Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Kyllingelår på grill

Kyllingelår på grill

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Kyllingelår er noget hele familien elsker, og her om sommeren bliver de ofte lavet på grillen med godt med barcebue på. Det er altså bare guf, og dejlig sommermad, også på varme dage. Læs med her og få vores opskrift på kyllingelår på grill.

kyllingelår på grill med barbecue sauce

Saftige kyllingeunderlår på grill

Kyllingeunderlår er altid et hit når man laver familiemad. Børn er nemlig særdeles glade for de mundrette kyllingelår, der nemt kan spises med fingrene.

Vi elsker at lave kyllingeunderlår på grillen her om sommeren, og så godt med barbecue på. De må godt være lidt snaskede og den sødlige og let krydrede barcebuesauce er noget både vi voksne og børnene elsker at spise. Det er lidt som når man spiser Spareribs på grill.

Du kan servere alle typer af tilbehør til kyllingelår, for eksempel grillede majskolber, eller andre grøntsager, bagte kartofler eller en god salat. Et godt brød er også super at servere til.

Du kan også sagtens lave disse kyllingelår og køle dem ned og så tage dem med kolde i picnickurven når I skal på udflugt. Det egner de sig super godt til! Bare husk en pakke vådservietter til fedtede små fingre.

Når vi laver grillmad laver vi gerne vores egne krydderiblandinger og vores egne barbecuesaucer. På den måde kan vi tweake smagen lige som vi bedst kan lide den. Du kan selvfølgelig sagtens vælge den lidt nemmere løsning og købe krydderi og bbqsauce færdigt i supermarkedet.

fad med grillede kyllingelår med barbecue

Ingrediensnoter

Kyllingelår – Her i opskriften er det “drumsticks” altså kyllingeunderlår vi bruger. Find nogle gode store nogle. De kan købes i de fleste supermarkeder.

Barbecuekrydderi til kylling – Her har vi brugt vores egen opskrift på barbecuekrydderi. Du kan også købe et færdigblandet krydderi. Find opskriften på vores krydderiblanding til kylling her.

Ketchup – Ketchup er basen for barbecuesaucen. Her bruger jeg altid Heinz, det har en god balance imellem syre og sødme.

Engelsk sovs – Engelsk sovs bidrager med sin karakteristiske smag til den endelige barbecuesauce.

Brun farin – Den brune farin er en vigtig ingrediens i barbecuesaucen, det er sukker og den brune farin med sin dybe sirupsagtige smag egner sig bare bedst.

Salt – Salt skal der til at trække i den anden retning i forhold til sukker.

Løgpulver – Løgpulver bruger jeg rigtig meget i rubs og barbecuesaucer. Det har en fin løgsmag.

Hvidløgspulver – Hvidløgspulver bruger jeg også kontra friske hvidløg. Det giver en god smag af hvidløg, og det har også den fordel at det ikke brænder på når barbecuesaucen skal smøres på kødet i grillen.

Hvordan laver man kyllingelår på grill?

I en lille gryde blandes ingredienserne til barbecuesaucen. De varmes op under omrøring til alt sukker er opløst. Smag den til og stil den til siden. Kyllingelårene smøres ind i en smule olie og krydres derefter med et barbecuekrydderi.

På den den forvarmede grill tilberedes kyllingelårene nu over direkte varme ca. 5 minutterm på alle sider. Når de er brunet af og har fået fine grillstriber, smøres de med barbecuesaucen og overføres til direkte varme. Grill dem under låg til kernetemperaturen inde ved benet er 70 grader.

Tag kyllingelårene af grillen og server dem med dit favorittilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

barbecue kyllingelår på grill med bbq sauce og krydderi ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg servere som tilbehør til kyllingelår på grill?

Du kan stort set servere lige præcis det du har lyst til til sådan en omgang grillede kyllingelår. Det er for eksempel lækkert med en bagt kartoffel og grillede majskolber eller andre grøntsager til. Du kan også vælge at lave en kartoffelsalat eller en pastasalat til.

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. Hvis der er nogle kyllingelår tilbage, kan du gemme dem i en plastbøtte i køleskabet til dagen efter. De er også super lækre kolde på madpakken.

Kan grillede kyllingelår fryses?

Ja. Hvis du ikke får spist dem alle, så kan du godt fryse de tilberedte kyllingelår ned for at gemme dem til senere.

Kan jeg bruge en færdigkøbt barbecuesauce?

Ja det kan du godt. Vi elsker at lave vores egne barbecuesaucer, så vi kan give dem lige den smag vi gerne vil, men hvis du er presset på tid, kan du sagtens købe en færdig sauce i supermarkedet.

Andre opskrifter på grillet kylling du måske vil synes om

fad med grillede bbq kyllingelår

Tips og tricks til kyllingelår på grill

  • Mariner dem i barbecuekrydderi dagen i forvejen, så de kan trække mere smag. Kom dem gerne i en vakuumpose for at intensivere smagen.
  • Lav en stor portion og frys ned, så er der altid noget nem aftensmad i fryseren.

Serveringsforslag

Elsker du grillet kylling?

Så skal du prøve denne opskrift på Halv kylling på grill
fad med kyllingelår på grill klar til servering med krydderi ved siden af
fad med kyllingelår på grill med barbecuesauce

Opskrift på grillede kyllingelår med barbecue

Her får du vores opskrift på lækre kyllingelår på grill. Det er en favorit herhjemme hos både børn og voksne, og så er de heldigvis ikke så svære at lave.

Vi håber du får lyst til at servere grillede kyllingelår for din familie, de smager altså bare lækkert med lidt simpelt grønt tilbehør til.

kyllingelår på grill med barbecue sauce
5 fra 1 stemme

Kyllingelår på grill

Opskrift på kyllingelår på grill
Grillede kyllingelår er et hit hos både børn og voksne. Den perfekte sommermad, som kan spises med kartoffelsalat, pastasalat, grillede majskolber eller andet grønt tilbehør. Du kan også lave kyllingelår på grill og give ungerne dem med i madpakken.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 5 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 566 kcal

Ingredienser

Barbecue sauce

  • 1 dl ketchup
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 ½ spsk brun farin
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk røget paprika

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
  • Alle ingredienserne til barbecuesaucen kommes i en lille gryde. Varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
  • Kyllingelårene kommes i en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
  • Derefter drysses barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt.
    – Dette kan også gøres dagen i forvejen, så smagen trækker mere ind i kødet.
  • Placér nu de marinerede kyllingelår på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 5 minutter på hver sider over den direkte varme til de er brunet af.
  • Når kyllingelårene er brunet på alle sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 10-15 minutter under låg.
    – Kyllingelår skal tilberedes til en kernetemperatur på 70 grader inde ved benet før de er færdige. Brug et stegetermometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingelårene, det er derfor en god ide at tjekke temperaturen.
  • Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingelårene færdige. Lad dem trække 5 minutter før de serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 566kcalKulhydrater: 33gProtein: 31gFedt: 36gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 17gKolesterol: 159mgNatrium: 726mgKalium: 649mgFibre: 3gSukker: 14gA-vitamin: 1070IUC-vitamin: 5mgCalcium: 282mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. juli 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.