Madformadelskere / Aftensmad / Flødekartofler med parmesan

Flødekartofler med parmesan

5

/5

1 time 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre cremede flødekartofler er bare det bedste. Flødekartofler med parmesan giver det lige en tand ekstra på smagen, med den gode ostede, salte parmesansmag til flødekartoflerne. Server dem som tilbehør til en god bøf, eller til en kogt hamburgerryg eller en grillet kylling. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave flødekartofler med parmesan, så læs med her og få vores opskrift.

flødekartofler med parmesanost i fad

cremede flødekartofler der smager af mere

Jeg elsker flødekartofler! Og det er vi faktisk rigtig mange der gør. Det smager fantastisk og passer til et væld at retter som tilbehør, eller som en helt selvstændig ret.

Men hvad er hemmeligheden bag de bedste flødekartofler egentlig? For mig handler det om få ingredienser, kartofler, fløde og ganske få andre ingredienser til at bidrage til smagsoplevelsen.

Her i opskriften er det altså parmesanost der er giver flødekartoflerne et pift, og hvis man er til parmesan, så er de her flødekartofler altså bare sagen. Parmesan kan noget helt specielt i mad, med sin salte, umami smag giver det en dybde man bare ikke får andre steder. Herhjemme er flødekartofler i højsæde, og det kan være som tilbehør til en lækker grillkylling, en kogt hamburgerryg, eller til helt almindelige frikadeller.

Frem med kartoffelskrælleren og mandolinjernet! Du kan hjælpe dig selv meget når du laver flødekartofler fra bunden. Mandolinjernet er helt afgjort din ven, du sparer virkelig meget tid ved at drøne kartoflerne i skiver med hjælp fra mandolinjernet, du skal bare passe på fingrene! Jeg plejer at skære dem i skiver á ca. 3 mm, det synes jeg er passende.

Den gyldne let sprøde overflade på flødekartoflerne sammen med de cremede bløde kartofler i bunden udgør noget nær den perfekte mundfuld. Så det er derfor vigtigt at du lader dem blive gyldne og let sprøde i overfladen, hvis der er tegn til at de tørrer ud, så supplerer du selvfølgelig med en smule ekstra fløde.

fad med flødekartofler med parmesanost

Ingrediensnoter

Kartofler – Jeg plejer at finde kartofler i mellemstørrelsen, gerne uden for mange pletter og skrammer.

Fløde – Jeg får det bedste resultat med piskefløde 38 %, det giver en god cremet konsistens.

Sødmælk – Tynder lige fløden op en smule, så det ikke bliver for fedt.

Laurbærblade – De er med til at give den helt rigtige smag.

Parmesan – Og så er der selvfølgelig stjernen, parmesan. Find en god parmesan, gerne et helt stykke du selv kan rive.

Hvordan laver man flødekartofler med parmesan?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de bedste flødekartofler med parmesan. Husk at alle ovne varmer forskelligt, og ikke alle lige jævnt, det kan derfor være nødvendigt at give dem lidt mere eller mindre tid. Stik i dem med en kniv for at tjekke om de er møre.

I en gryde blandes alle ingredienserne bortset fra de alle forberedte kartoffelskiver. Lad det koge op og skru ned for varmen og tilsæt kartoffelskiverne, der nu skal simre i gryden i ca. 5 minutter. Hæld flødekartoflerne op i et fad i passende størrelse og stil det midt i en forvarmet ovn.

Lad nu flødekartoflerne tilberede i ovnen til de er gyldne og let sprøde i overfladen og kartoflerne er møre.

Tag flødekartoflerne ud af ovnen og server dem straks som tilbehør til en lækker bøf, en god kogt hamburgerryg eller grillet kylling.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sort ovalt fad med flødekartofler med parmesan

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man flødekartofler med parmesan?

Du kan opbevare flødekartoflerne på køl i et par dagen inden det skal kasseres, eller fryses ned.

Kan man bruge andet end parmesan

Prøv med Gruyère, Pecorino, eller en anden ost med en god smag.

Kan jeg bruge andet end piskefløde?

Du kan sagtens springe piskefløden over hvis du er bekymret for kalorierne. I stedet for kan du prøve med Cremefine.

Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om

flødekartofler med parmesan i fad

Tips og tricks til flødekartofler med parmesanost

  • Skær kartoflerne i skiver af ca. 3 mm. det gøres nemmes på et mandolinjern.
  • Suppler med fløde under tilberedningen hvis det koger for meget ind.
  • Prøv med forskellige oste.
  • Du kan også tilføje friske krydderurter. Rosmarin går rigtig godt sammen med parmesan-smagen.

Serveringsforslag

  • Flødekartofler med parmesan passer rigtig godt til en grillet bøf.
  • Du kan også servere det sammen med en god ovnstegt eller grillet kylling.
  • Flødekartofler og kogt hamburgerryg er en klassiker.
flødekartofler med parmesanost i fad

Opskrift på de bedste flødekartofler med ost

Her får du vores opskrift på lækre cremede flødekartofler med parmesan. Der er masser af den helt rigtige smag af flødekartofler og de er det perfekte tilbehør til et stykke godt kød.

Lad dine egne flødekartofler med parmesan helt fra bunden og glæd din familie med de bedste flødekartofler i verden. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

flødekartofler med parmesanost i fad
5 fra 2 stemmer

Flødekartofler med parmesan

Opskrift på flødekartofler med parmesan
Helt fantastisk lækkert fad med flødekartofler og parmesanost, der giver den helt rigtig rare ostede smag. Flødekartofler med ost passer godt til en grillet bøf, stegt kylling eller de klassiske retter som hamburgerryg eller frikadeller.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 35 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 506 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 knsp stødt muskatnød, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen
  • 100 g parmesan

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á ca. 3 – 4 mm. Stil dem til siden når du er færdig. Her kan du med fordel bruge et mandolinjern.
  • Løget pilles og skæres i tynde skiver.
  • Piskefløde, sødmælk, salt, peber, hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt rosmarin kommes ned i en gryde sammen med fintrevet parmesanost.
  • Lad det simre i nogle minutter ved middelvarme under omrøring. Kom derefter kartoffelskiverne, og lad dem simre med ved svag varme i ca. 5 minutter, pas på at det ikke sætter sig i bunden af gryden.
  • Hæld grydens indhold op i et ildfast fad, og stil det midt i en forvarmet ovn ved 200 grader. Nu skal det stå i ovnen i ca. 1 time eller til det er blevet lækkert gyldent i overfladen og kartoflerne er møre. Man kan stikke i dem med en kniv og vurdere om de skal have lidt længere.
  • Server flødekartoflerne med det samme, for eksempel som tilbehør til hamburgerryg, frikadeller eller en grillet bøf.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 506kcalKulhydrater: 49gProtein: 13gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 104mgNatrium: 445mgKalium: 1178mgFibre: 6gSukker: 4gA-vitamin: 1140IUC-vitamin: 51mgCalcium: 299mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD cremede flødekartofler, Flødekartofler med ost, hjemmelavede flødekartofler, kartofler i fad, Tilbehør til frikadeller, Verdens bedste flødekartofler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.