Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Mexi bowl med bønnemos

Mexi bowl med bønnemos

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

En mexi bowl er en slags Mexicansk salat, som du kan lave vegetarisk med bønner eller med andre typer af protein som kød eller fisk. Derudover består den af en masse grønt, så der er rig mulighed for at få tanket op på vitaminer. Læs med her og få vores opskrift på en mexi bowl med bønnemos og masser af smag.

mexi bowl med sort bønnemos, hvide ris, majs, agurk, salat, tomat, avocado, cheddarost og andre grøntsager i skål

Fordele og ideer til variationer

Denne mexi bowl er med bønnemos af sorte bønner. Det kunne også have været af kidneybønner eller andre slags bønner for den sags skyld.

Hvis du ikke er så meget til den vegetariske version her med bønner, så kan du også sagtens erstatte bønnemosen eller blot tilføje et protein mere. Det kunne være Mexicansk kylling, Mexicansk oksekød eller andre typer af kød eller fisk.

Der er mange fordele ved at servere sådan en lækker mexicansk salat for familien en gang i mellem.

For det første er det jo sundt. Grøntsagerne er spækket med vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, og sådan her glider de altså virkelig nemt ned.

Det er også noget børnene herhjemme er glade for at spise. De vil helst gerne lave deres egen tallerken, så vi sætter det hele på bordet og så kan de selv bygge deres bowl.

Det er også en skøn tøm køleskabet-ret, så vi kan mindske madspildet lidt. Du kan nemlig bruge alle de grøntsager du har tilbage i køleskabet sidst på ugen.

Det er også en lækker ret hvis du skal lave en kødfri dag derhjemme, og så er den altså både hurtig og nem at lave.

Vi serverer den med hvide basmatiris, men du kan også sagtens bruge andre slags ris, for eksempel fuldkornsris hvis du hellere vil det.

mexi bowl med bønnemos, hvide ris, grøntsager, cheddar og koriander på toppen

Ingrediensnoter

Sorte bønner – Bønnemos er proteinet i denne ret, og den laver vi på sorte bønner. Vi køber dem på dåse, så er de klar til at bruge med det samme. Kidney bønner kan også fint bruges.

Grøntsager – Du kan bruge de grøntsager i bedst kan lide. Vi bruger salat, agurk, tomat, majs, avocado, edamamebønner og rødløg her.

Ost – Vi kan godt lide lidt ost i sådan en mexi salat. Vi bruger cheddar, som vi her skærer ud i tern, men den kan også fint rives ud over salaten, det bestemmer du selv.

Ris – Vi bruger almindelige hvide basmatiris til denne ret. Hvis du vil servere noget andet end ris, kan du også vælge quinoa, bulgur eller couscous.

Koriander – Lidt frisk koriander på toppen giver lige det sidste pift, men det kan selvfølgelig springes over hvis du ikke er til koriander.

Tilbehør – Lime, salsa og guacamole er skønt at servere til retten. Lidt friskpresset limesaft er super lækkert, og salsa og guacamole fungerer som dressing. Du kan også servere almindelig creme fraiche til sammen med de andre dips hvis du vil give lidt at vælge i mellem.

Hvordan laver man mexi bowl med bønnemos?

Det er super nemt at lave denne lækre mexi bowl derhjemme til familien. Det første du skal gøre, er at sætte risene over. I mens de koger laver du bønnemosen.

Den laves ved at svitse løg og hvidløg og tilsætte krydderierne. Herefter skal der bønner, vand og en bouillonterning i, og så skal det koges op og have en tur med stavblenderen.

I mens mosen koges op, kan du forberede grøntsagerne, de skal bare skæres ud i mundrette bidder, og edamamebønnerne skal have et hurtigt opkog i vand.

Når det hele er færdigt, skal det bare anrettes i en skål eller på en tallerken, og så er der serveret. Du kan eventuelt servere med en dressing eller med salsa, guacamole eller creme fraiche.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med mexicansk salat med sort bønnemos, ris og grøntsager

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme rester af bønnemosen?

Ja det kan du fint gøre. Den kan holde sig 2-3 dage i en lufttæt bøtte i køleskabet.

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja du kan finde bruge de grøntsager i bedst kan lide hjemme hos Jer, eller bare bruge de rester du har tilbage i køleskabet.

Kan jeg servere bowl’en med andet end ris?

Ja. Hvis du ikke vil have hvide ris, kan du også bruge brune ris eller du kan skifte ris ud med quinoa, couscous, bulgur eller andet i den sur. Du kan også servere med tern af bagte søde kartofler eller Bagt hokkaido græskar

Andre mexicanske opskrifter du måske vil synes om

mexi bowl med bønner og grønt

Tips og tricks til opskriften

  • Brug de rester du har tilbage sidst på ugen. Det er en god ret til at få tømt ud i grøntsagsskuffen.
  • Lad børnene selv anrette deres egen bowl. Det er vores oplevelse at de spiser mere på den måde, og de får lyst til at prøve flere forskellige ting og bliver mere modige på at smage ny mad med tiden.

Serveringsforslag

  • Server i små skåle på bordet, så familien selv kan bygge deres egen salat.
  • Tag en portion med i madpakken, det smager fantastisk godt.

Elsker du sunde mexi-retter? Prøv også vores opskrift på Taco bowl med oksekød

mexicansk bowl med bønner, ris og grøntsager
vegetarisk mexibowl med bønner og grøntsager

Opskrift på vegetarisk mexi-salat

Her får du vores opskrift på en lækker og nem mexi bowl med bønnemos, ris og masser af grøntsager. Du kan bruge vores forslag til grøntsager eller skifte ud med dem du bedst kan lide.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere retten for din familie. Du kan servere den med salsa og guacamole man kan toppe med eller den dressing i bedst kan lide.

mexi bowl med sort bønnemos, hvide ris, majs, agurk, salat, tomat, cheddarost og andre grøntsager i skål
5 fra 2 stemmer

Mexi bowl med bønnemos

Opskrift på mexi bowl med bønnemos
Lækker mexicansk salat med ris, grøntsager og mos af sorte bønner. Det er en nem og lækker vegetarisk aftensmad for alle os der elsker mexicansk mad, og du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 932 kcal

Udstyr

  • Stavblender

Ingredienser

Sort bønnemos

  • 2 ds sorte bønner, á 400 gram (240 gram drænet vægt)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk limesaft
  • Salt
  • Peber

Andet

  • 320 g basmatiris
  • 300 g edamame bønner, uden skal
  • 150 g grøn salat
  • 250 g cherrytomater
  • 150 g majs
  • 2 avocadoer
  • 1 rødløg
  • ½ agurk
  • 100 g cheddarost

Serveres med

Sådan gør du

  • Skyl risene og kog dem efter anvisning på pakken.
    320 g basmatiris

Bønnemos

  • Kom bønnerne op i en si, og skyl dem med vand. Hak løg og hvidløg. Kom olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare.
    2 ds sorte bønner, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie
  • Tilsæt spidskommen, koriander og røget paprika, og lad krydderierne svitse med i cirka 1 minut.
    1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt koriander, ½ tsk røget paprika
  • Tilsæt nu bønner, vand og grøntsagsbouillon, og kog op. Lad det koge et par minutter, og giv den så en tur med stavblenderen, til mosen har den konsistens du ønsker. Smag til med limesaft, salt og peber.
    1 dl vand, ½ grøntsagsbouillonterning, 1 spsk limesaft, Salt, Peber

Tilbehør

  • Kog edamamebønnerne i saltet vand efter anvisning på posen.
    300 g edamame bønner
  • Vask salaten og skær den ud hvis det er større salatblade du bruger.
    150 g grøn salat
  • Skær cherrytomater i kvarte, hak rødløget fint, og skær avocado og agurk i tern.
    250 g cherrytomater, 1 rødløg, ½ agurk, 2 avocadoer
  • Klargør majs, og skær cheddarost i tern. Alternativt kan du rive osten på rivejernet.
    150 g majs, 100 g cheddarost
  • Anret ris og bønnemos i en skål sammen med grøntsager og ost, og server med frisk koriander på toppen og salsa, guacamole og creme fraiche til.
    Frisk koriander, Salsa, Guacamole, Creme fraiche

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 932kcalKulhydrater: 130gProtein: 36gFedt: 33gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 0.01gKolesterol: 25mgNatrium: 288mgKalium: 1817mgFibre: 25gSukker: 9gA-vitamin: 1395IUC-vitamin: 47mgCalcium: 337mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.