Vi elsker rodfrugter i ovn! Om efteråret og vinteren bugner butikkerne med lækre rodfrugter, som både smager fantastisk, er sunde og tilmed også billige. Du kan bruge rodfrugterne til mange ting, læs med her og få vores opskrift på de bedste ovnbagte rodfrugter.
Forskellige rodfrugter
Du kan sagtens bruge forskellige rodfrugter til denne opskrift. Du kan også tilsætte andet, for eksempel kartofler, hvidløg eller løg, det smager alt sammen rigtig godt i retten.
Det eneste du skal være opmærksom på, er at forskellige rodfrugter kan have forskellig tilberedningstid. For eksempel skal rødbeder have længere tid i ovnen end gulerødder, pastinakker og persillerødder, derfor er det en god ide at skære rødbederne mindre end de andre typer er rodfrugter.
Rodfrugter er billig aftensmad der også er sundt og mætter godt. De er fyldt med sunde fibre, og hvis man laver dem på den rigtige måde, kan det blive super lækkert tilbehør til et stykke kød, kylling eller fisk. Du kan vælge lige præcis de typer af rodfrugter som I bedst kan lide, eller du kan bruge opskriften til at få ryddet op i de sidste rodfrugter sidst på ugen for at undgå madspild.
Hvordan laver man rodfrugter i ovn?
Rodfrugter er ret taknemmelige at arbejde med. De behøver ikke den helt store bearbejdning, da de har god smag i forvejen. Vi elsker at krydre dem med lidt frisk rosmarin eller timian for lidt ekstra smag, men ellers gør lidt salt og peber underværker.
Til vores opskrift skal du bruge:
- Rodfrugter, en blanding af dem du bedst kan lide.
- Rosmarin eller timian
- Olivenolie
- Honning
- Salt og Peber
Den fulde opskrift med mængder, finder du længere nede på siden her, men faktisk er fremgangsmåden ret enkel. Rodfrugterne skæres ud, og herefter blandes resten af ingredienserne i fadet, inden de bages møre i ovnen.
Har du rester tilbage? Så gem dem til madpakken dagen efter. De er også lækre i en salat for eksempel med spinatblade, tomat og mozzarellaost.
Prøv også: Mellemøstlig salat med bagte gulerødder
Opskrift på ovnbagte rodfrugter
Her får du vores nemme opskrift på lækre rodfrugter i ovn. Du kan variere opskriften som du selv synes. Prøv for eksempel at tilsætte to løg i både, hele fed hvidløg eller kartofler i tern.
Rodfrugter i ovn
Ingredienser
- 1 kg rodfrugter, en god blanding, her rødbeder, guldrødder, pastinakker og persillerødder.
- 4 kviste rosmarin, eller timian, alternativt 1 spsk. tørret
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Skær rødbeder lidt mindre end gulerødder, pastinak og persillerød, da de har længere tilberedningstid.
- Kom alle rodfrugterne i et ildfast fad sammen med rosmarin, olivenolie, honning, salt og peber og vend det hele godt rundt.
- Sæt fadet i ovnen og bag rodfrugterne 35-45 minutter alt efter størrelse. Stik i rodfrugterne for at tjekke om de er møre og klar til servering.
- Server som tilbehør til kød, kylling eller fisk.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: