Populært:

Bagte rødbeder

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre og møre bagte rødbeder med masser af smag er nemt tilbehør til aftensmaden, og et godt alternativ til kartofler. Ovnbagte rødbeder er et hit herhjemme, og de passer perfekt som tilbehør til oksekød og vildt, hvor de med deres dybe intense smag er det perfekte match. Læs med her og få vores opskrift.

lækre bagte rødbeder i hvid skål

Rodfrugter i ovnen og på grillen

Rødbeder kan et eller andet! Jeg er vild med den lidt jordede intense smag, og de er i min verden den perfekte erstatning for kartofler. Det er sikkert hver år, der er rødbeder i køkkenhaven og vi glæder os til de bliver klar, så vi kan sylte, bage og fritere.

Når grillsæsonen er i gang, så er rødbeder også på grillmenuen på samme måde som kartofler, og serveret sammen med en grillet culotte og en lækker sauce, så er det en himmelsk mundfuld!

Rødbeden er i familie med sukkerroe og sølvbede, og har et forholdsvis højt indhold af sukker. Imellem % af befolkningen kan ikke nedbryde rødbedens røde farvestof Betanin. Det er ganske ufarligt, men har den “sjove” bivirkning at ens urin bliver rødfarvet efter man har spist rødbeder.

Rødbeder i ovnen i ildfast fad

Sådan laver du de perfekte rødbeder i ovn

Det er lige så let som at lave ovnbagte kartofler! Det eneste jeg lige gør anderledes er at jeg skræller rødbederne. Her kommer min version af rødbeder i ovn.

Du kan som altid finde den fulde opskrift i bunden af siden.

Til opskriften skal du bruge:

  • Rødbeder
  • Olie
  • Frisk timian
  • Kanelstang
  • Kokkesalt
  • Peber

Man starter med at forvarme oven. Rødbederne skrælles og skæres i passende grove stykker og smøres derefter ind i olie. De drysses med salt, peber og krydderurter.

Rødbederne kommes i et ildfast fad sammen med kanelen. Nu skal rødbederne i ovnen og bagest til de er let karamelliserede og møre.

Når rødbederne er færdige, tages de ud af oven og serveres med det samme.

Bagte rødbeder med timian

Opskrift på bagte rødbeder

Her er vores opskrift på nogle lækre rødbeder i ovn. Der er masser af velsmag, og de passer perfekt som tilbehør til noget lækker kød, eller serveret kolde i en salat. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.

lækre bagte rødbeder i hvid skål
5 fra 1 stemme

Bagte rødbeder

Nem opskrift på lækre ovnbagte rødbeder med timian og kanel
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 347 kcal

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk timian, frisn, fint hakket eller som hele kviste
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk salt, groft
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 210 grader alm. ovm.
  • Rødbederne skylles og skrælles. Skær dem derefter i grove stykker.
  • Kom rødbedestykkerne op i en skål og hæld olien ud over. Kom salt samt timian og peber over. Vend nu rødbedestykkerne rundt så olie og krydderier bliver fordelt på alle stykker.
  • Kom rødbedestykkerne op i et ildfast fad sammen med en stang kanel. Kom fadet i den forvarmede ovn. Bag rødbederne i ca. 70 minutter. Vend den rundt flere gange undervejs.
  • Når rødbedestykkerne er møre og en smule karamelliserede er de færdige. Tag dem ud og server dem med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 347kcalKulhydrater: 50gProtein: 8gFedt: 15gMættet fedt: 1gNatrium: 584mgKalium: 1646mgFibre: 15gSukker: 34gA-vitamin: 331IUC-vitamin: 30mgCalcium: 112mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips

  • Prøv at lave dem med forskellige krydderurter.
  • Server dem kolde i en salat.
  • Kom honning og balsamicoeddike over de sidste minutter når de er i ovnen. Det giver en lækker smag.

Serveringsforslag

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.