Ovnbagt hokkaido græskar i tern med timian. De lækre græskartern er skønt tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ, og kan bruges i salater og som topping på for eksempel risotto.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1hokkaido græskar
4spskolivenolie
2spsktørret timian
Salt
Peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
Vask hokkaido græskaret godt. Du behøver ikke skrælle det. Del det på midten og skrab indmaden ud af græskaret. Skær det i skiver på cirka 1,5 cm i tykkelsen, og herefter i tern.
1 hokkaido græskar
Bland olie, timian, salt og peber i en skål, og vend herefter hokkaidoternene rundt i olien i skålen. Fordel herefter græskaren på en bageplade med bagepapir, og bag det i ovnen i cirka 25 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Stik med en kniv for at være sikker på at græskaren er mør.
Server straks som tilbehør til kød, fisk eller i en lækker salat.
Noter
Ingrediensnoter
Denne opskrift er virkelig nem, og du kan variere den som du har lyst til. Vi synes at timian er genialt til hokkaido, men du kan også sagtens lave den med andre krydderurter eller drysse med parmesan til sidst hvis du har lyst til det. Se det som en grundopskrift, som du kan eksperimentere med og udvide hen af vejen.
Servering
Bagt græskar er super lækkert tilbehør til fisk eller kød, eller som mættende element i en vegetarisk ret eller salat.