Vi elsker mexicansk mad herhjemme. Det er både som aftensmad, en let frokost eller en hurtig snack. Børnene elsker quesadillas med kylling når de kommer hjem fra skole og børnehave. Læs med her og få vores opskrift på de lækreste kyllinge quesadillas med cheddar.
Uendelige variationer
Quesadillas med kylling er en af favoritterne herhjemme. Ungerne elsker dem simpelthen, og hvis jeg laver sådan en portion når de kommer hjem om eftermiddagen, så er de altid hurtigt spist. Det er lige sådan en snitte der er god af snuppe med i hånden når man er på vej ud i haven for at lege.
Der findes et utal af variationer når vi snakker quesadillas. Egentlig er det jo bare en foldet tortilla med noget fyld i der er stegt på panden. Du kan komme i hvad du har lyst til og hvad du har i køleskabet. Du kan også lave dem bare med ost, med en rest kødsovs eller med nogle lækre bønner. Derfor er det også en super ide til dagen efter I har spist tortillas eller tacos og måske har lidt tilbage af kødfyldet, guacamolen og grøntsagerne. Det kan hurtigt blive tryllet om til skønne quesedillas.
Disse quesadillas med kylling er lavet med hjemmelavede tortillas. Det er overraskende så nemt det er at lave selv, men hvis du ikke vil det, kan du selvfølgelig købe nogle i supermarkedet. Begge dele fungerer super fint til denne opskrift.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Tortillas – De mexicanske tortilla pandekander er hovedingrediensen i denne opskrift. Du kan bruge alle slags, både de almindelige hvedetortillas, majstortilla eller dem med fuldkorn. Det er op til dig selv. Du kan også lave hjemmelavede tortillas.
Kylling – I denne opskrift bruger vi kylling. Det kan også være hakket oksekød, eller en rest kødsovs eller kylling du har tilbage fra noget andet.
Cheddar – Det skal os i quesadillas. Både for smagen, og for at holde godt sammen på det hele. Vi elsker cheddar, fordi det er godt sammen med det krydrede kød. Er du ikke vil med cheddar kan du også bruge revet mozzarella i stedet.
Hvordan laver man Quesadillas med kylling?
Mexicansk mad er ofte simpelt, med få gode smag og nemme fremgangsmåder. Sådan er det også her. Det er så nemt at lave en stak lækre quesadillas med kylling, og de forsvinder hurtigt, så lav endelig rigeligt.
Først skal du lave kyllingefyldet. Det består af kylling der steges på panden med krydderier og lidt tomatpure. Når det er klart, skal quesadillaerne samles. Det kan nemt gøres direkte på panden. Man pensler en tortilla på den ene side, og lægger den side nedad på en varm pande. Så kommer man fyld på halvdelen af pandekagen og lukker den sammen, og steger den til osten er smeltet. Herefter skal den bare skæres ud og så er den klar til servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja. Quesadillas er skøn restemad, og du kan bruge en rest kyllingekød fra gårsdagens middag eller sågar lidt mexicansk oksekød fra tortillas eller en anden rest kød.
Ja, du kan sagtens skifte cheddar ud med den noget mildere mozzarella hvis du ikke er vild med cheddar. Begge dele smager dejligt.
Ja du kan godt lave quesadillas med hakket kylling. Det vil måske især være et hit til små børn. Vi kan godt lide der er lidt større stykker kylling i, men det bestemmer du helt selv.
Ja. Hvis du gerne vil have lidt mere grønt i dine quesadillas, kan jeg anbefale at komme majs i. Du kan også komme sorte bønner eller andre bønner i dine quesadillas, men faktisk er der ikke nogen regler for hvad du kan komme i, så prøv dig frem.
Vi spiser dem gerne med en masse grøntsager. Bønner, majs og tern af agurk, tomat og avocado er altid et hit. Sæt gerne det hele på bordet, så alle kan vælge hvilke grøntsager de helst vil have. Det er også en god ide at servere noget dip til, det kan være creme fraiche, Mexicansk salsa og Guacamole eller en frisk Ananassalsa.
JA! Vores børn elsker sådan en slice med i madpakken. De kan sagtens spises kolde også, det fungerer rigtig godt, så gem endelig eventuelle rester til madpakken.
Andre mexicanske retter du måske vil synes om
- Mexicansk burger
- Mexicansk tortillalasagne
- Bagte søde kartofler med mexicansk fyld
- One pot Taco Spaghetti
- Taco krydderi
Opskrift på kyllinge-quesadillas
Her får du vores nemme opskrift på lækre sprøde quesadillas med kylling og cheddar. De er super nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. Server dem med forskellige grøntsager og en lækker dip for eksempel Guacamole eller Mexicansk salsa. Husk at gemme resterne, de er også formidable på madpakken dagen efter.
Quesadillas med kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 2 spsk olivenolie
- 30 g tacokrydderi
- 3 spsk tomatpure
- ½ dl vand
- 8 stk tortillapandekager
- 200 g cheddarost, revet
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette strimler. Kom ca 1 spsk olivenolie på en pande, og varm den op til middel varme. Brun kyllingestykkerne af på panden.
- Tilsæt tacokrydderiet, og steg det af et minuts tid inden du tilsætter tomatpure og vand. Steg videre indtil væsken er fordampet, og kyllingen er gennemstegt og fint glaseret i den tykke sauce. Tag panden af varmen.
- Opvarm en ren pande til middelhøj varme. Pensel en tortilla med olie på den ene side, og læg den side nedad på den varme pande.
- Drys cirka 1 spiseskefuld revet cheddar på den ene halvdel af tortillaen, og kom herefter et lag kylling på.
- Kom en spiseskefuld ost mere oven på kyllingen.
- Fold tortillaen sammen på midten, og steg til den er sprød på begge sider og osten er smeltet. Den skal ikke have mere end et minuts tid på hver side.
- Læg den færdige quesadilla på en rist mens du tilbereder de andre for at holde på sprødheden.
- Server de lune quesadillas med grøntsager, creme fraiche og en god guacamole eller salsa.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her