Vi elsker hokkaido græskar herhjemme, det er både sund, mættende, billig og ikke mindst lækker efterårsmad. Denne opskrift på bagt fyldt græskar med oksekød, er fantastisk at servere som halloweenmad eller bare på en hverdag hvor maden skal passe sig selv i ovnen.

Nem halloween aftensmad
Halloween venter lige om hjørnet, og det betyder jo at der er ekstra fokus på halloween aftensmad. Det må gerne være lidt sjovt, men det skal stadig være lækkert og mættende.
Et fyldt græskar med oksekødsfyld ser super flot ud når det bliver serveret helt ved bordet. Det er perfekt til halloween eller her om efteråret når hokkaidogræskarene kommer frem i butikkerne.
Du kan jo lavet fyldet præcis som i bedst kan lide det, for eksempel med ungernes yndlingskødsovs eller hvad du har lyst til. Jeg bruger her et krydret mexicansk kødfyld, som er tæt på det jeg normalt vil servere i tortillas eller tacos. Bønnerne er med til at give ekstra mæthed.
Græskarene gratineres på toppen med masser af mozzarella, som smelter under tilberedning, og så sættes de hele græskar på bordet ved spisetid.
Ved bordet skæres de op, og fyldet indeni kommer til synes. Sådan et mellemstort hokkaido med oksekødsfyld vil passe til to voksne mennesker serveret med en salat til. Så hvis du skal lave mad til en familie på 4, vil jeg anbefale at lave to græskar. Eventuelle rester kan sagtens gemmes til dagen efter, der smager de faktisk bare endnu bedre.
Mere halloweeninspiration
Ingrediensnoter
Græskar – Hokkaido græskar passer super godt til denne ret. De er sødlige og lækre, men du kan også bruge halve butternut squash og fylde dem med oksekødsfyld og så i ovnen.
Hakket oksekød – Brug hakket oksekød med en mellem fedtprocent, så det ikke bliver alt for tørt indeni græskaret når det bliver bagt.
Kidneybønner – Bønnerne giver en god smag og mæthed. Du kan bruge andre bønner efter eget valg.
Krydderier – Spidskommen, paprika og koriander giver en skøn mexi-smag, som passer godt til det søde bagte græskar. Du kan selvfølgelig eksperimentere med andre krydderier efter eget valg hvis du har lyst.
Frisk mozzarella – Frisk mozzarella er prikken over i’et. Det smager skønt, og smelter godt under tilberedningen. Du kan også bruge andre oste som for eksempel cheddar.
Hvordan laver man fyldt græskar med oksekødsfyld?
Det er super nemt at lave fyldt græskar med oksekød.
Først skal toppen skæres af græskarene, og så skal kerner og trevler skrabes ud. Herefter skal du lave kødfyldet.
Kødfyldet laves ved at stege løg og hvidløg i olie på en pande. Herefter tilsættes kødet, som brunes af sammen med krydderierne. Så tilsættes oksebouillon og tomatpure, og så skal sauce simre indtil væsken er kogt væk inden bønnerne tilsættes.
Nu fyldes kødfyldet i de hule græskar, så kommes der ost på toppen inden låget lægges på, og græskarene kommes i den varme ovn. De skal bage en lille times tid indtil de er møre.
Græskarene kan serveres hele og skæres ud ved bordet. Drys eventuelt med lidt hakket persille på toppen og en grøn salat til. Man spiser hele græskaret, og man kan sagtens spise skallen også. Derfor skal det selvfølgelig vaskes godt inden det skal bruges.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
du kan også lave denne ret med butternut squash. Så skal du dele dem på langs, og fylde kødfyld indeni og ost på toppen. Herefter skal de halve græskar i ovnen med fyld.
Du kan også lave denne ret med andet fyld i dit hokkaido. Du kan bruge kyllingekød eller lave et vegetarisk fyld. Det kunne være med svampe, bønner eller linser. Du kan bruge alle typer af fyld efter eget valg, eller du kan fylde det med en rest af din kødsovs, dahl eller andet.
Andre græskaropskrifter du måske vil synes om
- Græskarmuffins
- Hokkaido græskar i ovn med timian
- Græskarrisotto med timian
- Hasselback butternut squash
- Bagt hokkaido græskar
Opskrift på oksekødsfyldt bagt hokkaido græskar
Her får du vores opskrift på et fyldt græskar med lækkert kødfyld med bønner og ost på toppen. Græskaret passer sig selv i ovnen når det først er sat over, så det er nem mad på en hverdag.
Jeg håber du får lyst til at prøve vores opskrift, og eventuelt servere den for familien til halloween eller en anden dag her i efteråret.

Bagt fyldt græskar med oksekød
Ingredients
- 2 hokkaido græskar
- 1 spsk olivenolie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk paprika
- ½ tsk røget paprika
- 2 dl oksebouillon
- 2 spsk tomatpure
- 1 ds kidneybønner
- 250 g frisk mozzarella
Instructions
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Vask græskarene godt, skrub dem eventuelt med en skuresvamp. Skær toppen af og fjern kerner og trevlerne i midten.
- Opvarm olivenolien på en pande. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien til løgene bliver klare. Tilsæt hakket oksekød og brun det af. Tilsæt herefter spidskommen, koriander og paprika, og herefter oksebouillon og tomatpure til panden. Lad saucen koge ind indtil næsten alt væsken er forsvundet, og tilsæt så kidneybønnerne.
- Fyld kødfyldet i hulrummet på græskarene.
- Skær mozzarellaen i mindre stykker og fordel den ovenpå kødfyldet.
- Sæt låget på, og bag græskarene i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-60 minutter eller indtil græskaret er mørt når du stikker i det.
- Server straks eventuelt med en grøn salat. Skær græskarene ud ved bordet.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Flere billeder af bagt fyldt græskar
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her