Vi er virkelig glæde for mexicansk mad herhjemme, og hvis det skal være både sundt og nemt, så er burrito bowl med kylling noget der gerne kommer på menuen. Læs med her og få vores opskrift på en lækker mexicansk salat.
Mexicansk salat med kylling
Vi elsker at spise salat bowls herhjemme. Det kan være som her med kylling, eller med oksekød, fisk eller som vegetarisk bowl med for eksempel bønnemos.
Det er en rigtig god måde at få en masse grønt i hele familien, fordi hvert familiemedlem selv kan bygge sin egen bowl med lige præcis de grøntsager de bedst kan lide.
Det er også en super god måde at få brugt resterne af grøntsagerne der er tilbage i køleskabet sidst på ugen, da men stort set kan komme alting i.
Ingrediensnoter
Mexicansk kylling – Denne kylling bruger vi til alt fra burritoes, tacos og tortillas til, som her, i en lækker salat. Det er kylling med mexicanske taco krydderier, og med lidt tomatpure, som bliver kogt ind på panden, og bliver lækker og krydret med en skøn glaseret yderside.
Grøntsager – Brugu dem du har. Her bruger vi salat, avocado, majs, peberfrugt og agurk. Men alle slags grøntsager går til sådan en salat.
Ost – Vi serverer her cheddar i tern. Det kunne også været revet cheddar. Osten giver en god smag til salaten, og cheddar er fantastisk til tex mex mad.
Dips – Du kan spise salaten med den dip du bedst kan lide. Her er det salsa og creme fraiche, men det kunne også være en dejlig guacamole.
Hvordan laver man burrito bowl med kylling?
Denne salat er virkelig nem at lave. Kylligen tager ikke ret lang tid, og i mens forberedes grøntsagerne.
Kyllingen skæres i mundrette stykker, og svitses på panden i lidt olie. Så tilsættes taco krydderi, og når de er svitset med, kommes tomatpure og vand på. Nu skal der skrues lidt ned, og så skal saucen koge godt ind og blive til en glasering på kødet. I mens kan du skære grøntsager ud.
Skær agurk, peberfrugt og avocado i mundrette stykker. Vasken salaten og skær osten i tern.
Når kylligen er klar, anrettes salaten i tallerkener med salsa og creme fraiche på toppen, og så er den klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja sagtens. Brug de grøntsager I bedst kan lide, gerne nogle af børnenes favoritter, og brug de rester der er tilbage i køleskabet som I ikke har fået spist i løbet af ugen.
Ja. Du kan også lave denne salat med Sort bønnemos eller med Mexicansk oksekød hvis du hellere vil det.
Andre opskrifter på bowls du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Brug gerne rester af grøntsager til denne ret. Det er en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen på, for vi hader madspild herhjemme.
- Lav gerne en dobbeltportion, det er også dejligt på madpakken dagen efter.
Serveringsforslag
- Server som lækre salatbowls til frokost eller nem aftensmad.
- Tag med på madpakken.
- Server gerne alle elementerne i små skåle på bordet, så alle kan bygge deres egen salat med deres favoritingredienser.
- Hvis du har lidt tortillachips eller tortillapandekager liggende, kan de sagtens serveres sammen med salaten hvis du gerne vil have lidt til.
Har du rester af kylling tilbage? Brug dem i Quesadillas med kylling
Opskrift på mexicansk salat med kylling
Her får du vores opskrift på en lækker burrito bowl med kylling og masser af grøntsager. Det er en nem og sund aftensmad, som både børn og voksne elsker herhjemme.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere salaten for din familie. Du kan nemt bruge andre grøntsager, og vælge Jeres egne favoritter.
Burrito bowl med kylling
Ingredienser
Mexicansk kylling
- 500 g kyllingebryst
- 1 spsk olivenolie
- 30 g tacokrydderi, hjemmelavet eller færdigkøbt
- 3 spsk tomatpure
- ½ dl vand
Grøntsager
- 150 g grøn salat
- 150 g majs
- 2 avocadoer
- 1 rød peberfrugt
- ½ agurk
Tilbehør
- 100 g cheddarost
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl salsa
Sådan gør du
Mexicansk kylling
- Skær kyllingen ud i mindre mundrette stykker. Opvarm en pande til middel varme, og kom olien på.500 g kyllingebryst, 1 spsk olivenolie
- Brun kyllingen af et par minutter, og tilsæt herefter taco-krydderi. Lad det stege med 1 minuts tid. Tilsæt tomatpure og vand, og skru lidt ned for varmen. Lad kyllingen småsimre indtil sovsen er kogt godt ind, og ligger som en fin glasering på kyllingen. Forbered resten af måltidet mens kyllingen hygger sig på panden.30 g tacokrydderi, 3 spsk tomatpure, ½ dl vand
Grøntsager
- Vask salaten og klargør majsene.150 g grøn salat, 150 g majs
- Skær avocadoerne i skiver og agurk og peberfrugt i tern.2 avocadoer, 1 rød peberfrugt, ½ agurk
Servering
- Skær osten i tern eller riv den groft på rivejernet.100 g cheddarost
- Anret salaten i skåle med de forskellige grøntsager, kylling, ost og creme fraiche og salsa på toppen. Server straks.1 dl creme fraiche, 1 dl salsa
Noter
Rester
Rester af kyllingen kan bruges til at lave Quesadillas med kylling, eller til at bruge i en lækker madpakkesalat dagen efter.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her