Der er ikke noget som et stykke laks med lidt godt tilbehør, især masser af grønt. Og det er lige præcis hvad denne laksebowl med ris og grøntsager er. Soyamarineret laks med ris og en masse lækre grøntsager. Læs med her og få den nemme opskrift.
Bowls med laks som restemad
Sådan nogle salatbowls er skøn restemad eller tøm køleskabet-mad. Har du lidt forskellige grøntsager tilbage sidst på ugen, så kan de nemt laves om til den skønneste bowl. Her med laks.
Vi elsker at komme ris i, fordi det giver en god mæthed, men hvis du hellere vil erstatte det med noget mere grønt, så kan du selvfølgelig sagtens det. Du kan sågar vælge blomkålsris i stedet.
Når vi serverer salatbowls, så sætter vi gerne bare det hele på bordet, og så kan ungerne fint selv vælge hvilke grøntsager de lige kan lide dén dag. Det kan nemlig godt skifte lidt. Det er også en god anledning til at prøve nogle nye ting og smage en masse forskellige grøntsager.
Ingrediensnoter
Laks – Her er det helt almindelig lakseportionsfileter fra supermarkedet. Du kan bruge den udskæring du er mest til. Hvis du har lyst kan du også købe et stykke varmrøget laks og spise i din bowl i stedet for at bage et stykke i ovnen.
Grøntsager – Du kan bruge de grøntsager i bedst kan lide eller dem der er tilbage i grøntsagsskuffen. Her er det edamamebønner, spidskål og gulerødder, men det er kun fantasien der sætter grænsen.
Ris – Her er det almindelig hvide ris, men brune ris eller blomkålsris er også rigtig fint i en lakse bowl.
Hvordan laver man laksebowl med ris og grøntsager?
Det er faktisk virkelig nemt at lave en lækker og sund laksebowl med grøntsager.
Først sætter man risene over, det er nemlig dem der tager længst tid. I mens laver man laksen og gør grøntsagerne klar.
Laksen overhældes med en marinade af soya, sweet chili sauce, lime, ingefær og hvidløg og drysses med sesam inden den bages i ovnen.
I mens kan grøntsagerne skæres ud i mundrette bidder.
Når alle elementerne er klar, anrettes de i en skål og serveres. Du kan servere lidt soyssauce og ekstra sweet chili sauce som ekstra dressing hvis du synes.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan også bruge andre typer af bagt eller stegt fisk eller du kan lave den med et stykke kyllingebryst hvis du hellere vil det.
Ja du kan bruge lige præcis de grøntsager I bedst kan lide, eller de rester i har i grøntsagsskuffen som I gerne vil have spist.
Andre sunde fiskeopskrifter du måske vil synes om
- Laks i airfryer
- Ovnbagt laks
- Laks i dampovn
- Torskeloins i tomatsauce med basilikum
- Tigerrejer på grill
Tips og tricks til opskriften
- Brug de rester af grøntsager du har. Det behøver ikke lige være dem vi har angivet i opskriften her. Det er en god måde at få brugt rester af grøntsager på.
- Vil du have en hurtig og nem frokost? Så lav denne bowl med et stykke varmrøget laks på toppen i stedet. Perfekt til madpakken!
Serveringsforslag
- Server til aftensmad for familien. Anret elementerne i små skåle, og så kan alle selv bygge deres salat præcis som de vil have den.
- Lav en portion til en sund frokost til dig selv, det smager SÅ godt!
Elsker du laks? Prøv også vores opskrift på Laksespyd på grill
Opskrift på lækker lakse bowl
Her får du vores opskrift på en nem laksebowl med soyamarineret laks, ris og masser af grønt. Det er en nem og sund aftensmad som hele familien kan spise.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave den lækre ret til din familie. Herhjemme er det altid et hit med salatbowls til aftensmad, både hos børn og voksne.
Laksebowl med ris og grøntsager
Ingredienser
Laks
- 450 g laksefileter, i portionsstykker
- 3 spsk soya sauce
- 4 spsk sweet chili sauce
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk sesamfrø
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 320 g basmatiris
- 300 g edamamebønner, uden skal
- ½ spidskål
- 6 gulerødder
- 4 forårsløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader almindelig over- og undervarme.
Ris
- Skyl risene godt og kog dem efter anvisning på pakningen.320 g basmatiris
Laks
- Læg laksefileterne i et fad der kan gå i ovnen.450 g laksefileter
- Pisk soya sauce, sød chili sauce, limesaft, fintrevet ingefær og finthakket hvidløg sammen til en marinade. Fordel marinaden over laksefileterne, drys sesamfrø på toppen, og krydder med salt og peber.3 spsk soya sauce, 4 spsk sweet chili sauce, 2 spsk limesaft, 2 spsk frisk ingefær, 1 fed hvidløg, 4 spsk sesamfrø, Salt, Peber
- Sæt fadet med laks i ovnen, og giv det 13-15 minutter ved 225 grader alt efter tykkelsen på laksen. Tag herefter fadet ud, og lad laksen hvile indtil servering. Mens laksen bages kan du forberede grøntsagerne.
Grøntsager
- Kog edamamebønnerne i saltet vand efter anvisning på posen.300 g edamamebønner
- Snit spidskålen i fine strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler med skrælleren. Hak forårsløget.½ spidskål, 6 gulerødder, 4 forårsløg
Servering
- Server de kogte ris i skålen med de forskellige grøntsager og den bagte laks. Sæt gerne lidt ekstra soya og sweet chilisauce på bordet man kan komme hen over hvis man har lyst.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her