Græskarsæsonen er for alvor i gang, og vi elsker de lækre hokkaido græskar herhjemme. De smager skønt, mætter godt, og så kan man få dem til fornuftige priser lige nu. Læs med her og få vores bedste opskrift på hokkaido græskar i ovn med timian her.
Spis som tilbehør eller i salat
Bagte græskartern er godt i mange sammenhæng. Derfor kan du også sagtens bage et helt, resterne kan nemlig sagtens gemmes og bruges igen i nye retter.
Du kan for eksempel servere disse græskartern, som de er den ene dag til et stykke kød, og dagen efter kan de bruges i en frokostsalat eller i en risotto til aftensmad. De er også super lækre i en salat med for eksempel kål eller grøn salat. Sådan et græskar giver rigtig meget mad for få penge, og mætter godt hvis man for eksempel vælger at lave et vegetarisk måltid uden kød.
Hvordan laver man hokkaido græskar i ovn?
Denne opskrift er virkelig nem, og du kan variere den som du har lyst til. Vi synes at timian er genialt til hokkaido, men du kan også sagtens lave den med andre krydderurter eller drysse med parmesan til sidst hvis du har lyst til det. Se det som en grundopskrift, som du kan eksperimentere med og udvide hen af vejen. Til denne opskrift skal du bruge:
- Hokkaidogræskar, de er i sæson her i efteråret.
- Olivenolie
- Timian, eller andet krydderi eller krydderurt.
- Salt og peber
Fremgangsmåden er ganske simpel. Vask dit græskar og skær det i tern. Vend det i olie med timian, salt og peber, og bag det i ovnen til dine hokkaidotern er møre og lækre. Det tager en lille halv times tid.
Se opskrift med præcise mængder og fremgangsmåde længere nede på siden her.
Hokkaido græskar i ovn opskrift
Her får du vores opskrift på lækre græskartern af hokkaido i ovn. Det smager skønt, er sundt og mættende, og så er det virkelig nemt at lave. Hvis du undrer dig over hvordan sådan et hokkaidogræskar mon smager, så er smagen lidt hen af sød kartoffel når det bliver bagt på denne måde. Det er super lækkert tilbehør til fisk eller kød, eller som mættende element i en vegetarisk ret eller salat.
Hokkaido græskar i ovn opskrift
Ingredienser
- 1 stk hokkaido græskar
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk timian, tørret
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Vask hokkaido græskaret godt. Du behøver ikke skrælle det. Del det på midten og skrab indmaden ud af græskaret. Skær det i skiver på cirka 1,5 cm i tykkelsen, og herefter i tern.
- Bland olie, timian, salt og peber i en skål, og vend herefter hokkaidoternene rundt i olien i skålen. Fordel herefter græskaren på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i cirka 25 minutter. Stik med en kniv for at være sikker på at græskaren er mør.
- Server straks som tilbehør til kød, fisk eller i en lækker salat med bagt hokkaido.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her