Brioche brød

Det er ikke så tit jeg kaster mig ud i at bage brioche brød, men den her opskrift på det bedste brioche brød, er så nem at det næsten ikke kan gå galt. Det er super luftigt og blødt, med masser af smag. Sundt er det ikke! men hold nu op hvor det bare smager godt.

Det er helt klart ikke et “hverdags”-brød, men noget lækkert man kan spise i weekenden, til en hyggelig morgenmad eller brunch. For ikke så længe siden fik vi en pariserbøf, med et stykke af det her lækre briochebrød under, det smagte bare helt fantastisk! Opskriften giver 2 brød, så det er helt klart en fordel at brødet sagtens kan fryses ned og gemmes til senere.

Brioche brød - Nem opskrift på lækkert brioche brød med masser af smør
Hvad er brioche

Brioche er det man kalder en beriget dej. En dej beriget, er en dej med smør i rigelige mængder, æg og mælk og her også sukker. Det giver den bløde, meget karakteristiske smag og duft når brødet bages. Brioche stammer fra Frankrig.

Briochedejen er en meget blød dej, derfor køler man i nogle opskrifter dejen ned, for nemmere at kunne arbejde med den.

Det bedste brioche brød opskrift

Her kommer vores opskrift på det bedste brioche brød. Jeg vil helt klart anbefale at du bruger en køkkenmaskine til den her opskrift. Dejen skal æltes temmelig længe, så det vil gøre det meget nemmere.

Brioche brød - Nem opskrift på lækkert brioche brød med masser af smør

Brioche brød opskrift

Opskrift på lækkert briochebrød
0 fra 0 stemmer
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Keyword: Bagværk, Brioche
Forberedelse: 45 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Hævetid: 3 timer
Samlet tid: 4 timer 15 minutter
Udskriv Pin
Antal: 2 Brød

Ingredienser

Fordej:

  • 2 dl mælk
  • 10 g tørgær
  • 2,5 dl hvedemel

Dej:

  • 360 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 12 g salt
  • 6 stk æg, medium størrelse, stuetemperatur
  • 220 g smør, stuetemperatur

Pensling:

  • 1 stk æggehvide
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

Fordej:

  • Lun mælken op til den er mellem 25 – 30 grader. Bland den lune mælk sammen med tørgæren og pisk til gæren er opløst. Kom melet i og rør det sammen til en sammenhængende dej.
  • Nu skal dejen dækkes til med husholdningsfilm, og så skal den stå lunt og hæve i en times tid.

Dej:

  • Tag fordejen og kom den i en skålen til en røremaskine. Tilsæt æg, sukker, salt samt mel. Rør det på maskinen til dejen begynder at slippe skålen.
  • Tilsæt dernæst smørret lidt af gangen under omrøring. Når smørret er rørt ind i dejen, stilles røremaskinen til medium hastighed. Nå skal dejen æltes til den slipper skålen og er helt glat. Man kan eventuelt lave glutenprøven for at tjekke hvor langt man er med æltningen. Jeg har en Ankarsrum Assistent, og på min maskine ælter jeg dejen omkring 30 minutter før den er helt klar.
  • Når dejen er æltet færdig dækkes den med husholdningsfilm. Nu skal dejen stå ved stuetemperatur og hæve 1 time.
  • Når dejen har hævet i skålen kommes den ud på et bord der er drysset med mel. Del dejen i 2, og del derefter hver af de 2 portioner i 6 mindre dele.

Formning, opspænding af dej til brød:

  • Hver af de 6 små dejboller skal nu formes og spændes op. Tryk dejbollerne ud til rektangelform og fold dem oppe fra og ned til midten, fold derefter bunden op over folden.
  • Drej dejen 90 grader og tryk den ud til rektangelform igen. "rul" nu dejen stramt sammen oppe fra og ned, så det bliver til en pølse. Vend samlingen nedad. Gentag for alle 12 dejboller. De skal ende med at passe i bredden til en brødform.
  • Smør 2 brødforme grundigt med smør, eller bagespray og placer nu 6 "dejruller" i hver form med samlingen nedad. Dæk formene til med film og lad dem hæve ved stuetemperatur i 1 time.

Bagning:

  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Når dejen har hævet 1 time i formene, skal de pensles. Pisk æggehvide samt vand sammen og pensel hvert brød forsigtigt, så luften ikke presses ud. Drys evt. med groft salt til sidst.
  • Placer nu de 2 forme midt i ovnen og bag brødene i 25 – 30 minutter eller til de er blevet mørk gyldne. Tag brødene ud af ovnen, lad dem køle af i formen i 5 minutter inden de vendes ud af formene og køles helt af på en rist.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Lavash brød eller Hvidløgsbrød med ost. Og hvis du elsker en god burger, så bør du også prøve brioche burgerboller.

Tips og tricks til det bedste brioche brød

  • Ælt, ælt og ælt. Det er rigtig vigtigt at dejen bliver æltet godt, så alt gluten bliver aktiveret. Lav eventuelt glutenprøven på dejen hvis du er i tvivl.
  • Frys det ene brød ned og gem det til senere.
  • Spænd dejen godt op når du “ruller” den.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi glæder os til at dit briochebrød ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

© All rights reserved | Madformadelskere.dk | CVR: 38046799

shares