Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hamburgerryg på grill

Hamburgerryg på grill

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvem elsker ikke en lækker og saftig hamburgerryg? Hamburgerryg på grill bliver din nye favorit i grillsæsonen. Det er simpelthen så nemt at lave, og det smager fantastisk. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave glaseret hamburgerryg på grillen, så læs med her og få vores opskrift.

glaseret hamburgerryg på grill skåret i skiver på skærebræt

Hamburgerryg kernetemperatur

Der er ikke så meget at sige! Hamburgerryg er og bliver en favorit herhjemme, både hos børn og voksne. Og hvorfor ikke lave det på grillen, når det nu er grillsæson?

Jeg har tit fået serveret “skamkogt” hamburgerryg, og det er sgu ingen fornøjelse at spise. Nej, en hamburgerryg skal være helt saftig når man spiser den, og så lige med en lækker omgang glasering på toppen, mums! Alle ved efterhånden at vi stort set tilbereder alt på grillen. Alt lige fra pandekager til hamburgerryg ryger på, og det er kun fantasien det sætter grænserne.

Den her gang lavede jeg hamburgerryggen på min træpillegrill, men fortvivl ikke hvis du ikke har sådan en i “Stalden”, Den bliver lige så god på en helt almindelig kuglegrill, eller en gasgrill. Som altid, så handler det om den rigtige kernetemperatur, og den skal være 65 grader spot on! Så har du nemlig en hamburgerryg der en vildt saftig og mør som smør.

Og så er det selvfølgelig det med glaseringen. Jeg giver den først med barbecuesovs, bygger et godt lag op, og så afslutter jeg festen men en barbecue/senneps glasering på toppen. Det smager bare helt fantastisk, men det kan springes over hvis man ikke er til den slags.

Hvad serverer jeg så til? Flødekartofler selvfølgelig!

Det passer perfekt til en hamburgerryg på grill og det tager ca. samme tid som hamburgerryggen.

Så skal der selvfølgelig også lidt grønt til. Det kunne være nogle dampede grøntsager, kogte bønner (ungernes favorit) eller grillede grønne asparges for den sags skyld.

saftig glaseret hamburgerryg på grill skåret i skiver på skærebræt

Ingrediensnoter

Hamburgerryg – Find en god stor en og del den op. Der er også en masse andre lækre retter hvor man kan bruger hamburgerryg.

Barbecuesovs – Her er det frit valg på alle hylder. Vi har et par opskrifter her på bloggen jeg kan anbefale, men ellers kan man bruge lige den man bedst kan lide. Prøv for eksempel Barbecuesauce med honning eller Barbecuesauce – Sweet ‘n spicy.

Glasering til hamburgerryg på grill – Minder meget om en helt standard glasering, men jeg har tilføjet lidt barbecuesovs for lige at dreje smagen lidt i grillretningen.

Hvordan laver man hamburgerryg på grill?

Her kommer der en kort gennemgang af fremgangsmåde til, hvordan du laver den bedste hamburgerryg på grillen.

Jeg vil anbefale dig at bruge et stegetermometer, eller en grillsonde til at holde øje med kernetemperaturen, det gør det lidt nemmere at få det perfekte resultat hver gang.

Den forberedte hamburgerryg kommes på den forvarmede grill i en foliebakke. Den pensles løbende med barbecuesovs, og når den ønskede kernetemperatur nærmes, smøres hamburgerryggen med den forberedte glasering.

Temperatuen i grillen hæves og hamburgerryggen tilberedes til den ønskede kernetemperatur er nået. Hamburgerryggen tages af grillen og trækker kort utildækket inden den skæres ud og serveres.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

saftig grillet hamburgerryg med glasering skåret i skiver

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal kernetemperaturen på hamburgerryg være?

Kernetemperaturen i en hamburgerryg skal være 65 grader, så er du sikker på at den er helt saftig, men stadig færdigtilberedt i midten.

Kan glaseret hamburgerryg fryses?

Ja, man kan sagtens fryse resterne ned, så er der altid noget lækker i fryseren til en dag, hvor man ikke orker for meget i køkkenet.

Andre grillopskrifter du måske vil synes om

glaseret hamburgerryg på grill skåret i skiver på skærebræt

Opskrift på grillet glaseret hamburgerryg med bbq

Her kommer vores opskrift på der perfekte hamburgerryg på grill. Der er fuld knald på smagen, og den bliver helt fantastisk lækker og saftig. Det er grillsæson nu, så næste gang du starter grillen og, så prøv med en glaseret grillet hamburgerryg, det er virkelig guf!

glaseret hamburgerryg på grill skåret i skiver på skærebræt
5 fra 3 stemmer

Hamburgerryg på grill

Opskrift på glaseret hamburgerryg på grill
Grillet hamburgerryg med bbq-glasering er skøn sommermad for hele familien. Det er en børnevenlig ret, og serveret med en portion flødekartofler og en god salat er det et skønt måltid. Klassisk dansk mad lavet på grillen!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 299 kcal

Ingredienser

  • 1,2 kg hamburgerryg
  • 1 dl barbecuesauce

Glasering:

  • 1 spsk sød fransk sennep
  • 1 spsk barbecuesauce
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk rasp

Sådan gør du

  • Grillen forvarmes til 185 grader sat op til indirekte varme.
  • I mens grillen varmer op forberedes hamburgerryggen. Nettet/papiret der tit sidder på en hamburgerryg fjernes og kasseres.
  • Barbecuesaucen kommes i en lille skål og stilles klar. Ingredienserne til glaseringen blandes sammen i en lille skål og stilles til siden.
  • Placer hamburgerryggen i en foliebakke, og kom en stegesonde i hvis du har det. Ellers tjekkes kernetemperaturen løbende under tilberedningen med et stegetermometer.
    – Vi sigter efter en kernetemperatur på 65 grader, så er hamburgerryggen helt mør og saftig.
    – Hvis man er bange for at hamburgerryggen brænder på, kan der kommes en smule vand i bunden af foliebakken.
  • Placer foliebakken med hamburgerryggen på den forvarmede grill og luk låget. Pensel med barbecuesovs hvert kvarter, indtil kernetemperaturen er ca. 60 grader.
  • Når kernetemperaturen er ca. 60 grader, smøres hamburgerryggen med glaseringen og temperaturen i grillen hæves til ca. 220-230 grader, så glaseringen bobler op og hamburgerryggen kommer op på 65 grader.
  • Når kernetemperaturen er nået og glaseringen er smeltet og boblet lidt op, tages hamburgerryggen af grillen. Lad den stå 5 minutter inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 299kcalKulhydrater: 13gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gKolesterol: 110mgNatrium: 3322mgKalium: 691mgFibre: 1gSukker: 10gA-vitamin: 45IUC-vitamin: 1mgCalcium: 14mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.