Populært:

Flødekartofler

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

De bedste flødekartofler i verden. Der er ikke noget bedre end lækre cremede og møre flødekartofler med masser af smag. De passer perfekt som tilbehør til frikadeller, hamburgerryg og så mange andre lækre retter. Det er så nemt at lave og det smager fantastisk. Hvis du har lyst til at se hvordan du lave det perfekte kartoffelfad med fløde, så læs med her.

Flødekartofler opskrift - nem opskrift på verdens bedste kartoffelfad som tilbehør til aftensmad

Flødekartofler er nemt tilbehør

Vi elsker sådan et godt kartoffelfad med fløde. Vi får det både til frikadeller, lam og skinke, men også bare som selvstændig ret, hvis I for eksempel tilsætter noget godt hjemmelavet bacon.

Når vi spiser det som tilbehør, kan vi godt lide en rimelig enkel smag. Her i opskriften har vi brugt løg, hvidløg, timian og muskatnød til at give smag til retten, men man kan bruge lige præcis de grøntsager eller krydderurter man allerbedst kan lide. Nogen er ikke vilde med smagen af muskat, så det kan udelades.

Hvordan laver man flødekartofler?

Der er heldigvis ingen ben i at lave de bedste flødekartofler. Jeg vil anbefale at man bruger et mandolinjern til at skære kartoflerne på, så får man en ensartet tykkelse på skiverne. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.

  • Kartofler
  • Løg
  • Sødmælk
  • Fløde
  • Hvidløg
  • Frisk timian.
  • Laurbærblade
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød

Kom Fløde, sødmælk, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt timian i en stor gryde. Varm det op, og lad det simre i nogle minutter inden kartoffelskiverne kommes i. Lad kartoffelskiverne boble med i Ca. 10 minutter inden det hele hældes i et ildfast fad.

Bag nu kartoffelfadet midt i en forvarmet ovn til det er gyldent og kartoflerne er møre.

Se en detaljeret opskrift længere nede på siden her.

Flødekartofler opskrift

Her er vores opskrift på et lækkert kartoffelfad med smag af løg, hvidløg og timian. Du kan selvfølgelig variere smagen og tilsætte lige præcis de smage I godt kan lide. Herhjemme er både børn og voksne meget glade for sådan et lækkert fad.

Flødekartofler opskrift - nem opskrift på verdens bedste kartoffelfad som tilbehør til aftensmad
5 fra 2 stemmer

Flødekartofler

Opskrift på flødekartofler
Nemt og helt klassisk kartoffelfad med masser af god smag. Perfekt at servere til frikadeller, hamburgerryg eller rigtig mange andre kødretter.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 433 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 1 løg
  • 1 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 1 spsk frisk timian, finthakket
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 knsp stødt muskatnød, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i skiver á ca. 3 – 4 mm. Jeg har brugt et mandolinjern, bare for at gøre det nemt. Stil dem til siden når du er færdig.
  • Pil løget og skær det i tynde skiver, brug igen et mandolinjern hvis du har et.
  • Kom fløde, sødmælk, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt timian i en stor gryde og bring det langsomt i kog.
  • Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i ca. 5 minutter, så der trækker smag ud af krydderierne. Tilsæt derefter kartoffelskiverne, og lad dem simre med ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Hæld hele herligheden op i et ildfast fad (23x23x6 cm) og stil det midt i en forvarmet ovn ved 190 grader. Nu skal det stå i ovnen i ca. 60 minutter eller til det er blevet lækkert gyldent i overfladen og kartoflerne er møre. Man kan lige stikke i dem med en kniv og vurdere om de skal have lidt længere.
  • Server med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 433kcalKulhydrater: 47gProtein: 7gFedt: 25gMættet fedt: 16gKolesterol: 93mgNatrium: 178mgKalium: 1126mgFibre: 6gSukker: 3gA-vitamin: 1018IUC-vitamin: 50mgCalcium: 96mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks til de bedste flødekartofler

  • Varier smagen ved at bruge forskellige slags friske krydderurter.
  • Kom chili i for en spicy version af retten.
  • Kom tern af stegt bacon i for mere smag.
  • Du kan sagtens lave flødekartofler på grillen for eksempel i en alubakke.
  • Lav bare et stort fad, de er også gode dagen efter. Der smager de faktisk af mere.

Serveringsforslag flødekartofler

  • Prøv de cremede flødekartofler til glaseret hamburgerryg
  • Lav en lækker lammekølle med flødekartofler
  • Spis som tilbehør til retter med svinekød, for eksempel frikadeller eller svinemørbrad
  • Spis som tilbehør til grillet kylling eller anden grillmad.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.