Populært:

Madformadelskere / Grill / Grillede grøntsager / Søde kartofler på grill

Søde kartofler på grill

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker søde kartofler herhjemme, og vi elsker at grille! Søde kartofler på grill er super lækkert. De får en skøn grillet smag, og så er det virkelig en nem måde at tilberede de lækre grøntsager på. Læs med her og få vores opskrift på fritter af grillede søde kartofler.

søde kartofler på grill serveret med hvidløgsmayonnaise og rosmarin

Lækre fritter af søde kartofler

Søde kartofler smager bare godt! På grillen smager de ekstra godt! Der er bare noget ved denne her grillsmag og de skønne grillstriber der giver noget ekstra til de søde kartofler. Derfor er de bare skønne at lave på grillen.

Både af søde kartofler kan være fantastisk tilbehør til mange retter. Du kan bruge dem alle de steder hvor du også ville have serveret både af almindelige kartoffelbåde. Til en god bøf, til et stykke grillet kylling eller til fisk.

De er altså også gode bare som en hurtig snack hvis der lige skal lidt mad i ungerne en lun sommerdag på terrassen. Her forsvinder de i hvert fald lynende hurtigt.

søde kartofler på grill serveret med hvidløgsmayo

Ingrediensnoter

Søde kartofler – Søde kartofler kan efterhånden købes i alle de lidt større supermarkeder eller ved grønthandlere.

Rosmarin – Jeg elsker rosmarin til søde kartofler. Du kan selvfølgelig springe det over, eller bruge andre krydderurter hvis du synes. Timian passer også rigtig godt til.

Hvordan laver man søde kartofler på grill?

Det er super nemt at lave disse skønne grillede søde kartofler, og det tager ganske kort tid. Først skal kartoflerne skrælles og skæres i både. Så vendes de med olie og krydderier, og så skal de bare på grillen ved direkte varme.

Efter cirka 20 minutter er kartoflerne gennemstegte og har flotte grillstriber, og så er de klar til servering. Jeg elsker at servere en god mayonnaise med lidt hvidløg og krydderuter i til kartoffelbådene.

fritter af søde kartofler på grill med hvidløgsmayo

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man servere til søde kartofler på grill?

Disse grillede søde kartofler fungerer super godt i mange sammenhæng. Det er en skøn lille snack med en helt enkel hvidløgsmayo eller en anden dip. Du kan også servere dem som tilbehør til en grillet bøf, kylling eller fisk. De er milde i smagen, og passer til det meste.

Kan jeg bruge andet end rosmarin?

Ja, du kan bruge alle mulige krydderurter til dine søde kartofler. Jeg elsker rosmarin, det passer bare rigtig godt til, men timian eller oregano er også super godt i denne ret.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

fad med fritter af grillede søde kartofler og hvidløgsmayo

Opskrift på fritter af grillede søde kartofler

Her får du vores nemme opskrift på de bedste søde kartofler på grill. De er så lækre som tilbehør til grillmaden eller som en lille hurtig snack med en god mayo. De er virkelig nemme og hurtigt at lave, og det er noget som både børn og voksne elsker at spise herhjemme.

søde kartofler på grill serveret med hvidløgsmayonnaise og rosmarin
5 fra 2 stemmer

Søde kartofler på grill

Opskrift på grillede søde kartofler
Grillede søde kartofler er fantastisk tilbehør til grillmaden eller som en hurtig snack sammen med en god hvidløgsmayonnaise. De er nemme at lave, og tilberedes på grillen sammen med kød, fisk, kylling eller andre grillede grøntsager.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 277 kcal

Ingredienser

 • 1 kg søde kartofler
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
 • 1 tsk salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Tænd grillen og varm den op til høj varme.
 • Skræl de søde kartofler og skær dem i både.
 • Bland olie, rosmarin, salt og peber i en skål, og vend kartoffelbådene i olien.
 • Læg kartoffelbådene direkte på den varme grill over direkte varme. Vend kartoffelbådene jævnligt, og flyt dem eventuelt til indirekte varme når de har fået den ønskede farve.
 • De søde kartofler skal have cirka 20 minutter på grillen, stik i dem med en gaffel og når de er bløde indeni, er de færdige.
 • Server de søde kartofler som tilbehør til en hovedret eller som snack med en hvidløgsmayonnaise eller anden dip.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 277kcalKulhydrater: 50gProtein: 4gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gNatrium: 719mgKalium: 843mgFibre: 8gSukker: 10gA-vitamin: 35468IUC-vitamin: 6mgCalcium: 75mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.