Indhold

Bagte rødbeder

Indhold

Lækre og møre bagte rødbeder med masser af smag er nemt tilbehør til aftensmaden, og et godt alternativ til kartofler. Ovnbagte rødbeder er et hit herhjemme, og de passer perfekt som tilbehør til oksekød og vildt, hvor de med deres dybe intense smag er det perfekte match. Læs med her og få vores opskrift.

lækre bagte rødbeder i hvid skål

Rodfrugter i ovnen og på grillen

Rødbeder kan et eller andet! Jeg er vild med den lidt jordede intense smag, og de er i min verden den perfekte erstatning for kartofler. Det er sikkert hver år, der er rødbeder i køkkenhaven og vi glæder os til de bliver klar, så vi kan sylte, bage og fritere.

Når grillsæsonen er i gang, så er rødbeder også på grillmenuen på samme måde som kartofler, og serveret sammen med en grillet culotte og en lækker sauce, så er det en himmelsk mundfuld!

Rødbeden er i familie med sukkerroe og sølvbede, og har et forholdsvis højt indhold af sukker. Imellem % af befolkningen kan ikke nedbryde rødbedens røde farvestof Betanin. Det er ganske ufarligt, men har den “sjove” bivirkning at ens urin bliver rødfarvet efter man har spist rødbeder.

Rødbeder i ovnen i ildfast fad

Sådan laver du de perfekte rødbeder i ovn

Det er lige så let som at lave ovnbagte kartofler! Det eneste jeg lige gør anderledes er at jeg skræller rødbederne. Her kommer min version af rødbeder i ovn.

Du kan som altid finde den fulde opskrift i bunden af siden.

Til opskriften skal du bruge:

  • Rødbeder
  • Olie
  • Frisk timian
  • Kanelstang
  • Kokkesalt
  • Peber

Man starter med at forvarme oven. Rødbederne skrælles og skæres i passende grove stykker og smøres derefter ind i olie. De drysses med salt, peber og krydderurter.

Rødbederne kommes i et ildfast fad sammen med kanelen. Nu skal rødbederne i ovnen og bagest til de er let karamelliserede og møre.

Når rødbederne er færdige, tages de ud af oven og serveres med det samme.

Bagte rødbeder med timian

Opskrift på bagte rødbeder

Her er vores opskrift på nogle lækre rødbeder i ovn. Der er masser af velsmag, og de passer perfekt som tilbehør til noget lækker kød, eller serveret kolde i en salat. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.

lækre bagte rødbeder i hvid skål
5 fra 1 stemme

Bagte rødbeder

Nem opskrift på lækre ovnbagte rødbeder med timian og kanel
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t 10 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 347 kcal

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk timian, frisn, fint hakket eller som hele kviste
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk salt, groft
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 210 grader alm. ovm.
  • Rødbederne skylles og skrælles. Skær dem derefter i grove stykker.
  • Kom rødbedestykkerne op i en skål og hæld olien ud over. Kom salt samt timian og peber over. Vend nu rødbedestykkerne rundt så olie og krydderier bliver fordelt på alle stykker.
  • Kom rødbedestykkerne op i et ildfast fad sammen med en stang kanel. Kom fadet i den forvarmede ovn. Bag rødbederne i ca. 70 minutter. Vend den rundt flere gange undervejs.
  • Når rødbedestykkerne er møre og en smule karamelliserede er de færdige. Tag dem ud og server dem med det samme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 347kcalKulhydrater: 50gProtein: 8gFedt: 15gMættet fedt: 1gNatrium: 584mgKalium: 1646mgFibre: 15gSukker: 34gA-vitamin: 331IUC-vitamin: 30mgCalcium: 112mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Ovnbagte rødbeder, Rødbeder
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips

  • Prøv at lave dem med forskellige krydderurter.
  • Server dem kolde i en salat.
  • Kom honning og balsamicoeddike over de sidste minutter når de er i ovnen. Det giver en lækker smag.

Serveringsforslag

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg