Kender du det der med en stak overmodne bananer der bare ligger i frugtskålen og bliver mere og mere brune? Vi hader at smide mad ud, og derfor bliver vores overmodne bananer altid til noget lækkert! I dag er det bananvafler du får vores opskrift på.
Perfekte til morgenmad eller i madpakken
Disse bananvafler er guf for ungerne, og vi elsker at give børnene dem, for selvom de er søde og smager af dessert, så er det sunde bananvafler. I opskriften er der nemlig kun sødme fra bananerne, og jo mere modne de er, jo sødere smager vaflerne.
Vores børn elsker når der er vafler når de kommer hjem, og hvis der er nogen tilbage, så er de super gode til morgenmad eller på madpakken dagen efter. Det er helt ok med vafler til morgenmad når det er denne her sunde slags med havregryn og banan.
Hvordan laver man bananvafler?
Bananvaflerne er ikke spor svære at lave. Børnene kan faktisk nemt selv lave dejen, og så kan en voksen hjælpe med bagningen.
Til dejen skal du bruge:
- Bananer, gerne af den meget modne slags
- Æg
- Havregryn, godt med fibre og gør at vaflerne mætter godt.
- Bagepulver, kan udelades men gør dem lidt mere luftige.
- Vaniljepasta, eller korn fra en vaniljestang
Det er super nemt at lave dejen. Bananerne moses med en gaffel og resten af ingredienserne mixes sammen med bananmosen. Herefter bages dejen i vaffeljernet.
Tip: Du kan bruge samme dej til at lave lækre bananpandekager, så skal de bare tilberedes på panden i lidt fedtstof.
Bananvafler opskrift
Her får du vores opskrift på sunde bananvafler med havregryn. De mætter godt, og er gode madpakkevafler. Samtidig gør bananen dem søde, og det er jo noget børnene kan lide. Det er en god måde at få brugt overmodne bananer på, hvis du heller ikke kan lide at smide mad i skraldespanden!
Bananvafler opskrift
Ingredienser
- 6 bananer, gerne godt modne
- 200 gram havregryn
- 6 æg
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepasta
Sådan gør du
- Start med at mose bananerne godt med en gaffel. Kom herefter de øvrige ingredienser i, og rør dejen sammen med gaflen.
- Varm vaffeljernet op til middel varme. Smør pladerne godt med sprayfedt, olie eller smør, og bag vaflerne til de er gyldne og gennembagte. De skal cirka have 5 minutter ved middel varme.
- Læg de færdigbagte vafler på en rist, og lad dem køle lidt af inden servering.
- Server med frisk frugt, hakkede mandler og evt. lidt revet chokolade.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Elsker dine unger vafler? Så prøv også Pizzavafler
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her