Hjem » Tilbehør » Bagt hokkaido græskar

Bagt hokkaido græskar

Det er sæson lige nu for hokkaido græskar, og det klager vi bestemt ikke over. Det betyder nemlig at vi kan lave bagt hokkaido som snack eller tilbehør til at måltid. Læs med her og få vores opskrift på lækre hokkaido fritter.

Bagt hokkaido græskar som hokkaido fritter med aioli

Hvad er Hokkaido?

Det er lige nu hokkaido græskar er i sæson, og derfor er det oplagt at lave mad med det lækre, smagfulde og sunde græskar. Sæsonen går fra august til december, så du har god tid til at prøve forskellige lækre retter med græskar de næste måneder.

Hokkaido er oprindeligt et japansk græskar der har navn efter en japansk halvø, men de sidste år har vi set det mere og mere i Danmark også, og det er med god grund! Der er nemlig masser af god smag i de lækre orangefarvede små græskar.

bagt hokkaido med timian og hvidløg

Hvordan laver man bagt hokkaido?

Sådan et hokkaido græskar er en virkelig taknemmelig råvarer at arbejde med. Det kan næsten ikke gå galt, og denne opskrift er da også virkelig nem at lave. Til hokkaido fritter skal du bruge:

  • Hokkaido græskar
  • Olivenolie
  • Timian
  • Hvidløg
  • Salt og peber
  • Lidt parmesan, kan udelades men giver en god smag.

Først skal græskaret vaskes godt. Man behøver ikke skrælle det, for man kan godt spise skrællen på et hokkaido græskar. Brug evt. en ren skuresvamp hvis skallen er meget grim, men ellers kan en grundig vask være fin.

Skær så græskaret i skiver på cirka 1 cm, og gnid stykkerne ind i en blanding af olie, timian, hvidløg og salt og peber. Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen til de er lækre og møre. Det tager en halv times tid. Når de kommer ud af ovnen kan du drysse parmesan over dem for ekstra god smag, og servere dem med en aioli/hvidløgsmayonnaise.

Se den fulde opskrift med mængder og fremgangsmåde lidt længere nede på siden her.

græskar fritter og hvidløgsmayonnaise

Bagt hokkaido græskar opskrift

Her får du vores opskrift på bagt hokkaido græskar. Det bliver til skønne hokkaido fritter, som man kan servere som en lækker snack eller som tilbehør til aftensmaden. Det er lækkert til alt fra frikadeller til kylling eller en god bøf.

Bagt hokkaido græskar som hokkaido fritter med aioli
5 fra 1 stemme

Bagt hokkaido græskar opskrift

De bedste hokkaido fritter i ovn
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 252 kcal

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk timian
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 spsk parmesan, fintrevet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vask græskaret godt, det skal ikke skrælles. Brug evt. en ren skuresvamp hvis ydersiden er meget grim.
  • Del græskaret i to halve, og skrab indmaden ud med en ske. Skær herefter græskaret i skiver på cirka 1 cm i tykkelsen.
  • Bland olie, timian og presset hvidløg i en skål sammen med salt og peber. Vend græskarstykkerne i krydderolien, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag græskarskiverne i ovnen i cirka 30 minutter. Stik i dem med en gaffel og mærk om de er møre, så er de færdige. Når de kommer ud af ovnen, kan du drysse dem med fintrevet parmesanost. Det giver god smag, men kan også sagtens undværes.
  • Server hokkaido fritter med hvidløgsmayonnaise eller som tilbehør til kød eller fisk.

Noter

Server for eksempel med hvidløgsmayonnaise lavet af af 1 dl mayonnaise rørt med to fed hvidløg og smagt til med salt, peber og lidt citronsaft.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 252kcalKulhydrater: 30gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 2gKolesterol: 2mgNatrium: 54mgKalium: 1201mgFibre: 5gSukker: 8gA-vitamin: 4750IUC-vitamin: 45mgCalcium: 132mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagt græskar, Hokkaido Fritter, Hokkaido græskar, hokkaido græskar i ovn, Ovnbagt hokkaido
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.