Grillet spidskål

Grillet spidskål er noget af det tilbehør vi vender tilbage til igen og igen her når grillsæsonen starter. Vi elsker simpelthen spidskål herhjemme, og når det får selskab af en ordenlig klat smør, og ligger og hygger sig på grillen så bliver det ikke meget bedre. Det skulle da lige være hvis vi topper med lidt parmesan til sidst.

Grillet spidskål - Nem opskrift på dejligt tilbehør til grill - nemlig grillet spidskål med parmesan

Grillet spidskål – Nemt tilbehør på grill

Grillet spidskål med parmesan er bare alt for lækkert. Hvis du aldrig har smagt det, så er du virkelig gået glip af noget. Heldigvis så er det virkelig nemt at lave.

Når du først har tændt op i grillen, så er det ikke så svært lige at smide nogle halve spidskål på, give dem lidt kærlighed i form af smør, salt, peber og evt. parmesan, og så skal de ellers bare hygge sig indtil de er godt møre.

Det kan nogen gange være en udfordring, at finde på tilbehør til grillmaden, og ofte ender man ud med de klassiske majskolber og tomatsalat. Det er jo også dejligt, men det her spidskål er altså bare en vinder, og så er det så nemt. Opskriften finder du lidt længere nede på siden.

Grillet spidskål - Nem opskrift på dejligt tilbehør til grill - nemlig grillet spidskål med parmesan

Grillet spidskål opskrift

Her er vores bud på en opskrift på grillet spidskål. Du kan også godt lave dit spidskål på panden, og hvis du har en grillpande, får du endda de fine striber. Men den der grillsmag den gør altså bare noget rigtig godt for kålen, så det foretrækker vi. Generelt spiser vi meget spidskål som tilbehør, men denne version er altså en af vores favoritter her i grillsæsonen.

Efter tilberedningen, kan du give kålen lidt ekstra kærlighed i form af parmesan, timian eller den krydderurt du allerbedst kan lidt. Det er især dejligt hvis du har krydderurter i haven, så er de helt friske og lækre.

Grillet spidskål - Nem opskrift på dejligt tilbehør til grill - nemlig grillet spidskål med parmesan

Grillet spidskål opskrift

Spidskål som tilbehør til en dejlig grillmiddag
0 fra 0 stemmer
Ret: Hverdagsmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grill, Kål, Spidskål
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spidskål, ca. 1/2 pr person
  • 100 g smør
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 50 g revet parmesan, Evt.
  • Frisk timian, Evt.

Sådan gør du

  • Flæk spidskålene på langs, fjern de helt løse blade. Skyl kålhovederne grundigt under den kolde hane, lad dem dryppe af.
  • Smør dem på den flade side med lidt olie og krydder dem med salt og peber.
  • Grill dem over direkte middelvarme på den flade side, til de har fået farve, vend dem og grill dem videre til den anden side også har fået farve.
  • Kom et par klumper smør på den flade side og flyt dem til indirekte varme og lad dem blive møre under låg. Du kan med fordel pakke dem ind i folie når de har fået farve, det holder på smørret og saften. 
  • Når de er møre og lækre er de klar til at spise. Er du også vild med parmesan, så prøv at drys lidt parmesan på toppen og lad det smelte inden servering. Du kan også vælge at drysse lidt frisk timian på toppen, eller den krydderurt du allerbedst kan lide.

Noter

Server som tilbehør til grillet kylling, fisk eller kød.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Spis for eksempel grillet spidskål som tilbehør til spareribs eller flæskesteg på grillen

Har du brug for mere inspiration til tilbehør, så kan du se alle opskrifter på lækkert tilbehør her

Tips og tricks til spidskål på grill

  • Rigeligt med smør! Spidskål elsker smør, og en god klat smør på toppen gør underværker.
  • Pak kålen ind i folie når den har fået nok farve. Så holder folien på smørret, og det kan ligge og hygge dig og blive mørt inde i staniolpakken.
  • Drys med parmesan og timian når dit spidskål er færdigtilberedt. Det giver en helt fantastisk smag. Du kan også prøve dig frem med andre krydderurter.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

12 reaktioner

    1. Tusind tak. De smager virkelig lige så godt som de ser ud 😉 Måske lidt bedre faktisk 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Følg med på Instagram

Vil du have flere opskrifter på lækker hjemmelavet hverdagsmad? Gå ikke glip af dejlige billeder og opskrifter direkte i dit feed. 

Følg med på Instagram
shares