Grillede kyllingelår er et hit hos både børn og voksne. Den perfekte sommermad, som kan spises med kartoffelsalat, pastasalat, grillede majskolber eller andet grønt tilbehør. Du kan også give ungerne dem med i madpakken.
Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
Alle ingredienserne til barbecuesaucen kommes i en lille gryde. Varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
1 dl ketchup, 1 spsk engelsk sauce, 2 ½ spsk brun farin, ½ tsk salt, 1 tsk løgpulver, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk røget paprika
Kom kyllingelårene i en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
8 kyllingelår, 2 spsk olivenolie
Drys derefter barbecuekrydderi over, og det hele vendes rundt igen, så krydderiet bliver fordelt1.
1 dl barbecuekrydderi til kylling
Placér nu de marinerede kyllingelår på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 5 minutter på hver side over den direkte varme til de er brunet af.
Når kyllingelårene er brunet på alle sider, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 10-15 minutter under låg eller til kernetemperaturen er 75 grader2.
Når kernetemperaturen er nået, og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingelårene færdige. Lad dem trække 5 minutter før de serveres.
Noter
1. Barbecuekrydderi - Du kan godt give kyllingelårene olie og krydderi dagen før, pakke dem ind og lade dem trække i køleskabet til næste dag, hvor de så skal på grillen. Det giver bare ekstra god smag.2. Kernetemperatur - Kyllingelår skal tilberedes til en kernetemperatur på 75 grader inde ved benet før de er færdige. Brug et stegetermometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingelårene, det er derfor en god ide at tjekke temperaturen.