulgt af en bøf og en god portion bløde løg og en skive cheddar. Slut af med en skive brød, og gentag processen til alle toasts er klar.
    16 skiver sandwichbrød, 8 skiver cheddarost
  • Tilbered nu dine toasts i paninigrillen eller toasteren til de er helt gyldne og sprøde og osten er smeltet. Gentag til alle toasts er tilberedt, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1toastKalorier: 327kcalKulhydrater: 10gProtein: 17gFedt: 24gMættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 78mgNatrium: 582mgKalium: 322mgFibre: 1gSukker: 6gA-vitamin: 315IUC-vitamin: 4mgCalcium: 155mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. februar 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.