Rodfrugter i ovn

5

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker rodfrugter i ovn! Om efteråret og vinteren bugner butikkerne med lækre rodfrugter, som både smager fantastisk, er sunde og tilmed også billige. Du kan bruge rodfrugterne til mange ting, læs med her og få vores opskrift på de bedste ovnbagte rodfrugter.

fad med rodfrugter i ovn med persillerod, rødbeder, gulerødder og rosmarin.

Forskellige rodfrugter

Du kan sagtens bruge forskellige rodfrugter til denne opskrift. Du kan også tilsætte andet, for eksempel kartofler, hvidløg eller løg, det smager alt sammen rigtig godt i retten.

Det eneste du skal være opmærksom på, er at forskellige rodfrugter kan have forskellig tilberedningstid. For eksempel skal rødbeder have længere tid i ovnen end gulerødder, pastinakker og persillerødder, derfor er det en god ide at skære rødbederne mindre end de andre typer af rodfrugter.

Rodfrugter er billig aftensmad, der også er sundt og mætter godt. De er fyldt med sunde fibre, og hvis man laver dem på den rigtige måde, kan det blive super lækkert tilbehør til et stykke kød, kylling eller fisk. Du kan vælge lige præcis de typer af rodfrugter som I bedst kan lide, eller du kan bruge opskriften til at få ryddet op i de sidste rodfrugter sidst på ugen for at undgå madspild.

ovnbagte rodfrugter med rosmarin i ovalt fad.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Rodfrugter – Brug en blanding af dem du bedst kan lide. Det kan for eksempel være gulerødder, rødbeder, pastinakker og persillerødder.

Rosmarin eller timian – Det passer bare rigtig godt sammen med smagen af rodfrugterne.

Olivenolie – Der skal lidt olie ud over for at de bliver lækre i overfladen. Vi synes det smager bedst med en god olivenolie.

Honning – Giver en lille smule sødme, og er med til at glasere rodfrugterne lidt mens de er i ovnen.

Hvordan laver man rodfrugter i ovn?

Rodfrugter er ret taknemmelige at arbejde med. De behøver ikke den helt store bearbejdning, da de har god smag i forvejen. Vi elsker at krydre dem med lidt frisk rosmarin eller timian for lidt ekstra smag, men ellers gør lidt salt og peber underværker.

Fremgangsmåden er ret enkel. Rodfrugterne skæres ud, og herefter blandes resten af ingredienserne i fadet, inden de bages møre i ovnen.

Når de er møre er de klar til at servere. For eksempel som tilbehør til kød eller fjerkræ eller i en lækker salat.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

ovalt fad med rodfrugter i ovn.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan go godt. De smager faktisk også super godt kolde næste dag, du kan eventuelt bruge dem i en salat.


Andre opskrifter på tilbehør

fad med rodfrugter i ovn med persillerod, rødbeder, gulerødder og rosmarin.

Tips og Tricks

  • Brug de rodfrugter du har
    • Har du en rest rodfrugter liggende, så er det oplagt at bruge dem i retten. Du kan bruge både rødbede, persillerod, pastinak, gulerødder og knoldselleri. Så tag det du bedst kan lide. Du kan også fint tilsætte kartofler eller løg til fadet med rodfrugter.
  • Køb en pose blandede rodfrugter
    • Rodfrugter er virkelig billig mad her om vinteren. De koster næsten ingenting i butikkerne. Du kan ofte købe dem i løsvægt eller købe en pose blandede rodfrugter, så du ikke står tilbage med en masse du ikke får brugt.
  • Giv dem lidt ost
    • Når rodfrugterne kommer ud af ovnen kan du rive lidt parmesan eller vesterhavsost ud over dem. Det smager skønt!

Serveringsforslag

Elsker du nemt tilbehør i ovnen?

Så prøv også vores opskrift på Broccoli i ovn eller Bagte tomater med hvidløg

ovnbagte rodfrugter med rosmarin i ovalt fad.

Opskrift på ovnbagte rodfrugter

Her får du vores nemme opskrift på lækre rodfrugter i ovn. Du kan variere opskriften som du selv synes. Prøv for eksempel at tilsætte to løg i både, hele fed hvidløg eller kartofler i tern.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften af, og måske servere rodfrugter for din familie snart.

fad med rodfrugter i ovn med persillerod, rødbeder, gulerødder og rosmarin.
5 fra 1 stemme

Rodfrugter i ovn

Nem opskrift på lækre ovnbagte rodfrugter med rosmarin. De smager skønt og er virkelig nemme at lave. Du kan bruge de rodfrugter du lige har i skuffen, for eksempel rødbeder, gulerødder, persillerødder, pastinak eller knoldselleri.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 327 kcal

Ingredienser

  • 1 kg rodfrugter, en god blanding, her rødbeder, guldrødder, pastinakker og persillerødder.
  • 4 kviste rosmarin, eller timian, alternativt 1 spsk. tørret
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Skær rødbeder lidt mindre end gulerødder, pastinak og persillerød, da de har længere tilberedningstid.
    1 kg rodfrugter
  • Kom alle rodfrugterne i et ildfast fad sammen med rosmarin, olivenolie, honning, salt og peber og vend det hele godt rundt.
    4 kviste rosmarin, 4 spsk olivenolie, 1 spsk honning, 1 tsk salt, Peber
  • Sæt fadet i ovnen og bag rodfrugterne 35-45 minutter alt efter størrelse på rodfrugterne. Stik i rodfrugterne for at tjekke om de er møre og klar til servering.
  • Server straks som tilbehør til kød, kylling eller fisk.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 327kcalKulhydrater: 49gProtein: 3gFedt: 15gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 11gNatrium: 607mgKalium: 941mgFibre: 12gSukker: 16gA-vitamin: 3IUC-vitamin: 43mgCalcium: 91mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. januar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.