Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Flødekartofler med bacon

Flødekartofler med bacon

5

/5

1 time 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Fløde kartofler er godt, flødekartofler med bacon er bare lige en lille smule bedre. Lækre cremede kartoffelskiver, bacon og fløde forenet i den perfekte mundfuld. Serveret til hjemmelavede frikadeller eller kogt hamburgerryg, så er det altså bare toppen. Hvis du vil se hvordan du du selv kan lave de perfekte flødekartofler med bacon, så læs med her og få vores opskrift.

Lækker opskrift på flødekartofler med bacon og rosmarin

De bedste flødekartofler med bacon

Jeg elsker flødekartofler! Det tror vi gør alle sammen i familien, så der er kamp om resterne dagen efter, hvis der altså er noget tilbage. Jeg har spottet vakuumpakkede flødekartofler i køledisken, og jeg skal da ærligt indrømme at tanken har strejfet mig. Skulle man nu prøve at lave dem, det er jo nemt.

Dertil er jeg ikke kommet endnu, jeg tror stadig på at jeg kan lave dem bedre selv, og så meget tid tager det jo altså heller ikke.

Fordelen ved at lave hjemmelavede flødekartofler selv, er da også at man kan få dem til at smage helt som man selv vil.

Nemme flødekartofler med bacon

Hvordan laver man flødekartofler med bacon?

Når man skal i gang med at lave flødekartofler med bacon selv, så skal man sørge for at bruge en god bacon, der er mere smag i, og det viser sig også i det endelige resultat. Her kommer en oversigt over ingredienserne du skal bruge og fremgangsmåden.

  • Bacon
  • Kartofler
  • Løg
  • Sødmælk
  • Fløde
  • Hvidløg
  • Rosmarin, alternativt timian hvis du er mere til det.
  • Laurbærblade
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød

Baconternene ristes gyldne i en gryde. Kom Fløde, sødmælk, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt rosmarin kommes i gryden til det gyldne bacon. Lad det simre i nogle minutter inden kartoffelskiverne kommes i. Kartoffelskiver simrer med i Ca. 10 minutter inden det hele hældes i et ildfast fad. Bad nu kartoffelfadet midt i en forvarmet ovn til det er gyldent og kartoflerne er møre.

Se en detaljeret opskrift længere nede på siden her.

verdens bedste flødekartofler

Flødekartofler med bacon opskrift

Her kommer vores opskrift på de bedste flødekartofler med bacon. Du vil aldrig lave flødekartofler på andre måder igen. Server dem til frikadeller, hamburgerryg eller din egen livret, og glæd hele familien. Jeg håber du har fået lyst til at prøve vores opskrift på verdens bedste flødekartofler.

Lækker opskrift på flødekartofler med bacon og rosmarin
5 fra 3 stemmer

Flødekartofler med bacon opskrift

Verdens bedste kartoffelfad med bacon
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 685 kcal

Ingredienser

  • 350 g bacon, skåret i tern
  • 1,5 kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 knsp stødt muskatnød, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader alm ovn.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á ca. 3 – 4 mm. Stil dem til siden når du er færdig. Her kan med fordel bruges et mandolinjern.
  • Løget pilles og skæres i tynde skiver.
  • I en gryde svitses baconternene til de er gyldne. Hæld det meste af fedtet fra.
  • Fløde, sødmælk, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt rosmarin kommes ned i gryden til det gyldne bacon.
  • Der skrues ned for varmen, lad det simre i nogle minutter. Kom derefter kartoffelskiverne, og lad dem simre med ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Hæld grydens indhold op i et ildfast fad (23x23x6 cm), og stil det midt i en forvarmet ovn ved 200 grader. Nu skal det stå i ovnen i ca. 60 minutter eller til det er blevet lækkert gyldent i overfladen og kartoflerne er møre. Man kan stikke i dem med en kniv og vurdere om de skal have lidt længere.
  • Serveres med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 685kcalKulhydrater: 50gProtein: 15gFedt: 48gMættet fedt: 23gKolesterol: 131mgNatrium: 565mgKalium: 1281mgFibre: 6gSukker: 4gA-vitamin: 1074IUC-vitamin: 53mgCalcium: 108mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.