Madformadelskere / Aftensmad / Quesadillas med kylling

Quesadillas med kylling

4.25

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.25

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker mexicansk mad herhjemme. Det er både som aftensmad, en let frokost eller en hurtig snack. Børnene elsker quesadillas med kylling når de kommer hjem fra skole og børnehave. Læs med her og få vores opskrift på de lækreste kyllinge quesadillas med cheddar.

Quesadillas med kylling og cheddar serveret med creme fraiche, avocado, tomat og frisk koriander

Uendelige variationer

Quesadillas med kylling er en af favoritterne herhjemme. Ungerne elsker dem simpelthen, og hvis jeg laver sådan en portion når de kommer hjem om eftermiddagen, så er de altid hurtigt spist. Det er lige sådan en snitte der er god af snuppe med i hånden når man er på vej ud i haven for at lege.

Der findes et utal af variationer når vi snakker quesadillas. Egentlig er det jo bare en foldet tortilla med noget fyld i der er stegt på panden. Du kan komme i hvad du har lyst til og hvad du har i køleskabet. Du kan også lave dem bare med ost, med en rest kødsovs eller med nogle lækre bønner. Derfor er det også en super ide til dagen efter I har spist tortillas eller tacos og måske har lidt tilbage af kødfyldet, guacamolen og grøntsagerne. Det kan hurtigt blive tryllet om til skønne quesedillas.

Disse quesadillas med kylling er lavet med hjemmelavede tortillas. Det er overraskende så nemt det er at lave selv, men hvis du ikke vil det, kan du selvfølgelig købe nogle i supermarkedet. Begge dele fungerer super fint til denne opskrift.

Quesadillas med kylling og ost på et skærebræt med creme fraiche og grøntsager på toppen

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Tortillas – De mexicanske tortilla pandekander er hovedingrediensen i denne opskrift. Du kan bruge alle slags, både de almindelige hvedetortillas, majstortilla eller dem med fuldkorn. Det er op til dig selv. Du kan også lave hjemmelavede tortillas.

Kylling – I denne opskrift bruger vi kylling. Det kan også være hakket oksekød, eller en rest kødsovs eller kylling du har tilbage fra noget andet.

Cheddar – Det skal os i quesadillas. Både for smagen, og for at holde godt sammen på det hele. Vi elsker cheddar, fordi det er godt sammen med det krydrede kød. Er du ikke vil med cheddar kan du også bruge revet mozzarella i stedet.

Hvordan laver man Quesadillas med kylling?

Mexicansk mad er ofte simpelt, med få gode smag og nemme fremgangsmåder. Sådan er det også her. Det er så nemt at lave en stak lækre quesadillas med kylling, og de forsvinder hurtigt, så lav endelig rigeligt.

Først skal du lave kyllingefyldet. Det består af kylling der steges på panden med krydderier og lidt tomatpure. Når det er klart, skal quesadillaerne samles. Det kan nemt gøres direkte på panden. Man pensler en tortilla på den ene side, og lægger den side nedad på en varm pande. Så kommer man fyld på halvdelen af pandekagen og lukker den sammen, og steger den til osten er smeltet. Herefter skal den bare skæres ud og så er den klar til servering.

Quesadillas med kylling og cheddarost med creme fraiche og koriander til

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge en rest kyllingekød?

Ja. Quesadillas er skøn restemad, og du kan bruge en rest kyllingekød fra gårsdagens middag eller sågar lidt mexicansk oksekød fra tortillas eller en anden rest kød.

Kan jeg bruge andet end cheddar?

Ja, du kan sagtens skifte cheddar ud med den noget mildere mozzarella hvis du ikke er vild med cheddar. Begge dele smager dejligt.

Kan jeg bruge hakket kyllingekød?

Ja du kan godt lave quesadillas med hakket kylling. Det vil måske især være et hit til små børn. Vi kan godt lide der er lidt større stykker kylling i, men det bestemmer du helt selv.

Kan jeg kommer grøntsager i?

Ja. Hvis du gerne vil have lidt mere grønt i dine quesadillas, kan jeg anbefale at komme majs i. Du kan også komme sorte bønner eller andre bønner i dine quesadillas, men faktisk er der ikke nogen regler for hvad du kan komme i, så prøv dig frem.

Hvad skal jeg servere til quesadillas?

Vi spiser dem gerne med en masse grøntsager. Bønner, majs og tern af agurk, tomat og avocado er altid et hit. Sæt gerne det hele på bordet, så alle kan vælge hvilke grøntsager de helst vil have. Det er også en god ide at servere noget dip til, det kan være creme fraiche, Mexicansk salsa og Guacamole eller en frisk Ananassalsa.

Kan jeg bruge quesadillas i madpakken?

JA! Vores børn elsker sådan en slice med i madpakken. De kan sagtens spises kolde også, det fungerer rigtig godt, så gem endelig eventuelle rester til madpakken.

Andre mexicanske retter du måske vil synes om

et stykke Quesadilla med kylling med creme fraiche og grønt på toppen

Opskrift på kyllinge-quesadillas

Her får du vores nemme opskrift på lækre sprøde quesadillas med kylling og cheddar. De er super nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. Server dem med forskellige grøntsager og en lækker dip for eksempel Guacamole eller Mexicansk salsa. Husk at gemme resterne, de er også formidable på madpakken dagen efter.

Quesadillas med kylling og cheddar serveret med creme fraiche, avocado, tomat og frisk koriander
4.25 fra 4 stemmer

Quesadillas med kylling

Opskrift på Quesadillas med kylling
Quesadillas er mexicanske pandekager med fyld, der er stegt sprøde på panden. De er nemme at lave, og så er de altid et hit hos både børn og voksne herhjemme. Serveres med grøntsager i tern og creme fraiche, guacamole og salsa.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Frokost, Hverdagsmad
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 431 kcal

Ingredienser

Ideer til tilbehør:

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mundrette strimler. Kom ca 1 spsk olivenolie på en pande, og varm den op til middel varme. Brun kyllingestykkerne af på panden.
  • Tilsæt tacokrydderiet, og steg det af et minuts tid inden du tilsætter tomatpure og vand. Steg videre indtil væsken er fordampet, og kyllingen er gennemstegt og fint glaseret i den tykke sauce. Tag panden af varmen.
  • Opvarm en ren pande til middelhøj varme. Pensel en tortilla med olie på den ene side, og læg den side nedad på den varme pande.
  • Drys cirka 1 spiseskefuld revet cheddar på den ene halvdel af tortillaen, og kom herefter et lag kylling på.
    quesadilla med kylling step 1
  • Kom en spiseskefuld ost mere oven på kyllingen.
    quesadilla med kylling step 2
  • Fold tortillaen sammen på midten, og steg til den er sprød på begge sider og osten er smeltet. Den skal ikke have mere end et minuts tid på hver side.
  • Læg den færdige quesadilla på en rist mens du tilbereder de andre for at holde på sprødheden.
  • Server de lune quesadillas med grøntsager, creme fraiche og en god guacamole eller salsa.

Noter

Tip: Hvis du har travlt eller skal lave mange quesadillas, så kan du lave dem hele frem for at folde dem på midten. Jeg kan godt lide den traditionelle måde med at folde dem midt på, fordi det holder godt på fyldet, og den er nemmere at vende rundt på panden. Hvis du vil lave dem hele skal du lægge fyldet på en hel tortilla, og derefter lægge en anden tortilla på toppen. Husk at pensle toppen med olie inden du vender den rundt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 431kcalKulhydrater: 7gProtein: 39gFedt: 27gMættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 133mgNatrium: 1078mgKalium: 567mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 1303IUC-vitamin: 6mgCalcium: 371mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.