Helt sprøde hjemmelavede kartoffelrösti, de smager bare fantastisk, og det bedste er at de faktisk er ret nemme at lave. De er det perfekte tilbehør til en rosastegt culotte med en god sauce, eller til en lækker grillkylling. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave dine helt egne røsti, så læs med her og få vores opskrift.
Hjemmelavet røsti er bedst
Når der skal en bedre menu på bordet, så er der stor forskel på at servere hurtigløsningen, eller den hjemmelavede. Det er summen af indsatsen under madlavninger der udgør det endelige resultat. Når det så er sagt, så er der altid situationer, hvor man selvfølgelig skal købe tilbehøret.
Travle hverdage, hvor der ikke er tid til at stå i køkkenet og gøre lidt ekstra ud af det. Hvis man er træt og man ikke gider.. Eller hvis det bare skal være den nemme løsning og det skal gå hurtigt. Det er de tidspunkter hvor jeg altid vælger den nemme vej ud af aftensmaden.
Og det gør sig også gældende med tilbehør, der er slet ikke noget i vejen med en frossen færdiglavet rösti, men fakta er altså, at de hjemmelavede bare smager så meget bedre. Og man kan sagtens lave dem i forvejen og fryse dem ned. Når man så tager dem op af fryseren, så er der bare tilbage at tø dem op og stege dem i lidt smør, så de får sprødheden tilbage.
Hvordan laver man kartoffelrösti?
Jeg er ikke meget for en helt almindelig kogt kartoffel, men “forklæder” man den som en pommes frites, eller en rösti, så er jeg helt med. På en velanrettet tallerken, så tjener den samme formål som en kartoffel, nemlig at suge sovsen!
Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienserne og opskriften på hjemmelavet kartoffelrøsti.
Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.
Du skal bruge:
- Kartofler
- Løg
- Hvidløg
- Æg
- Mel
- Salt
- Stødt peber
Røsti laves af kartofler og løg. De groftrevne kartofler og løg vrides igennem et klæde, og massen røres sammen med æg, hvidløg, salt og peber. Der formes pasende “bøffer” af kartoffelfarsen, der efterfølgende steges gyldne og sprøde i rigeligt smør.
Server som tilbehør til en lækker grillet culottesteg, eller en god bøf.
Kan man komme andet i en rösti?
Jeps! Og ellers ville det da være kedeligt! Parmesan, er det første der falder mig ind, det giver en dejlig dybde i smagen. Friske krydderurter! Persille, timian, løvstikke, purløg, ramsløg, bare giv den gas! Det kommer bare til at blive endnu bedre.
Opskriften du får her kan du betragte som en basis opskrift på hjemmelaver røsti. Og så er det bare at fylde på med lækre ingredienser og krydderier.
Opskrift på de bedste kartoffelrøsti
Her kommer vores opskrift på de bedste kartofler til en god bøf eller en steg på grillen. De er nemme at lave, og både børn og voksne elsker dem herhjemme. Eventuelle rester kan sagtens gemmes til dagen efter, eller de kan fryses ned hvis du har alt for mange.
Kartoffelrösti
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 2 stk løg
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 stk æg, sammenpisket
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber, stødt
Sådan gør du
- Kartoflerne skylles og skrælles. Løgene og hvidløget pilles.
- Kartoflerne rives nu groft op i et dørslag. Løgene rives på samme måde op i dørslaget.
- Kom de revne og kartofler og løg op i en klæde eller rent viskestykke. Fold det sammen og pres væden ud.
- Når der er presset mest muligt væde ud kommes de revne kartofler og løg op i en skål. Tilsæt de fintrevet hvidløg, sammenpisket æg, mel samt salt og peber. Rør ingredienserne sammen til en "fars".
- På en pande smeltes smørret og varmes op til middelsvag varme.
- Form nu små "bøffer" af kartoffelfarsen, de skal være ca. 2 cm i tykkelsen.
- Steg dem nu på panden i smørret i ca. 15 minutter på hver side, eller til de er helt gyldne og sprøde.
- Server dem som tilbehør til en gød bøf.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
De roesti er gode, selv når de fryses. Måske lidt mere salt og peber, og jeg tilføjede muskat, timian, og parmesan til den anden del
Hejsa.
Jeg er glad for at du kunne lide opskriften på vores Rösti. Det var en god ide at tilføje parmesan og ekstra krydderier for at variere smagen lidt.
Salt og peber er en smagssag, jeg er nød til at ramme et niveau i vores opskrifter der kan spises af alle. Men kartofler kan tage mere salt en man regner med, så det giver god mening at give dem et ekstra drys.
Happy Grundlovsdag herfra 🙂
Rasmus – Mad For Madelskere