Omelet er en af vores favoritter herhjemme. Det er både skøn morgenmad, frokost og aftensmad, som hele familien elsker. Her får du en omelet med bacon og champignon, som har både knas og masser af god smag. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Hvem elsker ikke bacon?
Bacon er noget de fleste af os elsker. Og sprødt bacon i en lækker omelet er virkelig lækkert.
Her i opskriften bruger vi sprødt bacon og smørristede champignoner i omeletten, og det giver både masser af god smag og et godt knas.
Herhjemme elsker både børn og voksne en god omelet, og denne version med svampe og bacon er ingen undtagelse.
Heldigvis er den virkelig nem at lave, og så kan du servere den måde som morgenmad/brunch, frokost eller en hurtig aftensmad til travle dage.
Vi elsker at servere omeletter med en grøn salat og lidt smørristet rugbrød. Så behøver man faktisk ikke meget mere. Med bare et fad med gnavegrønt kan også sagtens gøre det.
Vi laver gerne lidt forskellige omeletter med forskelligt fyld, og så deler vi dem alle ved bordet. Så kan man nemlig smage lidt forskelligt. Det er super lækkert.
Ingrediensnoter
Bacon – Brug bacontern eller bacon i skiver som du skærer i tern. Du kan også bruge kalkunbacon hvis du synes.
Champignoner – Du kan bruge alle slags svampe til denne omelet faktisk. Den er også super lækker med kantereller eller rørhatte fra skoven i efteråret. Hvis vi ikke har hjemmesamlede svampe bruger vi gerne hvide eller brune champignoner.
Æg – Hele almindelige æg. Vi bruger gerne 2 æg per omelet, 3 hvis man er meget sulten.
Parmesan – Hvis du har lidt revet parmesan, så er det virkelig lækkert at komme i æggemassen. Det giver masser af god smag til omeletten.
Hvordan laver man omelet med bacon og champignon?
Det er heldigvis ikke så svært at lave en omelet, heller ikke denne omelet med bacon og champignon.
Først skal baconenen skæres i tern og stages sprød på en pande. Samtidig kan man rengøre svampe og skære dem i mindre stykker.
Svampene tilberedes i smør til alt væsken er fordampet. På den måde undgår man en sjasket omelet.
Når man næsten er i mål med bacon og champignon, kan man starte på omeletten. Den laver man ved at piske æg sammen med fløde, parmesan, salt og peber. Så steger man omeletten i lidt smør på en pande, og når den er næsten tilberedt, kommes bacon og svampe på den halve omelet, og så flippes den anden halvdel hen over.
Nu skal omeletten bare lige steges færdig et par minutter, og så er den klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan bruge alle slags svampe til omelet. Champignoner, enten hvide eller brune, er de nemmeste at få fat i i supermarkedet, men du kan også bruge kantareller, rørhatte eller andre typer.
Ja du kan sagtens gemme resterne i køleskabet til dagen efter. Den er hurtig lige at lune i mikroovnen eller tage med på madpakken.
Andre omeletopskrifter du måske vil synes om
- Omelet med skinke og ost
- Omelet med ost
- Omelet med spinat og champignon
- Spansk tortilla – omelet med kartofler
Tips og tricks til omelet med bacon og champignon
- Tilføj også en håndfuld frisk spinat til fyldet hvis du gerne vil have lidt grønt i.
- Har du en rest ost du gerne vil have i, så riv den fint og kom den inden i omeletten sammen med fyldet.
Serveringsforslag
- Server med en grøn salat og ristet rugbrød som frokost.
- Server til morgenmad sammen med et godt brød.
- Server til hurtig og nem hverdagsmad med et fad Gnavegrønt.
Opskrift på baconomelet med champignoner
Her får du vores nemme opskrift på en lækker omelet med bacon og champignoner. Den kan serveres både morgen, middag og aften, og så er den heldigvis nem at lave.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en lækker omelet til dig selv eller din familie. Server den som den er, eller med lidt grøn salat og ristet rugbrød.
Omelet med bacon og champignon
Ingredienser
Omelet:
- 2 æg
- 2 spsk piskefløde
- 2 spsk parmesan
- 0,5 tsk salt
- Peber
- 1 tsk smør
Fyld:
- 100 g bacon
- 100 g champignoner
- 1 tsk smør
Sådan gør du
- Skær baconen i tern, og steg dem sprøde på en pande ved middel varme.
- Rens champignonerne og skær dem i mundrette tern.
- Pisk æg, fløde, fintrevet parmesan, salt samt peber sammen i en skål. Stil det til siden.
- Smelt 1 tsk. smør i en gryde, og tilsæt så svampene. Svits champignonerne til væden er fordampet. Stil svampene til siden.
- I mens svampene svitses smeltes 1 tsk. smør på en pande på 24 cm. i diameter. – Det er bedste at bruge en non-stick pande til at lave omeletten, så den ikke sætter sig fast i bunden.
- Hæld æggemassen på panden, og lad omeletten sætte sig ved middellav varme, det tager omkring 4-5 minutter. Når æggemassen er næsten sat, kommes den sprødstegte bacon på den ene halvdel af omeletten efterfulgt af de ristede champignoner.
- Vip panden en smule over mod fyldet, og løft forsigtigt den tomme halvdel af omeletten hen over fyldet. Jeg plejer at bruge en blød dejskraber til dette.
- Lad omeletten varme igennem et minuts tid.
- Nu er omeletten klar til servering. Løft den forsigtigt af panden, eller lad den glide af pande over på en tallerken.
- Server omelet med bacon og champignoner sammen med smørristet rugbrød og en let salat.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her