Nem opskrift på lækre ovnbagte rødbeder med timian og kanel. De smager fantastisk godt, og er lækkert tilbehør til aftensmaden. De kan serveres til både fisk, fjerkræ, okse- og svinekød.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet10 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgrødbeder
2spskolie
1spskfrisk timian, fint hakket eller som hele kviste
1tskgroft salt
Peber, efter smag
1kanelstang
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 210 grader almindelig over- og undervarme
Rødbederne skylles og skrælles. Skær dem derefter i grove stykker.
1 kg rødbeder
Kom rødbedestykkerne op i en skål og hæld olien ud over. Kom salt samt timian og peber over. Vend nu rødbedestykkerne rundt så olie og krydderier bliver fordelt på alle stykker.
Kom rødbedestykkerne op i et ildfast fad sammen med en stang kanel. Kom fadet i den forvarmede ovn, og bag rødbederne i ca. 70 minutter ved 210 grader almindelig over- og undervarme. Vend den rundt flere gange undervejs.
1 kanelstang
Når rødbedestykkerne er møre og en smule karamelliserede er de færdige. Tag dem ud og server dem med det samme.