Hokkaido græskar i ovn med timian

Græskarsæsonen er for alvor i gang, og vi elsker de lækre hokkaido græskar herhjemme. De smager skønt, mætter godt, og så kan man få dem til fornuftige priser lige nu. Læs med her og få vores bedste opskrift på hokkaido græskar i ovn med timian her.

opskrift på hokkaido græskar i ovn med timian

Spis som tilbehør eller i salat

Bagte græskartern er godt i mange sammenhæng. Derfor kan du også sagtens bage et helt, resterne kan nemlig sagtens gemmes og bruges igen i nye retter.

Du kan for eksempel servere disse græskartern, som de er den ene dag til et stykke kød, og dagen efter kan de bruges i en frokostsalat eller i en risotto til aftensmad. De er også super lækre i en salat med for eksempel kål eller grøn salat. Sådan et græskar giver rigtig meget mad for få penge, og mætter godt hvis man for eksempel vælger at lave et vegetarisk måltid uden kød.

Bagt hokkaido græskar i tern

Hvordan laver man hokkaido græskar i ovn?

Denne opskrift er virkelig nem, og du kan variere den som du har lyst til. Vi synes at timian er genialt til hokkaido, men du kan også sagtens lave den med andre krydderurter eller drysse med parmesan til sidst hvis du har lyst til det. Se det som en grundopskrift, som du kan eksperimentere med og udvide hen af vejen. Til denne opskrift skal du bruge:

  • Hokkaidogræskar, de er i sæson her i efteråret.
  • Olivenolie
  • Timian, eller andet krydderi eller krydderurt.
  • Salt og peber

Fremgangsmåden er ganske simpel. Vask dit græskar og skær det i tern. Vend det i olie med timian, salt og peber, og bag det i ovnen til dine hokkaidotern er møre og lækre. Det tager en lille halv times tid.

Se opskrift med præcise mængder og fremgangsmåde længere nede på siden her.

Ovnbagt hokkaido i ovn

Hokkaido græskar i ovn opskrift

Her får du vores opskrift på lækre græskartern af hokkaido i ovn. Det smager skønt, er sundt og mættende, og så er det virkelig nemt at lave. Hvis du undrer dig over hvordan sådan et hokkaidogræskar mon smager, så er smagen lidt hen af sød kartoffel når det bliver bagt på denne måde. Det er super lækkert tilbehør til fisk eller kød, eller som mættende element i en vegetarisk ret eller salat.

opskrift på hokkaido græskar i ovn med timian
4 fra 2 stemmer

Hokkaido græskar i ovn opskrift

Ovnbagt hokkaido græskar i tern med timian
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 243 kcal

Ingredienser

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk timian, tørret
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vask hokkaido græskaret godt. Du behøver ikke skrælle det. Del det på midten og skrab indmaden ud af græskaret. Skær det i skiver på cirka 1,5 cm i tykkelsen, og herefter i tern.
  • Bland olie, timian, salt og peber i en skål, og vend herefter hokkaidoternene rundt i olien i skålen. Fordel herefter græskaren på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i cirka 25 minutter. Stik med en kniv for at være sikker på at græskaren er mør.
  • Server straks som tilbehør til kød, fisk eller i en lækker salat med bagt hokkaido.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 243kcalKulhydrater: 30gProtein: 3gFedt: 15gMættet fedt: 2gNatrium: 14mgKalium: 1211mgFibre: 6gSukker: 7gA-vitamin: 4814IUC-vitamin: 47mgCalcium: 109mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagt græskar, Bagt hokkaido græskar, Efterår, hokkaido græskar i ovn, Tilbehør med græskar, Tilbehør til fisk, Tilbehør til kød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg