Quesadillas er mexicanske pandekager med fyld, der er stegt sprøde på panden. De er nemme at lave, og så er de altid et hit hos både børn og voksne herhjemme.
Skær kyllingen i mundrette strimler. Kom ca 1 spsk olivenolie på en pande, og varm den op til middel varme. Brun kyllingestykkerne af på panden.
500 g kyllingebryst, 2 spsk olivenolie
Tilsæt tacokrydderiet, og steg det af et minuts tid inden du tilsætter tomatpure og vand. Steg videre indtil væsken er fordampet, og kyllingen er gennemstegt og fint glaseret i den tykke sauce. Tag panden af varmen.
30 g tacokrydderi, 3 spsk tomatpure, ½ dl vand
Opvarm en ren pande til middelhøj varme. Pensel en tortilla med olie på den ene side, og læg den side nedad på den varme pande.
8 tortillapandekager
Drys cirka 1 spiseskefuld revet cheddar på den ene halvdel af tortillaen, og kom herefter et lag kylling på.
200 g cheddarost
Kom en spiseskefuld ost mere oven på kyllingen.
Fold tortillaen sammen på midten, og steg til den er sprød på begge sider og osten er smeltet. Den skal ikke have mere end et minuts tid på hver side.
Læg den færdige quesadilla på en rist mens du tilbereder de andre for at holde på sprødheden.
Server de lune quesadillas med grøntsager, creme fraiche og en god guacamole eller salsa.
Creme fraiche, Guacamole, Salsa, Grøntsager i tern
Noter
Ingrediensnoter
Tortillas - De mexicanske tortilla pandekander er hovedingrediensen i denne opskrift. Du kan bruge alle slags, både de almindelige hvedetortillas, majstortilla eller dem med fuldkorn. Det er op til dig selv. Du kan også lave hjemmelavede tortillas.Kylling - I denne opskrift bruger vi kylling. Det kan også være hakket oksekød, eller en rest kødsovs eller kylling du har tilbage fra noget andet.Du kan også lave quesadillas med hakket kylling. Det vil måske især være et hit til små børn. Vi kan godt lide der er lidt større stykker kylling i, men det bestemmer du helt selv.Cheddar - Der skal ost i quesadillas. Både for smagen, og for at holde godt sammen på det hele. Vi elsker cheddar, fordi det er godt sammen med det krydrede kød. Er du ikke vild med cheddar kan du også bruge revet mozzarella i stedet.
Tilberedning
Tip til mange - Hvis du har travlt eller skal lave mange quesadillas, så kan du lave dem hele frem for at folde dem på midten. Jeg kan godt lide den traditionelle måde med at folde dem midt på, fordi det holder godt på fyldet, og den er nemmere at vende rundt på panden. Hvis du vil lave dem hele skal du lægge fyldet på en hel tortilla, og derefter lægge en anden tortilla på toppen. Husk at pensle toppen med olie inden du vender den rundt.
Servering
Vi spiser dem gerne med en masse grøntsager. Bønner, majs og tern af agurk, tomat og avocado er altid et hit. Sæt gerne det hele på bordet, så alle kan vælge hvilke grøntsager de helst vil have. Det er også en god ide at servere noget dip til, det kan være creme fraiche, Mexicansk salsa og Guacamole eller en frisk Ananassalsa.Har du rester tilbage, så er de også skønne kolde dagen efter i madpakken.