Hjem » Tilbehør » Bagte jordskokker i ovn

Bagte jordskokker i ovn

Jordskokker er super lækre, og de er i sæson lige nu i efteråret og vinteren. Du kan bruge dem på mange måder, en af dem er som bagte jordskokker i ovn. De smager fantastisk godt, og er lækkert tilbehør til mange retter. Læs med her og få vores nemme opskrift på ovnbagte jordskokker.

bagte jordskokker i ovn i sort fad

Jordskokker som tilbehør til aftensmaden

Jordskokker er en af de råvarer der er fremme lige nu her i efteråret. Du kan købe dem i de fleste supermarkeder, enten i løsvægt eller i pakkede poser ligesom andre rodfrugter.

Det kan også være at du har jordskokker i haven, de er nemlig ret nemme at dyrke selv, og man får som regel et stort udbytte. Så er der jo god grund til at kigge sig om efter nye måder at tilberede de lækre knolde på.

Jordskokker er både billige, mættende og sunde. De indeholder blandt andet kalium, folat og fosfor, og så smager de jo forrygende.

Her i opskriften bages de i ovnen med skræl på. Man behøver nemlig ikke at skrælle jordskokker. De skal bare skurres rigtig godt, for de fleste af vitaminerne sidder lige under skallen. Derudover bidrager skallen med god smag og lækkert knas til de færdige jordskokker.

I denne ret bruger vi timian som krydderi til jordskokkerne. Timian og jordskokker smager bare godt sammen. Du kan også bruge rosmarin i stedet, det smager også rigtig godt.

fad med bagte jordskokker i ovn

Ingrediensnoter

Jordskokker – Jordskokker minder lidt om knoldede kartofler i udseende. Du kan købe dem ved grønthandleren eller i supermarkederne om efteråret og vinteren.

Timian – Timian og jordskokker kan noget sammen. Jeg bruger tørrer timian for mest mulig smag, og så får jordskokkerne lidt frisk timian efter tilberedning.

Olivenolie – Jeg giver jordskokkerne lidt olivenolie inden tilberedning. Du kan også bruge andre slags olie.

Hvordan laver man jordskokker i ovn?

Det er slet ikke svært at tilberede jordskokker i ovn. Først skal de gørres rene og skurres godt. Jeg plejer at bruge en grydesvamp, så er det nemt at få eventuelle jordrester af.

De rene jordskokker skæres nu i både, og så vendes de i olivenolie og krydres med tørret timian, salt og peber inden de kommes i ovnen.

Når jordskokkerne er møre og gennembagte er de klar til servering. Hvis du har lidt frisk timian, kan du med fordel lige drysse lidt over inden servering. Det smager skønt til de bagte jordskokker, der har en lækker nøddeagtig smag.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bagte jordskokker i ovn med timian

Ofte stillede spørgsmål

Hvad serverer man bagte jordskokker til?

Du kan servere bagte jordskokker som du vil servere kartoffelbåde til for eksempel en god bøf, kylling eller fisk. Du kan også bruger bagte jordskokker i salat eller bare som en lækker snack med en god dip til.

Kan jeg bruge andre krydderier end timian?

Ja du kan sagtens eksperimentere med andre krydderier. Rosmarin er også super lækkert til jordskokker, men du kan også sagtens prøve med andre krydderier og krydderurter.

Skal jordskokker skrælles?

Du kan godt skrælle dine jordskokker hvis du har lyst, det er dog ikke nødvendigt. Jordskokker behøver ikke skrælles men de skal skrubbes rigtig godt, så der ikke sidder jord på dem. Du kan med fordel bruge den grove side af en grydesvamp til at skrubbe dine jordskokker rene med.

Hvordan laver jeg bagte jordskokker på grill?

Du kan bruge opskriften her, og tilberede dine jordskokker i en alubakke på grillen. De skal have indirekte varme og cirka 200 grader, og så skal de grilles til de er møre. Det tager cirka 30 minutter.

Andre efterårsretter du måske vil synes om

sort fad med bagte jordskokker i ovn med timian

Opskrift på bagte jordskokker med timian

Her får du vores opskrift på de lækreste og nemmeste jordskokker i ovn. De er bagte med timian, og de har en skøn nøddeagtig smag, som passer godt til de fleste efterårs- og vinterretter.

Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift på bagte jordskokker med timian, de kan serveres til alt fra en hakkebøf til gryderetter.

bagte jordskokker i ovn i sort fad
4.5 fra 2 stemmer

Bagte jordskokker i ovn

Opskrift på jordskokker i ovn
Bagte jordskokkebåde er lækre som tilbehør til mange efterårsretter. Du kan servere dem til alt fra en god bøf til kylling eller fisk. Du kan også lave en salat med bagte jordskokker. Her krydrer vi med timian, men du kan eksperimentere med andre krydderier og krydderurter hvis du har lyst.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 321 kcal

Ingredienser

  • 1 kg jordskokker
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk tørret timian
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • ½ dl frisk timian, kan udelades

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og skrub jordskokkerne med en ren grydesvamp. Du behøver ikke at skrælle dem.
  • Skær jordskokkerne i både, og kom dem i et ovnfast fad sammen med olie, tørret timian, salt og peber, og vend det hele godt rundt.
  • Bag jordskokkerne i cirka 30 minutter ved 200 grader til de er møre og gennembagte.
  • Server straks de varme jordskokker drysset med frisk timian på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 321kcalKulhydrater: 47gProtein: 6gFedt: 14gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 10gNatrium: 1174mgKalium: 1160mgFibre: 6gSukker: 24gA-vitamin: 727IUC-vitamin: 33mgCalcium: 94mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Billigt tilbehør, Efterår, jordskokker opskrifter, Nemt tilbehør, opskrift med jordskokker, Tilbehør til hakkebøf
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.