Kyllingelår på grill

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Kyllingelår på grill er noget hele familien elsker her om sommeren, selvfølgelig med godt med barcebue på. Det er altså bare guf, og dejlig sommermad, også på varme dage.

kyllingelår på grill med barbecuesauce.

Mere grillinspiration

HOP DIREKTE TIL

    Vi elsker opskriften fordi

    Børnevenlig mad – Kyllingeunderlår er altid et hit når man laver familiemad. Børn er nemlig særdeles glade for de mundrette kyllingelår, der nemt kan spises med fingrene.

    Saftigt kød med god smag – Med denne opskrift får du saftige og lækre kyllingelår med den gode smag fra krydderi og BBQ-sauce. Det er en skøn måde at lave kyllingelår på.

    Hjemmelavet BBQ-sauce og -krydderi – Når vi laver grillmad laver vi gerne vores egne krydderiblandinger og barbecuesaucer. På den måde kan vi tweake smagen lige som vi bedst kan lide den. Du kan selvfølgelig sagtens vælge den lidt nemmere løsning og købe krydderi og sauce.

    Ingrediensnoter

    Kyllingelår – Her i opskriften er det “drumsticks”, altså kyllingeunderlår, vi bruger. Find nogle gode store nogle. De kan købes i de fleste supermarkeder.

    Barbecuekrydderi – Her har vi brugt vores egen opskrift på barbecuekrydderi. Du kan også købe et færdigblandet krydderi. Find opskriften på vores krydderiblanding til kylling her.

    Ketchup – Ketchup er basen for barbecuesaucen. Her bruger jeg altid Heinz, det har en god balance imellem syre og sødme, men du kan bruge en anden hvis du foretrækker.

    Hvidløgspulver – Hvidløgspulver bruger jeg helst frem for friske hvidløg. Det giver en god smag af hvidløg, og det har også den fordel at det ikke brænder på når barbecuesaucen skal smøres på kødet i grillen.

    Hvordan laver man kyllingelår på grill?

    Det er ikke svært at grille lækre BBQ-kyllingelår. Der er nogle få steps du skal igennem.

    1. I en lille gryde blandes ingredienserne til barbecuesaucen. De varmes op under omrøring til alt sukker er opløst. Smag den til og stil den til siden.
    2. Kyllingelårene smøres ind i en smule olie og krydres derefter med et barbecuekrydderi.
    3. På den den forvarmede grill tilberedes kyllingelårene nu over direkte varme ca. 5 minutterm på alle sider. Når de er brunet af og har fået fine grillstriber, smøres de med barbecuesaucen og overføres til direkte varme.
    4. Grill dem til kernetemperaturen inde ved benet er 75 grader.

      Tag kyllingelårene af grillen og server dem med dit favorittilbehør.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips til tilberedning

    Giv dem rub dagen før

    Mariner dem i olie og barbecuekrydderi dagen i forvejen, så de kan trække mere smag. Kom dem gerne i en vakuumpose for at intensivere smagen.

    Lav ekstra til fryseren

    Lav en stor portion og frys ned, så er der altid noget nem aftensmad eller noget lækkert til madpakken i fryseren.

    fad med grillede kyllingelår med barbecue.

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    kyllingelår på grill med barbecuesauce.
    5 fra 1 stemme

    Kyllingelår på grill

    Grillede kyllingelår er et hit hos både børn og voksne. Den perfekte sommermad, som kan spises med kartoffelsalat, pastasalat, grillede majskolber eller andet grønt tilbehør. Du kan også give ungerne dem med i madpakken.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 30 minutter
    Hviletid 5 minutter
    Samlet tid 45 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 566 kcal

    Ingredienser

    Barbecue sauce

    • 1 dl ketchup
    • 1 spsk engelsk sauce
    • 2 ½ spsk brun farin
    • ½ tsk salt
    • 1 tsk løgpulver
    • ½ tsk hvidløgspulver
    • ½ tsk røget paprika

    Sådan gør du

    • Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
    • Alle ingredienserne til barbecuesaucen kommes i en lille gryde. Varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
      1 dl ketchup, 1 spsk engelsk sauce, 2 ½ spsk brun farin, ½ tsk salt, 1 tsk løgpulver, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk røget paprika
    • Kom kyllingelårene i en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
      8 kyllingelår, 2 spsk olivenolie
    • Drys derefter barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt1.
      1 dl barbecuekrydderi til kylling
    • Placér nu de marinerede kyllingelår på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 5 minutter på hver side over den direkte varme til de er brunet af.
    • Når kyllingelårene er brunet på alle sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 10-15 minutter under låg eller til kernetemperaturen er 75 grader2.
    • Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingelårene færdige. Lad dem trække 5 minutter før de serveres.

    Tips og noter

    1. Barbecuekrydderi – Du kan godt give kyllingelårene olie og krydderi dagen før, pakke dem ind og lade dem trække i køleskabet til næste dag, hvor de så skal på grillen. Det giver bare ekstra god smag.
    2. Kernetemperatur Kyllingelår skal tilberedes til en kernetemperatur på 75 grader inde ved benet før de er færdige. Brug et stegetermometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingelårene, det er derfor en god ide at tjekke temperaturen.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 566kcalKulhydrater: 33gProtein: 31gFedt: 36gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 17gKolesterol: 159mgNatrium: 726mgKalium: 649mgFibre: 3gSukker: 14gA-vitamin: 1070IUC-vitamin: 5mgCalcium: 282mgJern: 11mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Servering og rester

    Tilbehør

    Server med for eksempel med marineret kartoffelsalat eller græsk pastasalat. Kyllingelårene er også lækre med grillede grøntsager, for eksempel spidskål, majskolber eller søde kartofler. Du kan også tage kyllingelårene kolde med i madpakken eller picnickurven sammen med en portion gnavegrønt.

    Rester

    Har du rester af kyllingelår, kan de enten gemmes på køl nogle dage eller fryses ned til senere.

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. juli 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Egevej 3, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.