Vi spiser masser af tacos, tortillas, wraps og den slags herhjemme, og det er skønt at variere fyldet lidt. Her får du vores opskrift på en skøn mexicansk kylling, som du kan bruge til tortillafyld eller i dine wraps, salat eller tacos. Det er nemt at lave, og smager forrygende.
Det bedste fyld til tortilla
Når vi spiser mexicansk mad, så er det ofte tortillas eller tacos eller den slags. Der skal selvfølgelig noget lækkert fyld i, og masser af grøntsager. Mexicansk oksekød er en klassiker som vi spiser ofte, men nogen gange skal vi bare have noget andet, og så er denne opskrift på mexicansk kylling bare skøn.
Det er en nem opskrift på en lækker og krydret kyllingeret, som er perfekt som fyld i tortillas, tacos eller Quesadillas med kylling. Det passer godt sammen med de fleste grønsager, som kål, salat, tomat, majs, agurk og alt hvad du kan forestille dig.
Man kan selvfølgelig skrue på mængden af krydderier, så man er sikker på at hele familien kan være med. Vi blander vores eget Taco krydderi, men du kan også vælge at købe sådan et brev færdiglavet krydderi hvis du vil undgå at købe alle de forskellige krydderier.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kylling – Kyllingebryst eller -filet og gerne af en god kvalitet. Vælg noget der ikke er pumpet med lage eller andre underlige ting der ikke hører til i kylling.
Taco krydderi – Her er opskriften på hjemmelavet taco krydderi. Hvis du ikke gider at blande det selv, kan du købe et brev færdigblandet mexicansk krydderi.
Hvordan laver man mexicansk kylling?
Det er super nemt at lave sådan en lækker omgang mexicansk kylling. Først skal kyllingebrysterne skæres i mundrette stykker, og derefter skal de steges på en varm pande med lidt olie og en mexicansk krydderiblanding. Til sidst skal der lige tomatpure og lidt vand i panden, og så skal det bare småsimre i 5-10 minutter og så er det klar til at komme i dine tortillas eller burritos.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan lave den samme ret med stykker af oksekød eller svinekød. Du kan også lave den med hakket oksekød eller hakket kylling hvis du hellere vil det.
Kyllingen er skøn i tortillas eller tacos. Du kan også servere dem med grøntsager eller ris eller lige præcis som du har lyst til.
Ja det kan du sagtens. Det kan holde sig et par dage i køleskabet, eller kommes i fryseren til senere brug. Resterne kan også med fordel bruges til lækre Quesadillas med kylling, dem elsker vores unger at have med i madpakken.
Andre mexicanske retter du måske vil synes om
- Mexicansk oksekød
- Hjemmelavede tortillas
- Mexicansk tortillalasagne
- Bagte søde kartofler med mexicansk fyld
- One pot Taco Spaghetti
Opskrift på tortillafyld med kylling
Her får du vores opskrift på hvordan du kan lave den bedste tortilla med kylling. Det er en skøn mexicansk kylling med masser af smag, og du kan ikke bare bruge den i tortillas, men også i tacos, mexicansk lasagne eller Quesadillas med kylling. Det er også lækkert som fyld i en sprød salat.
Mexicansk kylling
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 1 spsk olivenolie
- 30 g tacokrydderi, hjemmelavet eller færdigkøbt
- 3 spsk tomatpure
- ½ dl vand
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Opvarm en pande til middel varme, og kom olien på.
- Brun kyllingen godt af, og tilsæt så tacokrydderi, og lad det stege med 1 minuts tid.
- Tilsæt tomatpure og vand, og skru lidt ned. Lad kyllingen simre indtil sovsen er kogt godt ind og ligger som en fin glasering på kyllingen.
- Server straks sammen med tortillas, tacos eller hvad du har lyst til.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her