Hvis du ikke har prøvet at lave glaserede gulerødder før, så snyder du dig selv for noget. Det er nemt, de smager fantastisk og så passer der bare rigtig godt som tilbehør til en masse forskellige retter. Læs med her og se hvor nemt du selv kan lave dem.
Det rigtige tilbehør
Det er tilbehøret der rammer retten ind, sådan er det bare. Og hvis man skulle være så uheldig at lande et sted hvor der ikke bliver kælet for tilbehøret, så kan selv den bedste bøf falde helt til jorden, og miste al sin glans.
Jeg sætter virkelig pris på at spise ude, dels fordi jeg selv slipper for at lave maden, men også for at få noget inspiration og lækker mad. Men når det så er sagt, så er der altså gode og dårlige oplevelser, men det kender i nok. Det kan lyde nok så lækkert på menukortet, men når det kommer ind på tallerkenen, så kan man blive slemt overrasket til den dårlige side.
Så kæl for tilbehøret, brug tid på at lave en sauce der bare spille. Lav salaten lige før den skal serveres, så den stadig er frisk og sprød. Kunsten er at få alle ting til at blive færdige samtidig, så man ikke får oplevelsen af at der er noget der har stået på komfuret hele dagen. Det gør en forskel, og tit hvis man bare fokuserer på at lave noget helt enkelt, så bliver det altid meget bedre.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Gulerødder – Små friske, gerne dem med toppen der stadig sidder på. De små gulerødder har en god naturlig sødme og bliver hurtigt færdige.
Smør – Smør skal der til, det danner sammen med appelsinsaft og honning selve glaseringen.
Timian – Frisk timian er bedst, man du kan også bruge tørret.
Appelsinsaft – Friskpresset, det bliver bedst.
Honning – Jeg har brugt lynghonning, det smager af rigtig meget! Så jeg brugte kun 1 spiseskefuld. Hvis du bruger almindelig honning passer det med 2 som angivet i opskriften.
Salt & Peber – Som altid, så skal der krydres godt, så man får smagene til at træde frem. Sammen med syren fra appelsinen og sødmen fra honningen, så behøves der ikke meget mere.
Hvordan laver man glaserede gulerødder?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver nogle helt perfekte glaserede gulerødder. De forberedte gulerødder kommes i smeltet smør og svitses let i et par minutter sammen med timian. Der kommes appelsin- og citronsaft på og der hele tilberedes nogle minutter under låg ved middel varme.
Tag låget af, og tilsæt honningen sammen med salt og peber efter smag. Lad nu saften simre ind i nogle minutter til det bliver en tyk cremet glace. Tjek om gulerødderne er færdige med en spids kniv, der må stadig gerne være en smule bid i dem.
Når de er færdige serveres de straks.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, prøv med persille, rosmarin eller salvie.
Andet tilbehør du måske vil synes om
- Knust broccoli med parmesan
- Sprøde kartofler i ovn
- Asparges med skinke i airfryer
- Grillede gulerødder med bacon
- Bønner med bacon
Tips og Tricks
- Frisk saft
- Brug frisk appelsin- og citronsaft, det bliver bare bedre. Hvis du slet ikke har det, kan du godt bruge juice og citron fra flaske.
- Hvidløg
- Prøv at svitse et hakket fed hvidløg sammen med gulerødderne, det giver en virkelig god smag.
Serveringsforslag
- Server som tilbehør til en god Bøf Bearnaise.
- Server til en stegt rødspætte med nye kartofler.
- Server som selvstændig salatret, drysset med frisk persille, hakkede pistacienødder samt smuldret feta og en vinaigrette.
Elsker du simpelt tilbehør?
Prøv også vores opskrift på Bagte tomater med hvidløg eller Broccoli i ovn
Opskrift på gulerødder på panden
Her får du vores version af glaserede gulerødder med timian. Det perfekte lette og velsmagende tilbehør der kan serveres til alt lige fra fisk til rødt kød.
Lav dem lige før de skal serveres, så er de bedst. Vi håber du vil prøve opskriften og servere dem til aftensmaden en dag.
Glaserede gulerødder
Ingredienser
- 600 g gulerødder, små
- 30 g smør
- 1 spsk frisk timian, hakket
- 1 appelsin, saften
- ½ citron, saften
- 2 spsk honning, eller efter smag
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Gulerødder trimmes, og renses. Skræl dem eller skrab skrællen af med en ske eller en skarp kniv hvis du synes det er nødvendigt.600 g gulerødder
- I en stor sauterpande smeltes smørret og bruses af. Kom de forberedte gulerødder i, og svits dem ved middel varme i et par minutter sammen med frisk hakket timian.30 g smør, 1 spsk frisk timian
- Efter et par minutter kommes appelsin- og citronsaft i, og der skrues ned for varmen. Kom låg på og lad dem simre i saften i 5-7 minutter. Efter tiden er gået, kommes honning i og der krydres med salt og peber.1 appelsin, ½ citron, Salt, Peber
- Lad nu saften koge stille og roligt ind uden låg til til den bliver helt tyk og glaserer gulerødderne. – Stik i gulerødderne og tjek om de er møre, de skal stadig have en smule bid.2 spsk honning
- Når gulerødderne er klar, serveres de med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her