Indhold

Græskarrisotto med timian

Indhold

Vi elsker risotto herhjemme, og nu hvor græskarsæsonen er startet, har vi selvfølgelig også fået risotto med græskar. Hokkaido græskar smager bare skønt, og det er perfekt i en simpel græskarrisotto. Læs med her og få vores opskrift.

lækker opskrift på græskarrisotto med bagt græskar og timian

Mad med hokkaido græskar

Det lille japanske hokkaido græskar har virkelig vundet indpas i Danmark også. Vi kan i år se dem i alle supermarkederne, og de er super lækre i alt fra supper til bagte hokkaido fritter.

Vi holder os heller ikke tilbage, og bruger hokkaido en hel masse her i efteråret, det er bare lækkert, og så indbyder det til nogle super lækre vegetarretter. Vi vil jo alle sammen gerne spise lidt mindre kød, og græskar gør det bare nemt at undvære kødet, for eksempel i en lækker risotto.

Risotto med bagt græskar

Vegetarmad på den nemme måde

Vi prøver så vidt muligt at spise aftensmad uden kød en gang eller to om ugen. Det er ikke altid det bliver så opfindsomt, men denne gang blev det altså til en lækker risotto med græskar. Vi elsker nemlig risotto, og hokkaido er bare super lækkert og mættende.

Vi bager græskaret i ovnen sammen med timian før det kommer i risottoen. Det giver masser af god smag, og gør at det er nemt at tilberede græskaret færdig i risottoen.

Den bedste vegetarret er risotto uden kød

Hvordan laver man græskarrisotto?

Mange er bange for at kaste sig ud i at lave risotto, men det behøver man faktisk slet ikke være. Vi har alle set hvordan folk fejler igen og igen i masterchef-programmerne, men det er faktisk ikke helt umuligt at lave en lækker risotto derhjemme. Til denne version af risotto med græskar skal du bruge:

  • Hokkaido græskar
  • Tørret timian
  • Olivenolie
  • Løg
  • Frisk timian
  • Risottoris
  • Hvidvin
  • Grøntsagsbouillon
  • Smør
  • Parmesan
  • Salt og peber

Til at starte med skal græskaret gøres klar. Det vaskes og skæres i tern. Jeg bruger 1/2 græskar til 4 personer. Resten kan du gemme til suppe eller bagt hokkaido. Græskartern gnides ind i olie, timian, salt og peber, og bages møre ved 180 grader i cirka 25 minutter. Varm i mens bouillon op i en gryde til kogepunktet.

Herefter skal risottoen laves. Start med at opvarme olie i en pande, og tilsæt hakket løg og frisk timian. Steg løget klart, og tilsæt så risene. Risene skal varmes godt igennem, og derefter tilsættes 3/4 af de bagte græskartern. Resten skal bruges til at komme ovenpå risottoen til sidst.

Kom hvidvin på og lad det fordampe. Begynd herefter at tilsætte kogende bouillon lidt af gange. Væsken skal koge væk i mellem hver påfyldning af bouillon. Fortsæt til risene er møre, sluk så for blusset og tilsæt smør og parmesan. Når det er smeltet ind i retten, røres den godt rundt, og serveres med de sidste bagte græskartern på toppen og evt. drysset med græskarkerner.

Se den præcise opskrift med mængder længere nede på siden.

Lækker cremet græskarrisotto

Græskarrisotto opskrift

Her får du vores opskrift på lækker græskarrisotto. Det er nemt at lave, mætter godt, og så er den mild i smagen så hele familien kan være med. Vi håber du har lyst til at kaste dig ud i vores version af en lækker efterårsrisotto.

lækker opskrift på græskarrisotto med bagt græskar og timian
5 fra 1 stemme

Græskarrisotto med timian opskrift

Lækker og cremet risotto hokkaido græskar og timian
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 728 kcal

Ingredienser

  • 1/2 stk hokkaido græskar
  • 1 spsk timian, tørret
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 1 stilk timian, frisk
  • 350 g risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 1 1/2 l grøntsagsbouillon
  • 50 g smør
  • 50 g parmesan
  • Salt og peber
  • Evt. ristede græskarkerner, til servering

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Start med at klargøre græskaret. Vask det godt, og skær det i tern på cirka 1,5×1,5 cm. Læg græskartern på en bageplade med bagepapir. Bland halvdelen af olien med tørret timian, salt og peber. Hæld olien ud over græskarternene, og vend dem lidt rundt så de er godt smurt ind i olie alle sammen. Bag det i ovnen til de er møre. Det tager cirka 25 minutter. Herefter er du klar til at lave risottoen.
  • Opvarm olien i en stor pande, og tilsæt hakket løg og frisk timian. Steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt så risene. Lad risene få varme og stege i ca. 5 minutter inden du går videre. 
  • Tilsæt 3/4 af de bagte græskartern. Gem resten til at komme ovenpå når risottoen er færdig.
  • Tilsæt hvidvinen og lad det simre indtil vinen er fordampet. Varm i mens grøntsagsboullion op i en gryde ved siden af. 
  • Når vinen er kogt væk tilsættes ca. 2 dl. kogende grøntsagsbouillon. Igen lader du væsken koge væk inden du tilsætter yderligere 2 dl. bouillon. Ind i mellem røres der i retten så væsken kan trænge godt ind i risene. Du fortsætter med at koge væske ind i risene indtil de er møre, der skal ca. bruges halvanden liter bouillon til en portion til 4 personer. Nogen gange lidt mindre eller mere, her må man smage på risene for at være sikker på de er færdigtilberedte. De skal lige akkurat være møre uden at koge for meget ud. 
  • Når risene er møre slukkes for kogepladen, og smør og parmesan tilsættes. Når smør og parmesan er smeltet sammen med risene, smages retten til med salt og peber. Server retten med bagte græskartern på toppen og evt. græskarkerner for lidt knas.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 728kcalKulhydrater: 94gProtein: 12gFedt: 28gMættet fedt: 11gKolesterol: 35mgNatrium: 1803mgKalium: 788mgFibre: 6gSukker: 9gA-vitamin: 3699IUC-vitamin: 29mgCalcium: 228mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med hokkaido græskar, Hokkaidorisotto, Kødfri aftensmad, risotto med græskar, Risotto med hokkaido, Vegetarret, vegetarrisotto
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vi elsker risotto! Prøv også: Risotto med svampe og persille eller Risotto med asparges

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg