Sort bønnemos er genialt hvis du vil lave vegetarisk mexicansk mad, hvor du kan bruge det som fyld i tortillas eller tacos, men du kan også bruge det som en dip til for eksempel tortillachips. Læs med her og få den nemme opskrift.
Mexicansk dip af sorte bønner
Vi elsker mexicansk mad herhjemme, og spiser det ret ofte. Det er nemlig noget der altid bliver spist godt af når det kommer på bordet til aftensmad.
Nogle gange prøver vi at have kødfrie dage, og der er denne bønnemos af sorte bønner helt perfekt.
Den går super godt i både tortillas og tacos, eller som dip til nachos for at give lidt ekstra protein.
Bønner er jo super sunde, og så er det også billig mad, det er en god kombination her i januar, hvor vi måske gerne vil skrue lidt op for sundheden, og lidt ned for madbudgettet.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Sorte bønner – Vi bruger sorte bønner fra dåse. De er tilberedt og klar til at bruge. De skal bare lige skylles i lidt koldt vand, og så i gryden. Bønner på dåse kan du købe i de fleste større supermarkeder.
Løg og hvidløg – Løg og hvidløg er med til at give god smag. Bønnerne smager ikke af så meget i sig selv, så det er vigtigt at tilsætte så meget smag som muligt.
Krydderier – Vi bruger spidskommen, stødt koriander og lidt røget paprika. Det giver den rette, lidt røgede mexicanske smag som vi elsker. Du kan selvfølgelig eksperimentere med andre krydderier hvis du har lyst.
Lime – Lidt limesaft giver lidt syre til mosen, og det passer virkelig godt til.
Hvordan laver man sort bønnemos?
Denne bønnedip er virkelig lækker, og så er den heldigvis virkelig nem at lave selv.
Du skal først hakke løg og hvidløg og stege dem blanke i lidt olivenolie. Herefter tilsættes krydderier og bønnerne, og lidt vand. Når det hele er kogt godt igennem, får det en tur med stavblenderen, og så skal mosen bare smages til med salt, peber og limesaft.
Server mosen som vegetarisk fyld til tortillapandekager eller tacos eller som en dip til tortillachips eller nachos.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan gemme mosen et par dage i køleskabet hvis den ikke bliver spist. Kom den i en lufttæt bøtte med låg.
Ja, du kan også sagtens lave mosen af andre slags bønner fra dåse. Hvis du bruger tørrede bønner, skal de tilberedes først.
Andre mexicanske opskrifter du måske vil synes om
- Mexicansk kylling
- Mexicansk oksekød
- Mexicansk tortillalasagne
- Bagte søde kartofler med mexicansk fyld
- Mexicansk salsa
Tips og tricks til opskriften
- Smag til! Der skal bruges mere salt end man lige regner med, for sådan nogle bønner kan virkelig tage noget salt. Derfor er det vigtigt at smage til med salt, peber og også limesaft.
Serveringsforslag
- Server som vegetarisk fyld i Hjemmelavede tortillas eller i Bløde tacos
- Du kan også bruge den som dip til Nachos med kylling eller almindelige tortillachips
- Gem resterne og spis mosen med salat eller på et stykke rugbrød med avocado.
Elsker du mexicansk mad? Prøv også vores opskrift på Mexicansk pastafad
Opskrift på vegetarisk bønnemos
Her får du vores opskrift på en lækker og smagfuld sort bønnemos. Den er som som dip eller som fyld når du serverer mexicanske pandekager eller tacos. Derudover så er den både nem og meget sund og fyldt med proteiner.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den lækre mos næste gang der skal mexicansk mad på menuen hjemme hos jer.
Sort bønnemos
Udstyr
- Stavblender
Ingredienser
- 2 ds sorte bønner, á 400 gram (240 gram drænet vægt)
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk røget paprika
- 1 dl vand
- ½ grøntsagsbouillonterning
- 1 spsk limesaft
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Hæld bønnerne op i en si, og skyl dem under vandhanen.2 ds sorte bønner
- Hak løget og hvidløget. Kom olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare.1 løg, 3 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie
- Tilsæt spidskommen, koriander og røget paprika, og lad krydderien svitse med 1 minut.1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt koriander, ½ tsk røget paprika
- Tilsæt bønner, vand og grøntsagsbouillon, og kog op. Lad det koge et par minutter, og giv den så en tur med stavblenderen, til mosen har den konsistens du ønsker.1 dl vand, ½ grøntsagsbouillonterning
- Smag mosen til med limesaft, salt og peber.1 spsk limesaft, Salt, Peber
- Server som dip til nachos eller som vegetarisk fyld i tortillas eller tacos.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej Tina
Super god sort bønnemos!! Har du erfaring med at fryse den?
Bh Kivi
Hej Kivi
Dejligt du kan lide bønnemosen, den er også bare super lækker!
Jeg har ikke lige prøvet at fryse denne ned, men man kan fint fryse hummus, så jeg er sikker på at denne også fint kan fryses.
Mvh Tina