Kartofler er noget vi generelt spiser meget af her i Danmark, men vi de må altså stadig godt smage lækkert, og være lidt mere spændende end de almindelige kogte kartofler. Her får du vores opskrift på nemme og lækre kartofler og gulerødder i ovn.
Nemt og billigt tilbehør
Kartofler og gulerødder er billig mad her i Danmark. Det er noget mange af os spiser flere gange om ugen, og det er slet ikke så svært at lave lækkert tilbehør med disse råvarer.
Vi elsker at lave kartofler og gulerødder i ovn, for det er så nemt og de passer sig selv, og så elsker vi den gyldne stegeskorpe de får i ovnen.
Sammen med olie, timian og lidt salt og peber, så behøver man ikke meget mere.
Du kan servere det til stort set alle retter du vil servere kartofler til. Alt fra en lækker hakkebøf til fisk eller kylling.
Du kan også sagtens prøve dig frem med andre friske krydderurter eller brugede tørrede hvis du kun har det til rådighed.
Ingrediensnoter
Kartofler – Vi bruger gerne nogle små faste kartofler og beholder skrællen på. Alle typer af kartofler kan i princippet bruges.
Gulerødder – De er nemme og billige at få fat i, og så er de altså bare lækre.
Timian – Timian passer bare godt sammen med gulerødder. Du kan også bruge frisk rosmarin eller oregano hvis du synes eller vælge tørrede krydderurter.
Olivenolie – Lidt god olie skal der til. Det hjælper med at give den rigtige stegte overflade.
Hvordan laver man kartofler og gulerødder i ovn?
Det er super nemt at lave lækre kartofler og gulerødder i ovn.
Først skal kartoflerne vaskes og skæres i halve eller kvarte. Gulerødderne skrælles og skæres i stykker.
Så vender man gulerødder og kartofler sammen med olie, timian, salt og peber, og så skal det bare i et fad og i ovnen.
Det skal have en times tid i ovnen til grøntsagerne er møre, og er blevet lækre og gylne. Så er det klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan også sagtens bruge andre typer af rodfrugter for eksempel persillerødder eller pastinakker.
Ja, prøv dig frem med andre friske krydderurter som frisk oregano eller rosmarin. Du kan også sagtens bruge tørrede krydderurter i stedet.
Ja du kan sagtens gemme resterne og spise dem dagen efter.
Andre opskrifter med kartofler du måske vil synes om
- Flødekartofler med parmesan
- Kartoffelfondant / pommes fondant
- Kartoffeltårne med bacon
- Kartoffelrösti
- Kartoffelmos med selleri
Tips og tricks til kartofler og gulerødder i ovn
- Brug friske eller tørrede krydderurter og eksperimenter gerne med forskellige slags.
- Du kan sagtens skifte gulerødderne ud med andre rodfrugter eller blande flere forskellige slags.
- Prøv at komme kvarte løg i også, det smager også skønt.
Serveringsforslag
- Server til alt slags kød, fisk eller fjerkræ.
- Det er lækker med en god sauce, enten en varm Favorit sauce eller Whiskysauce eller en kold Tzatziki eller anden dressing.
Elsker du denne opskrift? Så må du også prøve Rodfrugter i ovn
Opskrift på ovnstegte kartofler og gulerødder
Her får du vores opskrift på nemt, lækkert og billigt tilbehør med kartofler og gulerødder. Det er et fad med kartofler og gulerødder i ovn, som er krydret med frisk timian.
Du kan servere det til alt fra kød til fisk og fjerkræ. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere det for din familie som tilbehør til aftensmaden.
Kartofler og gulerødder i ovn
Ingredienser
- 500 g kartofler, små, gerne med skræl
- 500 g gulerødder
- 5 kviste frisk timian
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader sat op til over og undervarme.
- Kartoflerne skylles og renses grundigt i rigeligt med koldt rindende vand. Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe af. Når kartoflerne er dryppet af skæres de i halve eller kvarte alt efter størrelse.
- Gulerødderne skrælles og skæres i passende stykker. Kom stykkerne af gulerødder sammen med halve kartofler i et ovnfast fad.
- Kom friske timiankviste i fadet sammen med 2 spsk. olivenolie, salt samt et drys peber. Vend det hele grundigt sammen.
- Stil fadet midt i den forvarmede ovn og tilbered kartoflerne og gulerødderne i ca. en time, eller til de får farve og bliver gyldne og er møre. Du kan med fordel vende det rundt et par gange under tilberedningen.
- Når de er blevet lækkert gyldent og kartofler og gulerødder er møre, tages fadet ud af ovnen. drys det med lidt frisk hakket timian og server med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her