Arme riddere, som også kaldes French Toast, er kendt i mange lande verden over i forskellige variationer. I Danmark spiser vi den oftest som morgenmad, hvor retten består af daggammelt brød, der er dyppet i en blanding af mælk, æg og kanel, og stegt på panden. Læs med her og få vores opskrift.
Morgenmad eller dessert?
Arme riddere kan spises som morgenmad, snack eller dessert. I andre lande laver man det faktisk også som en salt ret og spiser det som frokost eller aftensmad. Men det er der vist ikke rigtig tradition for her i Danmark.
Vi spiser det som regel som en syndig morgenmad. Lidt i stil med pandekager eller bananvafler på en søndag morgen. Det er bare lækkert og lidt luksusagtigt, selvom det er virkelig nemt at lave og kræver få ingredienser.
Hvordan laver man French Toast?
Det er en ret der er oplagt at lave hvis du har lidt daggammelt brød der ikke rigtig er spændende at spise til morgenmaden. Med det i hånden og få andre ingredienser, kan du trylle det kedelige brød om til et himmelsk måltid.
Til opskriften skal du bruge:
- Brød, det må gerne være tørt og kedeligt.
- Æg
- Mælk
- Kanelsukker (sukker blandet med kanel)
- Smør, til at stege brødet i.
- Topping: For eksempel sirup og frisk frugt eller bær.
Retten er simpelthen så let at lave, at det næsten ikke kan gå galt, selv hvis du er urutineret i et køkken. Først piskes æg og mælk sammen med kanelsukker i en skål. Brødet vendes i blandingen og steget gyldent på en pande i smør. Så skal de lækre brød bare serveres med lidt sødt på toppen og for eksempel blåbær.
Opskrift på arme riddere
Her får du vores nemme opskrift på arme riddere – en nem og lækker morgenmadret som du kan lave når dit franskbrød er blevet tørt og kedeligt. Her har vi brugt daggammelt hjemmebagt formbrød. Server din French Toast med den topping du bedst kan lide, prøv for eksempel skiver af banan, friske bær eller en klat skyr.
Arme riddere / French Toast
Ingredienser
- 1 stk æg
- ½ dl mælk
- 1 spsk kanelsukker
- 20 g smør, til stegning
- 4 skiver brød
Serveres med:
- Sirup
- Friske bær
- Flormelis
Sådan gør du
- Kom æg, mælk og kanelsukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
- Varm en pande op til middel varme, og kom lidt smør på panden.
- Vend brødet i æggeblandingen, og kom det over på den varme pande. Steg brødet cirka 2 minutter på den ene side inden du vender og steger det på den anden side. Brødet skal være gyldent og let sprødt på ydersiden når det er færdigt.
- Server dine arme riddere med frisk frugt og sirup og evt. et drys flormelis.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: