Flødekartofler

Her får du vores bud på de mest cremede flødekartofler med en helt fantastisk smag af løg, hvidløg, timian og muskatnød.

Vi elsker sådan et godt kartoffelfad, og laver det ret ofte. Vi får det både til frikadeller, lam og skinke, men også bare som selvstændig ret, hvis I for eksempel tilsætter noget godt hjemmelavet bacon.

Når vi spiser det som tilbehør kan vi godt lide en rimelig enkel smag. Her i opskriften har vi brugt løg, hvidløg, timian og muskatnød til at give smag til retten, men man kan bruge lige præcis de grøntsager eller krydderurter man allerbedst kan lide. Nogen er ikke vilde med smagen af muskat,

Flødekartofler opskrift - nem opskrift på verdens bedste kartoffelfad som tilbehør til aftensmad

Flødekartofler opskrift

Her er vores opskrift på et lækkert kartoffelfad med smag af løg, hvidløg og timian. Du kan selvfølgelig variere smagen og tilsætte lige præcis de smage I godt kan lide. Herhjemme er både børn og voksne meget glade for sådan et lækkert fad.

Flødekartofler opskrift - nem opskrift på verdens bedste kartoffelfad som tilbehør til aftensmad
5 fra 1 stemme

Flødekartofler opskrift

Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 433 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 1 stk løg
  • 1 dl sødmælk
  • 4 dl fløde
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk frisk timian, finthakket
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • peber, efter smag
  • 1 knsp muskat, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. 3 – 4 mm. Jeg har brugt et mandolinjern, bare for at gøre det nemt. Stil dem til siden når du er færdig.
  • Pil løget og skær det i tynde skiver, brug igen et mandolinjern hvis du har et.
  • Kom fløde, sødmælk, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt timian i en stor gryde og bring det langsomt i kog.
  • Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i ca. 5 minutter, så der trækker smag ud af krydderierne. Tilsæt derefter kartoffelskiverne, og lad dem simre med ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Hæld hele herligheden op i et ildfast fad (23x23x6 cm) og stil det midt i en forvarmet ovn ved 190 grader. Nu skal det stå i ovnen i ca. 60 minutter eller til det er blevet lækkert gyldent i overfladen og kartoflerne er møre. Man kan lige stikke i dem med en kniv og vurdere om de skal have lidt længere.
  • Server med det samme.

Nutrition

Kalorier: 433kcalKulhydrater: 47gProtein: 7gFedt: 25gMættet fedt: 16gKolesterol: 93mgNatrium: 178mgKalium: 1126mgFibre: 6gSukker: 3gA-vitamin: 1018IUC-vitamin: 50mgCalcium: 96mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks til de bedste flødekartofler

  • Varier smagen ved at bruge forskellige slags friske krydderurter.
  • Kom chili i for en spicy version af retten.
  • Kom tern af stegt bacon i for mere smag.
  • Du kan sagtens lave flødekartofler på grillen for eksempel i en alubakke.
  • Lav bare et stort fad, de er også gode dagen efter. Der smager de faktisk af mere.

Serveringsforslag flødekartofler

  • Prøv de cremede flødekartofler til glaseret hamburgerryg
  • Lav en lækker lammekølle med flødekartofler
  • Spis som tilbehør til retter med svinekød, for eksempel frikadeller eller svinemørbrad
  • Spis som tilbehør til grillet kylling eller anden grillmad.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg