Madformadelskere / Aftensmad / Mexicansk kylling

Mexicansk kylling

4.67

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi spiser masser af tacos, tortillas, wraps og den slags herhjemme, og det er skønt at variere fyldet lidt. Her får du vores opskrift på en skøn mexicansk kylling, som du kan bruge til tortillafyld eller i dine wraps, salat eller tacos. Det er nemt at lave, og smager forrygende.

mexicansk kylling med koriander i en pande

Det bedste fyld til tortilla

Når vi spiser mexicansk mad, så er det ofte tortillas eller tacos eller den slags. Der skal selvfølgelig noget lækkert fyld i, og masser af grøntsager. Mexicansk oksekød er en klassiker som vi spiser ofte, men nogen gange skal vi bare have noget andet, og så er denne opskrift på mexicansk kylling bare skøn.

Det er en nem opskrift på en lækker og krydret kyllingeret, som er perfekt som fyld i tortillas, tacos eller Quesadillas med kylling. Det passer godt sammen med de fleste grønsager, som kål, salat, tomat, majs, agurk og alt hvad du kan forestille dig.

Man kan selvfølgelig skrue på mængden af krydderier, så man er sikker på at hele familien kan være med. Vi blander vores eget Taco krydderi, men du kan også vælge at købe sådan et brev færdiglavet krydderi hvis du vil undgå at købe alle de forskellige krydderier.

mexicansk kylling i pande med koriander på toppen

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Kylling – Kyllingebryst eller -filet og gerne af en god kvalitet. Vælg noget der ikke er pumpet med lage eller andre underlige ting der ikke hører til i kylling.

Taco krydderi – Her er opskriften på hjemmelavet taco krydderi. Hvis du ikke gider at blande det selv, kan du købe et brev færdigblandet mexicansk krydderi.

Hvordan laver man mexicansk kylling?

Det er super nemt at lave sådan en lækker omgang mexicansk kylling. Først skal kyllingebrysterne skæres i mundrette stykker, og derefter skal de steges på en varm pande med lidt olie og en mexicansk krydderiblanding. Til sidst skal der lige tomatpure og lidt vand i panden, og så skal det bare småsimre i 5-10 minutter og så er det klar til at komme i dine tortillas eller burritos.

støbejernspande med mexicansk kylling med koriander

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end kylling?

Ja du kan lave den samme ret med stykker af oksekød eller svinekød. Du kan også lave den med hakket oksekød eller hakket kylling hvis du hellere vil det.

Hvad kan jeg spise som tilbehør?

Kyllingen er skøn i tortillas eller tacos. Du kan også servere dem med grøntsager eller ris eller lige præcis som du har lyst til.

Kan jeg gemme rester af kyllingen?

Ja det kan du sagtens. Det kan holde sig et par dage i køleskabet, eller kommes i fryseren til senere brug. Resterne kan også med fordel bruges til lækre Quesadillas med kylling, dem elsker vores unger at have med i madpakken.

Andre mexicanske retter du måske vil synes om

pande med mexicansk kylling med koriander ovenpå

Opskrift på tortillafyld med kylling

Her får du vores opskrift på hvordan du kan lave den bedste tortilla med kylling. Det er en skøn mexicansk kylling med masser af smag, og du kan ikke bare bruge den i tortillas, men også i tacos, mexicansk lasagne eller Quesadillas med kylling. Det er også lækkert som fyld i en sprød salat.

mexicansk kylling med koriander i en pande
4.67 fra 3 stemmer

Mexicansk kylling

Opskrift på mexicansk kylling
Det her er skøn krydret kylling som er perfekt tortillafyld til tortillas med kylling. Du kan også bruge kyllingen i tacos eller burritos og det er virkelig nemt at lave selv. Du kan bruge en hjemmelavet krydderiblanding eller købe et færdigblandet mexicansk krydderi.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 163 kcal

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 spsk olivenolie
  • 30 g tacokrydderi, hjemmelavet eller færdigkøbt
  • 3 spsk tomatpure
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
  • Opvarm en pande til middel varme, og kom olien på.
  • Brun kyllingen godt af, og tilsæt så tacokrydderi, og lad det stege med 1 minuts tid.
  • Tilsæt tomatpure og vand, og skru lidt ned. Lad kyllingen simre indtil sovsen er kogt godt ind og ligger som en fin glasering på kyllingen.
  • Server straks sammen med tortillas, tacos eller hvad du har lyst til.

Noter

Hvis du har rester af kyllingen kan du bruge dem til at lave Quesadillas med kylling

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 163kcalKulhydrater: 5gProtein: 27gFedt: 4gMættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 80mgNatrium: 754mgKalium: 515mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 802IUC-vitamin: 6mgCalcium: 9mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.