Indhold

Rodfrugter i ovn

Indhold

Vi elsker rodfrugter i ovn! Om efteråret og vinteren bugner butikkerne med lækre rodfrugter, som både smager fantastisk, er sunde og tilmed også billige. Du kan bruge rodfrugterne til mange ting, læs med her og få vores opskrift på de bedste ovnbagte rodfrugter.

fad med rodfrugter i ovn med persillerod, rødbeder, gulerødder og rosmarin

Forskellige rodfrugter

Du kan sagtens bruge forskellige rodfrugter til denne opskrift. Du kan også tilsætte andet, for eksempel kartofler, hvidløg eller løg, det smager alt sammen rigtig godt i retten.

Det eneste du skal være opmærksom på, er at forskellige rodfrugter kan have forskellig tilberedningstid. For eksempel skal rødbeder have længere tid i ovnen end gulerødder, pastinakker og persillerødder, derfor er det en god ide at skære rødbederne mindre end de andre typer er rodfrugter.

Rodfrugter er billig aftensmad der også er sundt og mætter godt. De er fyldt med sunde fibre, og hvis man laver dem på den rigtige måde, kan det blive super lækkert tilbehør til et stykke kød, kylling eller fisk. Du kan vælge lige præcis de typer af rodfrugter som I bedst kan lide, eller du kan bruge opskriften til at få ryddet op i de sidste rodfrugter sidst på ugen for at undgå madspild.

ovnbagte rodfrugter med rosmarin i ovalt fad

Hvordan laver man rodfrugter i ovn?

Rodfrugter er ret taknemmelige at arbejde med. De behøver ikke den helt store bearbejdning, da de har god smag i forvejen. Vi elsker at krydre dem med lidt frisk rosmarin eller timian for lidt ekstra smag, men ellers gør lidt salt og peber underværker.

Til vores opskrift skal du bruge:

 • Rodfrugter, en blanding af dem du bedst kan lide.
 • Rosmarin eller timian
 • Olivenolie
 • Honning
 • Salt og Peber

Den fulde opskrift med mængder, finder du længere nede på siden her, men faktisk er fremgangsmåden ret enkel. Rodfrugterne skæres ud, og herefter blandes resten af ingredienserne i fadet, inden de bages møre i ovnen.

Har du rester tilbage? Så gem dem til madpakken dagen efter. De er også lækre i en salat for eksempel med spinatblade, tomat og mozzarellaost.

Prøv også: Mellemøstlig salat med bagte gulerødder

ovalt fad med rodfrugter i ovn

Opskrift på ovnbagte rodfrugter

Her får du vores nemme opskrift på lækre rodfrugter i ovn. Du kan variere opskriften som du selv synes. Prøv for eksempel at tilsætte to løg i både, hele fed hvidløg eller kartofler i tern.

fad med rodfrugter i ovn med persillerod, rødbeder, gulerødder og rosmarin
0 fra 0 stemmer

Rodfrugter i ovn

Nem opskrift på lækre ovnbagte rodfrugter med rosmarin
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 329 kcal

Ingredienser

 • 1 kg rodfrugter, en god blanding, her rødbeder, guldrødder, pastinakker og persillerødder.
 • 4 kviste rosmarin, eller timian, alternativt 1 spsk. tørret
 • 4 spsk olivenolie
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Skræl rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Skær rødbeder lidt mindre end gulerødder, pastinak og persillerød, da de har længere tilberedningstid.
 • Kom alle rodfrugterne i et ildfast fad sammen med rosmarin, olivenolie, honning, salt og peber og vend det hele godt rundt.
 • Sæt fadet i ovnen og bag rodfrugterne 35-45 minutter alt efter størrelse. Stik i rodfrugterne for at tjekke om de er møre og klar til servering.
 • Server som tilbehør til kød, kylling eller fisk.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 329kcalKulhydrater: 50gProtein: 3gFedt: 15gMættet fedt: 2gNatrium: 607mgKalium: 949mgFibre: 12gSukker: 16gA-vitamin: 50IUC-vitamin: 43mgCalcium: 95mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagte gulerødder, Bagte rødbeder, Billig aftensmad, Billigt tilbehør, Ovnbagte grøntsager, Ovnbagte rodfrugter, Pastinakker i ovn, Persillerødder i ovn, Sundt tilbehør
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg