Kyllingelår er noget hele familien elsker, og her om sommeren bliver de ofte lavet på grillen med godt med barcebue på. Det er altså bare guf, og dejlig sommermad, også på varme dage. Læs med her og få vores opskrift på kyllingelår på grill.
Saftige kyllingeunderlår på grill
Kyllingeunderlår er altid et hit når man laver familiemad. Børn er nemlig særdeles glade for de mundrette kyllingelår, der nemt kan spises med fingrene.
Vi elsker at lave kyllingeunderlår på grillen her om sommeren, og så godt med barbecue på. De må godt være lidt snaskede og den sødlige og let krydrede barcebuesauce er noget både vi voksne og børnene elsker at spise. Det er lidt som når man spiser Spareribs på grill.
Du kan servere alle typer af tilbehør til kyllingelår, for eksempel grillede majskolber, eller andre grøntsager, bagte kartofler eller en god salat. Et godt brød er også super at servere til.
Du kan også sagtens lave disse kyllingelår og køle dem ned og så tage dem med kolde i picnickurven når I skal på udflugt. Det egner de sig super godt til! Bare husk en pakke vådservietter til fedtede små fingre.
Når vi laver grillmad laver vi gerne vores egne krydderiblandinger og vores egne barbecuesaucer. På den måde kan vi tweake smagen lige som vi bedst kan lide den. Du kan selvfølgelig sagtens vælge den lidt nemmere løsning og købe krydderi og bbqsauce færdigt i supermarkedet.
Mere grillinspiration
Ingrediensnoter
Kyllingelår – Her i opskriften er det “drumsticks” altså kyllingeunderlår vi bruger. Find nogle gode store nogle. De kan købes i de fleste supermarkeder.
Barbecuekrydderi til kylling – Her har vi brugt vores egen opskrift på barbecuekrydderi. Du kan også købe et færdigblandet krydderi. Find opskriften på vores krydderiblanding til kylling her.
Ketchup – Ketchup er basen for barbecuesaucen. Her bruger jeg altid Heinz, det har en god balance imellem syre og sødme.
Engelsk sovs – Engelsk sovs bidrager med sin karakteristiske smag til den endelige barbecuesauce.
Brun farin – Den brune farin er en vigtig ingrediens i barbecuesaucen, det er sukker og den brune farin med sin dybe sirupsagtige smag egner sig bare bedst.
Salt – Salt skal der til at trække i den anden retning i forhold til sukker.
Løgpulver – Løgpulver bruger jeg rigtig meget i rubs og barbecuesaucer. Det har en fin løgsmag.
Hvidløgspulver – Hvidløgspulver bruger jeg også kontra friske hvidløg. Det giver en god smag af hvidløg, og det har også den fordel at det ikke brænder på når barbecuesaucen skal smøres på kødet i grillen.
Hvordan laver man kyllingelår på grill?
I en lille gryde blandes ingredienserne til barbecuesaucen. De varmes op under omrøring til alt sukker er opløst. Smag den til og stil den til siden. Kyllingelårene smøres ind i en smule olie og krydres derefter med et barbecuekrydderi.
På den den forvarmede grill tilberedes kyllingelårene nu over direkte varme ca. 5 minutterm på alle sider. Når de er brunet af og har fået fine grillstriber, smøres de med barbecuesaucen og overføres til direkte varme. Grill dem under låg til kernetemperaturen inde ved benet er 70 grader.
Tag kyllingelårene af grillen og server dem med dit favorittilbehør.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan stort set servere lige præcis det du har lyst til til sådan en omgang grillede kyllingelår. Det er for eksempel lækkert med en bagt kartoffel og grillede majskolber eller andre grøntsager til. Du kan også vælge at lave en kartoffelsalat eller en pastasalat til.
Ja det kan du sagtens. Hvis der er nogle kyllingelår tilbage, kan du gemme dem i en plastbøtte i køleskabet til dagen efter. De er også super lækre kolde på madpakken.
Ja. Hvis du ikke får spist dem alle, så kan du godt fryse de tilberedte kyllingelår ned for at gemme dem til senere.
Ja det kan du godt. Vi elsker at lave vores egne barbecuesaucer, så vi kan give dem lige den smag vi gerne vil, men hvis du er presset på tid, kan du sagtens købe en færdig sauce i supermarkedet.
Andre opskrifter på grillet kylling du måske vil synes om
- Halv kylling på grill
- Kylling på grill
- Barbecue-krydderi til kylling
- Hyldeblomst-kylling
- Libanesisk kylling
Tips og tricks til kyllingelår på grill
- Mariner dem i barbecuekrydderi dagen i forvejen, så de kan trække mere smag. Kom dem gerne i en vakuumpose for at intensivere smagen.
- Lav en stor portion og frys ned, så er der altid noget nem aftensmad i fryseren.
Serveringsforslag
- Server med Marineret kartoffelsalat eller en Græsk pastasalat
- Server med grillede grøntsager, for eksempel Grillet spidskål, Majs på grill eller Søde kartofler på grill
- Tag kolde kyllingelår med i madpakken eller picnickurven sammen med en portion Gnavegrønt
Elsker du grillet kylling?
Så skal du prøve denne opskrift på Halv kylling på grill
Opskrift på grillede kyllingelår med barbecue
Her får du vores opskrift på lækre kyllingelår på grill. Det er en favorit herhjemme hos både børn og voksne, og så er de heldigvis ikke så svære at lave.
Vi håber du får lyst til at servere grillede kyllingelår for din familie, de smager altså bare lækkert med lidt simpelt grønt tilbehør til.
Kyllingelår på grill
Ingredienser
- 8 kyllingelår
- 1 dl barbecuekrydderi til kylling, eller andet grillkrydderi
- 2 spsk olivenolie
Barbecue sauce
- 1 dl ketchup
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 ½ spsk brun farin
- ½ tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk hvidløgspulver
- ½ tsk røget paprika
Sådan gør du
- Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
- Alle ingredienserne til barbecuesaucen kommes i en lille gryde. Varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
- Kyllingelårene kommes i en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
- Derefter drysses barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt. – Dette kan også gøres dagen i forvejen, så smagen trækker mere ind i kødet.
- Placér nu de marinerede kyllingelår på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 5 minutter på hver sider over den direkte varme til de er brunet af.
- Når kyllingelårene er brunet på alle sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 10-15 minutter under låg. – Kyllingelår skal tilberedes til en kernetemperatur på 70 grader inde ved benet før de er færdige. Brug et stegetermometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingelårene, det er derfor en god ide at tjekke temperaturen.
- Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingelårene færdige. Lad dem trække 5 minutter før de serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. juli 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her