Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Kartoffelrösti

Kartoffelrösti

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Helt sprøde hjemmelavede kartoffelrösti, de smager bare fantastisk, og det bedste er at de faktisk er ret nemme at lave. De er det perfekte tilbehør til en rosastegt culotte med en god sauce, eller til en lækker grillkylling. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave dine helt egne røsti, så læs med her og få vores opskrift.

3 hjemmelavede kartoffelrösti på sort pande

Hjemmelavet røsti er bedst

Når der skal en bedre menu på bordet, så er der stor forskel på at servere hurtigløsningen, eller den hjemmelavede. Det er summen af indsatsen under madlavninger der udgør det endelige resultat. Når det så er sagt, så er der altid situationer, hvor man selvfølgelig skal købe tilbehøret.

Travle hverdage, hvor der ikke er tid til at stå i køkkenet og gøre lidt ekstra ud af det. Hvis man er træt og man ikke gider.. Eller hvis det bare skal være den nemme løsning og det skal gå hurtigt. Det er de tidspunkter hvor jeg altid vælger den nemme vej ud af aftensmaden.

Og det gør sig også gældende med tilbehør, der er slet ikke noget i vejen med en frossen færdiglavet rösti, men fakta er altså, at de hjemmelavede bare smager så meget bedre. Og man kan sagtens lave dem i forvejen og fryse dem ned. Når man så tager dem op af fryseren, så er der bare tilbage at tø dem op og stege dem i lidt smør, så de får sprødheden tilbage.

hjemmelavede kartoffelrøsti på pande

Hvordan laver man kartoffelrösti?

Jeg er ikke meget for en helt almindelig kogt kartoffel, men “forklæder” man den som en pommes frites, eller en rösti, så er jeg helt med. På en velanrettet tallerken, så tjener den samme formål som en kartoffel, nemlig at suge sovsen!

Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienserne og opskriften på hjemmelavet kartoffelrøsti.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Kartofler
  • Løg
  • Hvidløg
  • Æg
  • Mel
  • Salt
  • Stødt peber

Røsti laves af kartofler og løg. De groftrevne kartofler og løg vrides igennem et klæde, og massen røres sammen med æg, hvidløg, salt og peber. Der formes pasende “bøffer” af kartoffelfarsen, der efterfølgende steges gyldne og sprøde i rigeligt smør.

Server som tilbehør til en lækker grillet culottesteg, eller en god bøf.

hjemmelavet kartoffelrösti på pande

Kan man komme andet i en rösti?

Jeps! Og ellers ville det da være kedeligt! Parmesan, er det første der falder mig ind, det giver en dejlig dybde i smagen. Friske krydderurter! Persille, timian, løvstikke, purløg, ramsløg, bare giv den gas! Det kommer bare til at blive endnu bedre.

Opskriften du får her kan du betragte som en basis opskrift på hjemmelaver røsti. Og så er det bare at fylde på med lækre ingredienser og krydderier.

Opskrift på de bedste kartoffelrøsti

Her kommer vores opskrift på de bedste kartofler til en god bøf eller en steg på grillen. De er nemme at lave, og både børn og voksne elsker dem herhjemme. Eventuelle rester kan sagtens gemmes til dagen efter, eller de kan fryses ned hvis du har alt for mange.

3 hjemmelavede kartoffelrösti på sort pande
5 fra 2 stemmer

Kartoffelrösti

Opskrift på Kartoffelrösti
Nem opskrift på klassiske sprøde røsti. De er nemme at lave, og smager lækkert som tilbehør til steg eller bøf.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Schweizisk
Antal 4 personer
Kalorier 246 kcal

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 stk løg
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 stk æg, sammenpisket
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber, stødt

Sådan gør du

  • Kartoflerne skylles og skrælles. Løgene og hvidløget pilles.
  • Kartoflerne rives nu groft op i et dørslag. Løgene rives på samme måde op i dørslaget.
  • Kom de revne og kartofler og løg op i en klæde eller rent viskestykke. Fold det sammen og pres væden ud.
  • Når der er presset mest muligt væde ud kommes de revne kartofler og løg op i en skål. Tilsæt de fintrevet hvidløg, sammenpisket æg, mel samt salt og peber. Rør ingredienserne sammen til en "fars".
  • På en pande smeltes smørret og varmes op til middelsvag varme.
  • Form nu små "bøffer" af kartoffelfarsen, de skal være ca. 2 cm i tykkelsen.
  • Steg dem nu på panden i smørret i ca. 15 minutter på hver side, eller til de er helt gyldne og sprøde.
  • Server dem som tilbehør til en gød bøf.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 246kcalKulhydrater: 52gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 41mgNatrium: 227mgKalium: 1158mgFibre: 7gSukker: 4gA-vitamin: 67IUC-vitamin: 54mgCalcium: 52mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.