Kyllingelår på grill er noget hele familien elsker her om sommeren, selvfølgelig med godt med barcebue på. Det er altså bare guf, og dejlig sommermad, også på varme dage.

Mere grillinspiration
Vi elsker opskriften fordi
Børnevenlig mad – Kyllingeunderlår er altid et hit når man laver familiemad. Børn er nemlig særdeles glade for de mundrette kyllingelår, der nemt kan spises med fingrene.
Saftigt kød med god smag – Med denne opskrift får du saftige og lækre kyllingelår med den gode smag fra krydderi og BBQ-sauce. Det er en skøn måde at lave kyllingelår på.
Hjemmelavet BBQ-sauce og -krydderi – Når vi laver grillmad laver vi gerne vores egne krydderiblandinger og barbecuesaucer. På den måde kan vi tweake smagen lige som vi bedst kan lide den. Du kan selvfølgelig sagtens vælge den lidt nemmere løsning og købe krydderi og sauce.
Ingrediensnoter
Kyllingelår – Her i opskriften er det “drumsticks”, altså kyllingeunderlår, vi bruger. Find nogle gode store nogle. De kan købes i de fleste supermarkeder.
Barbecuekrydderi – Her har vi brugt vores egen opskrift på barbecuekrydderi. Du kan også købe et færdigblandet krydderi. Find opskriften på vores krydderiblanding til kylling her.
Ketchup – Ketchup er basen for barbecuesaucen. Her bruger jeg altid Heinz, det har en god balance imellem syre og sødme, men du kan bruge en anden hvis du foretrækker.
Hvidløgspulver – Hvidløgspulver bruger jeg helst frem for friske hvidløg. Det giver en god smag af hvidløg, og det har også den fordel at det ikke brænder på når barbecuesaucen skal smøres på kødet i grillen.
Hvordan laver man kyllingelår på grill?
Det er ikke svært at grille lækre BBQ-kyllingelår. Der er nogle få steps du skal igennem.
- I en lille gryde blandes ingredienserne til barbecuesaucen. De varmes op under omrøring til alt sukker er opløst. Smag den til og stil den til siden.
- Kyllingelårene smøres ind i en smule olie og krydres derefter med et barbecuekrydderi.
- På den den forvarmede grill tilberedes kyllingelårene nu over direkte varme ca. 5 minutterm på alle sider. Når de er brunet af og har fået fine grillstriber, smøres de med barbecuesaucen og overføres til direkte varme.
- Grill dem til kernetemperaturen inde ved benet er 75 grader.
Tag kyllingelårene af grillen og server dem med dit favorittilbehør.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips til tilberedning
Giv dem rub dagen før
Mariner dem i olie og barbecuekrydderi dagen i forvejen, så de kan trække mere smag. Kom dem gerne i en vakuumpose for at intensivere smagen.
Lav ekstra til fryseren
Lav en stor portion og frys ned, så er der altid noget nem aftensmad eller noget lækkert til madpakken i fryseren.

Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

Kyllingelår på grill
Ingredienser
- 8 kyllingelår
- 1 dl barbecuekrydderi til kylling, eller andet grillkrydderi
- 2 spsk olivenolie
Barbecue sauce
- 1 dl ketchup
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 ½ spsk brun farin
- ½ tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk røget paprika
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
- Alle ingredienserne til barbecuesaucen kommes i en lille gryde. Varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.1 dl ketchup, 1 spsk engelsk sauce, 2 ½ spsk brun farin, ½ tsk salt, 1 tsk løgpulver, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk røget paprika
- Kom kyllingelårene i en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.8 kyllingelår, 2 spsk olivenolie
- Drys derefter barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt1.1 dl barbecuekrydderi til kylling
- Placér nu de marinerede kyllingelår på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 5 minutter på hver side over den direkte varme til de er brunet af.
- Når kyllingelårene er brunet på alle sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 10-15 minutter under låg eller til kernetemperaturen er 75 grader2.
- Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingelårene færdige. Lad dem trække 5 minutter før de serveres.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Servering og rester
Tilbehør
Server med for eksempel med marineret kartoffelsalat eller græsk pastasalat. Kyllingelårene er også lækre med grillede grøntsager, for eksempel spidskål, majskolber eller søde kartofler. Du kan også tage kyllingelårene kolde med i madpakken eller picnickurven sammen med en portion gnavegrønt.
Rester
Har du rester af kyllingelår, kan de enten gemmes på køl nogle dage eller fryses ned til senere.
Mere kylling på grillen
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. juli 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:


