Arme riddere – French toast

Indhold

Arme riddere, som også kaldes French Toast, er kendt i mange lande verden over i forskellige variationer. I Danmark spiser vi den oftest som morgenmad, hvor retten består af daggammelt brød, der er dyppet i en blanding af mælk, æg og kanel, og stegt på panden. Læs med her og få vores opskrift.

Arme riddere / french toast serveret med sirup, flormelis og blåbær på hvid tallerken

Morgenmad eller dessert?

Arme riddere kan spises som morgenmad, snack eller dessert. I andre lande laver man det faktisk også som en salt ret og spiser det som frokost eller aftensmad. Men det er der vist ikke rigtig tradition for her i Danmark.

Vi spiser det som regel som en syndig morgenmad. Lidt i stil med pandekager eller bananvafler på en søndag morgen. Det er bare lækkert og lidt luksusagtigt, selvom det er virkelig nemt at lave og kræver få ingredienser.

French toast eller arme riddere med sirup og blåbær

Hvordan laver man French Toast?

Det er en ret der er oplagt at lave hvis du har lidt daggammelt brød der ikke rigtig er spændende at spise til morgenmaden. Med det i hånden og få andre ingredienser, kan du trylle det kedelige brød om til et himmelsk måltid.

Til opskriften skal du bruge:

  • Brød, det må gerne være tørt og kedeligt.
  • Æg
  • Mælk
  • Kanelsukker (sukker blandet med kanel)
  • Smør, til at stege brødet i.
  • Topping: For eksempel sirup og frisk frugt eller bær.

Retten er simpelthen så let at lave, at det næsten ikke kan gå galt, selv hvis du er urutineret i et køkken. Først piskes æg og mælk sammen med kanelsukker i en skål. Brødet vendes i blandingen og steget gyldent på en pande i smør. Så skal de lækre brød bare serveres med lidt sødt på toppen og for eksempel blåbær.

Tallerken med arme riddere og blåbær

Opskrift på arme riddere

Her får du vores nemme opskrift på arme riddere – en nem og lækker morgenmadret som du kan lave når dit franskbrød er blevet tørt og kedeligt. Her har vi brugt daggammelt hjemmebagt formbrød. Server din French Toast med den topping du bedst kan lide, prøv for eksempel skiver af banan, friske bær eller en klat skyr.

Arme riddere / french toast serveret med sirup, flormelis og blåbær på hvid tallerken
No ratings yet

Arme riddere / French Toast

Opskrift på pandestegt brød dyppet i mælk og æg
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 272 kcal

Ingredienser

  • 1 stk æg
  • ½ dl mælk
  • 1 spsk kanelsukker
  • 20 g smør, til stegning
  • 4 skiver brød

Serveres med:

  • Sirup
  • Friske bær
  • Flormelis

Sådan gør du

  • Kom æg, mælk og kanelsukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
  • Varm en pande op til middel varme, og kom lidt smør på panden.
  • Vend brødet i æggeblandingen, og kom det over på den varme pande. Steg brødet cirka 2 minutter på den ene side inden du vender og steger det på den anden side. Brødet skal være gyldent og let sprødt på ydersiden når det er færdigt.
  • Server dine arme riddere med frisk frugt og sirup og evt. et drys flormelis.

Nutrition

Serving: 1person (-topping)Kalorier: 272kcalKulhydrater: 30gProtein: 9gFedt: 13gMættet fedt: 7gKolesterol: 106mgNatrium: 404mgKalium: 165mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 409IUCalcium: 118mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Brunch, Morgenmad med æg, Nem brunch, Pandestegt brød med æg
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om