Vi elsker rodfrugter i ovn! Om efteråret og vinteren bugner butikkerne med lækre rodfrugter, som både smager fantastisk, er sunde og tilmed også billige. Du kan bruge rodfrugterne til mange ting, læs med her og få vores opskrift på de bedste ovnbagte rodfrugter.

Forskellige rodfrugter
Du kan sagtens bruge forskellige rodfrugter til denne opskrift. Du kan også tilsætte andet, for eksempel kartofler, hvidløg eller løg, det smager alt sammen rigtig godt i retten.
Det eneste du skal være opmærksom på, er at forskellige rodfrugter kan have forskellig tilberedningstid. For eksempel skal rødbeder have længere tid i ovnen end gulerødder, pastinakker og persillerødder, derfor er det en god ide at skære rødbederne mindre end de andre typer af rodfrugter.
Rodfrugter er billig aftensmad, der også er sundt og mætter godt. De er fyldt med sunde fibre, og hvis man laver dem på den rigtige måde, kan det blive super lækkert tilbehør til et stykke kød, kylling eller fisk. Du kan vælge lige præcis de typer af rodfrugter som I bedst kan lide, eller du kan bruge opskriften til at få ryddet op i de sidste rodfrugter sidst på ugen for at undgå madspild.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Rodfrugter – Brug en blanding af dem du bedst kan lide. Det kan for eksempel være gulerødder, rødbeder, pastinakker og persillerødder.
Rosmarin eller timian – Det passer bare rigtig godt sammen med smagen af rodfrugterne.
Olivenolie – Der skal lidt olie ud over for at de bliver lækre i overfladen. Vi synes det smager bedst med en god olivenolie.
Honning – Giver en lille smule sødme, og er med til at glasere rodfrugterne lidt mens de er i ovnen.
Hvordan laver man rodfrugter i ovn?
Rodfrugter er ret taknemmelige at arbejde med. De behøver ikke den helt store bearbejdning, da de har god smag i forvejen. Vi elsker at krydre dem med lidt frisk rosmarin eller timian for lidt ekstra smag, men ellers gør lidt salt og peber underværker.
Fremgangsmåden er ret enkel. Rodfrugterne skæres ud, og herefter blandes resten af ingredienserne i fadet, inden de bages møre i ovnen.
Når de er møre er de klar til at servere. For eksempel som tilbehør til kød eller fjerkræ eller i en lækker salat.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan go godt. De smager faktisk også super godt kolde næste dag, du kan eventuelt bruge dem i en salat.
Andre opskrifter på tilbehør

Tips og Tricks
- Brug de rodfrugter du har
- Har du en rest rodfrugter liggende, så er det oplagt at bruge dem i retten. Du kan bruge både rødbede, persillerod, pastinak, gulerødder og knoldselleri. Så tag det du bedst kan lide. Du kan også fint tilsætte kartofler eller løg til fadet med rodfrugter.
- Køb en pose blandede rodfrugter
- Rodfrugter er virkelig billig mad her om vinteren. De koster næsten ingenting i butikkerne. Du kan ofte købe dem i løsvægt eller købe en pose blandede rodfrugter, så du ikke står tilbage med en masse du ikke får brugt.
- Giv dem lidt ost
- Når rodfrugterne kommer ud af ovnen kan du rive lidt parmesan eller vesterhavsost ud over dem. Det smager skønt!
Serveringsforslag
- Server til en Lækker culottesteg eller en god bøf.
- Spis dem til Kyllingelår på grillen eller Hel kylling i airfryer
Elsker du nemt tilbehør i ovnen?
Så prøv også vores opskrift på Broccoli i ovn eller Bagte tomater med hvidløg
Opskrift på ovnbagte rodfrugter
Her får du vores nemme opskrift på lækre rodfrugter i ovn. Du kan variere opskriften som du selv synes. Prøv for eksempel at tilsætte to løg i både, hele fed hvidløg eller kartofler i tern.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften af, og måske servere rodfrugter for din familie snart.

Rodfrugter i ovn
Ingredienser
- 1 kg rodfrugter, en god blanding, her rødbeder, guldrødder, pastinakker og persillerødder.
- 4 kviste rosmarin, eller timian, alternativt 1 spsk. tørret
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Skær rødbeder lidt mindre end gulerødder, pastinak og persillerød, da de har længere tilberedningstid.1 kg rodfrugter
- Kom alle rodfrugterne i et ildfast fad sammen med rosmarin, olivenolie, honning, salt og peber og vend det hele godt rundt.4 kviste rosmarin, 4 spsk olivenolie, 1 spsk honning, 1 tsk salt, Peber
- Sæt fadet i ovnen og bag rodfrugterne 35-45 minutter alt efter størrelse på rodfrugterne. Stik i rodfrugterne for at tjekke om de er møre og klar til servering.
- Server straks som tilbehør til kød, kylling eller fisk.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. januar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her