Lækre og møre bagte rødbeder med masser af smag er nemt tilbehør til aftensmaden, og et godt alternativ til kartofler. De ovnbagte rødbeder er et hit herhjemme, og de passer perfekt som tilbehør til oksekød og vildt, hvor de med deres dybe intense smag er det perfekte match. Læs med her og få vores opskrift.
Rodfrugter i ovnen og på grillen
Rødbeder kan et eller andet! Jeg er vild med den lidt jordede intense smag, og de er i min verden den perfekte erstatning for kartofler. Det er sikkert hver år, der er rødbeder i køkkenhaven og vi glæder os til de bliver klar, så vi kan sylte, bage og fritere.
Når grillsæsonen er i gang, så er rødbeder også på grillmenuen på samme måde som kartofler, og serveret sammen med en grillet culotte og en lækker sauce, så er det en himmelsk mundfuld!
Rødbeden er i familie med en sukkerroe og sølvbede, og har et forholdsvis højt indhold af sukker. Nogle kan ikke nedbryde rødbedens røde farvestof Betanin. Det er ganske ufarligt, men har den “sjove” bivirkning at ens urin bliver farvet rødt efter man har spist rødbeder.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Rødbeder – Dem kan du købe i supermarkedet. De ligger i grøntafdelingen sammen med de andre rodfrugter.
Timian – Giver en super god smag, der passer godt med rødbedesmagen. Du kan også bruge rosmarin i stedet.
Kanel – Det er lidt en smags sag om du er vild med kanel i mad. Vi kan godt lide at bruge en kanelstang sammen med rødbederne, men er du ikke vild med det, så springer du det bare over.
Sådan laver du de perfekte rødbeder i ovn
Det er lige så let som at lave ovnbagte kartofler! Det eneste jeg lige gør anderledes er at jeg skræller rødbederne.
Man starter med at forvarme oven. Rødbederne skrælles og skæres i passende grove stykker og smøres derefter ind i olie. De drysses med salt, peber og krydderurter.
Rødbederne kommes i et ildfast fad sammen med kanelen. Nu skal rødbederne i ovnen og bagest til de er let karamelliserede og møre.
Når rødbederne er færdige, tages de ud af oven og serveres med det samme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du fint. Du kan varme dem op, for eksempel på panden, eller du kan lave en salat bagte rødbeder i.
Andre opskrifter med rodfrugter
Tips og Tricks
- Krydderurter
- Prøv at lave dem med forskellige krydderurter. De er lækre med både timian, persille og rosmarin. Du kan bruge friske eller tørrede.
- Lidt ekstra sødme og syrlighed?
- Kom lidt honning og balsamicoeddike over de sidste minutter når de er i ovnen. Det giver en lækker smag.
Serveringsforslag
- Server dem til en grillet okseculotte sammen med en lækker rødvinssauce
- Prøv at lave næste gang du skal lave en kylling på grill.
- Du kan lade dem køle ned og bruge dem kolde i en salat.
Vil du lave en blanding af forskellige rodfrugter?
Prøv vores opskrift på Rodfrugter i ovn, som ud over rødbeder også indeholder gulerødder, pastinakker og persillerødder.
Opskrift på rødbeder i ovn
Her er vores opskrift på nogle lækre rødbeder i ovn. Der er masser af velsmag, og de passer perfekt som tilbehør til noget lækker kød, eller serveret kolde i en salat.
Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, og måske skifte kartoflerne ud med dem næste gang du skal lave aftensmad og mangler noget lækkert tilbehør.
Bagte rødbeder
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 2 spsk olie
- 1 spsk frisk timian, fint hakket eller som hele kviste
- 1 tsk groft salt
- Peber, efter smag
- 1 kanelstang
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 210 grader almindelig over- og undervarme
- Rødbederne skylles og skrælles. Skær dem derefter i grove stykker.1 kg rødbeder
- Kom rødbedestykkerne op i en skål og hæld olien ud over. Kom salt samt timian og peber over. Vend nu rødbedestykkerne rundt så olie og krydderier bliver fordelt på alle stykker.2 spsk olie, 1 spsk frisk timian, 1 tsk groft salt, Peber
- Kom rødbedestykkerne op i et ildfast fad sammen med en stang kanel. Kom fadet i den forvarmede ovn, og bag rødbederne i ca. 70 minutter ved 210 grader almindelig over- og undervarme. Vend den rundt flere gange undervejs.1 kanelstang
- Når rødbedestykkerne er møre og en smule karamelliserede er de færdige. Tag dem ud og server dem med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. november 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her