Grillet spidskål

Grillet spidskål er noget af det tilbehør vi vender tilbage til igen og igen her når grillsæsonen starter. Vi elsker simpelthen spidskål herhjemme, og når det får selvskab af en ordenlig klat smør, og ligger og hygger sig på grillen så bliver det ikke meget bedre. Det skulle da lige være hvis vi topper med lidt parmesan til sidst. Grillet spidskål med parmesan er bare alt for lækkert. Hvis du aldrig har smagt det, så er du virkelig gået glip af noget. Heldigvis så er det virkelig nemt at lave.

Når du først har tændt op i grillen, så er det ikke så svært lige at smide nogle halve spidskål på, give dem lidt kærlighed i form af smør, salt, peber og evt. parmesan, og så skal de ellers bare hygge sig indtil de er godt møre.

Det kan nogen gange være en udfordring, at finde på tilbehør til grillmaden, og ofte ender man ud med de klassiske majskolber og tomatsalat. Det er jo også dejligt, men det her spidskål er altså bare en vinder, og så er det så nemt. Opskriften finder du under billederne.

opskrift på dejligt tilbehør til grill - nemlig grillet spidskål med parmesan
opskrift på dejligt tilbehør til grill - nemlig grillet spidskål med parmesan

Grillet spidskål opskrift

Her er vores bud på en opskrift på grillet spidskål. Du kan også godt lave dit spidskål på panden, og hvis du har en grillpande, får du endda de fine striber. Men den der grillsmag den gør altså bare noget rigtig godt for kålen, så det foretrækker vi. Generelt spiser vi meget spidskål som tilbehør, men denne version er altså favoritter her i grillsæsonen.

Efter tilberedningen, kan du give kålen lidt ekstra kærlighed i form af parmesan, timian eller den krydderurt du allerbedst kan lidt. Det er især dejligt hvis du har krydderurter i haven, så er de helt friske og lækre.

opskrift på dejligt tilbehør til grill - nemlig grillet spidskål med parmesan
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Grillet spidskål opskrift

Spidskål som tilbehør til en dejlig grillmiddag
Ret Hverdagsmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Grill
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 2 spidskål ca. 1/2 pr person
  • 100 g smør
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 50 g revet parmesan Evt.
  • Frisk timian Evt.

Fremgangsmåde

  • Flæk spidskålene på langs, fjern de helt løse blade. Skyl kålhovederne grundigt under den kolde hane, lad dem dryppe af.
  • Smør dem på den flade side med lidt olie og krydder dem med salt og peber.
  • Grill dem over direkte middelvarme på den flade side, til de har fået farve, vend dem og grill dem videre til den anden side også har fået farve.
  • Kom et par klumper smør på den flade side og flyt dem til indirekte varme og lad dem blive møre under låg. Du kan med fordel pakke dem ind i folie farve, det holder på smørret og saften. 
  • Når de er møre og lækre er de klar til at spise, er du også vild med parmesan, så prøv at drys lidt parmesan på toppen og lad det smelte inden servering. Du kan også vælge at drysse lidt frisk timian på toppen, eller den krydderurt du allerbedst kan lide.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Server som tilbehør til grillet kylling, fisk eller kød.

Spis for eksempel grillet spidskål som tilbehør til spareribs eller flæskesteg på grillen

Har du brug for mere inspiration til tilbehør, så kan du se alle opskrifter på lækkert tilbehør her

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares