Røræg er altid super lækkert. Både til morgenmad eller som en hurtig, men mættende og sund frokost. Vidste du at du på under 2 minutter kan lave røræg i mikroovn? Så er der ingen undskyldning for at lade værd, og det smager jo altså bare godt! Læs med her og få den nemme opskrift.
Morgenmad på 2 minutter
Nogen gange har man bare brug for en hurtig, mættende og sund morgenmad. Æg er altid et hit herhjemme, og røræg er noget vi ofte spiser. Det er godt i weekenden, når vi skal hygge lidt ekstra, og ungerne er vilde med det!
Du har helt sikker prøvet røræg, men vidste du, at du nemt og hurtigt kan lave røræg i mikroovnen? Så har du en lækker morgenmad eller frokost på kun 2 minutter. Det er så nemt, og så er det hurtigt!
Ingrediensnoter
Æg – Lækre friske økologiske æg er at foretrække. Men alle slags æg kan selvfølgelig bruges til denne røræg.
Smør – Brug rigtig smør! Det kan altså smages, så her skal du ikke skære ned.
Hvordan laver man røræg i mikroovnen?
Denne her måde at lave hurtige røræg på er virkelig enkel. Du skal ikke bruge ret mange ingredienser, og de skal egentlig bare piskes sammen i en skål eller kop der kan gå i mikroovnen.
Så skal dine røræg tilberedes i intervaller i mikroovnen, hvor du rører imellem hvert interval, og så er den faktisk klar til servering.
Andre retter med æg du måske vil synes om
Opskrift på hurtige røræg
Her får du vores opskrift på nemme, hurtigt og virkelig lækre røræg i mikroovn. De er perfekte som en morgenmad du nemt kan lave i hverdagen. Lav dem for eksempel i en kop, og så er der sund morgenmad på kun 2 minutter.
Røræg i mikroovn
Ingredienser
- 2 stk æg
- 1 spsk smør
- 2 spsk mælk
- Salt
- Peber
- Purløg, til pynt
Sådan gør du
- Kom æggene i en kop eller mikroovnsegnet beholder, og pisk dem sammen med en gaffel. Tilsæt mælk, smør, salt og peber.
- Giv dine røræg 30 sekunder i mikroovnen på fuld effekt. Rør godt rundt med en gaffel, og giv igen æggene 30 sekunder. Rør rundt og kom æggene i mikroovnen 30 sekunder yderligere.Alt efter hvor høj effekt din mikroovn har, skal dine æg måske have 30 sekunder yderligere. Hold øje med dem første gang du prøver opskriften, der der stor forskel på mikrobølgeovne.
- Kom friskklippet purløg på toppen, og krydder med salt og peber. Nu er dine æg klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Stor succes. Virkede helt efter hensigten, og lidt stegefedtstof fra en culotte-steg fungerede fint som erstatning for smør.
Hej Henrik
Tak for din kommentar, dejligt at høre at opskriften også virkede fint for dig. Lidt culotte-smag lyder ikke værst i sådan en 😀
Mvh Tina