Indhold

Skaftkoteletter på grill

Indhold

Lækre, møre og saftige skaftkoteletter på grill. De bedste svinekoteletter på grill er skaftkoteletter! Serveret sammen med en god kartoffelmos og æblesmør, så er det en himmelsk mundfuld. Hvis du har lyst til at se hvordan vi plejer at tilberede koteletter på grill og få vores opskrift, så læs med her.

Skaftkoteletter på grill

Koteletter på grill

Nu her i sensommeren er grillen stadig i gang hjemme hos os. Sidst blev det til nogle helt fantastiske lækre skaftkoteletter. Grillet svinekød er lækkert, men man skal også passe på det ikke får for meget under tilberedningen, da det har en tildens til at blive tørt.

En af mine favoritter inden for svinekød er koteletter med skaft, jeg synes det er med til at holde på saften, at der sidder et ben på. Hvis man rammer den rigtige kernetemperatur, så er det en rigtig saftig og mør mundfuld.

Spis for eksempel de grillede koteletter med græske kartofler og en god salat.

Koteletter på grillen

Hvordan laver man skaftkoteletter på grill?

En perfekt grillet skaftkotelet er faktisk slet ikke så svær at lave. Det man skal fokusere på, er kernetemperaturen. Når jeg laver koteletter på grillen, så plejer at at sigte efter en kernetemperatur på omkring 64 grader.

Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde.

  • Skaftkoteletter
  • Smør
  • Timian
  • Hvidløg
  • Salt
  • Peber

Husk også et stegetermometer!

Grillede koteletter

Tilberedning over direkte/indirekte varme

Koteletternes ud af køl ca. 30 minutter inden de skal grilles. Grillen forvarmes og i en gryde smeltes smør sammen med frisk timian samt hvidløg.

Hver kotelet vendes i smørblandingen, krydder med salt og peber inden den kommes på grillen, og brunes af over direkte varme. Placer derefter koteletterne over indirekte varme, fortsæt tilberedningen til kernetemperaturen er ca. 64 grader. Derefter tages koteletterne af og skal nu trække utildækket i 5-10 minutter inden de serveres.

reverse sear koteletter

Tilberedning med reverse sear metoden

Denne metode er mere tidskrævende, men smagen er tiden værd.

Denne tilberedningsmetode egner sig rigtig godt til en træpillegrill, da man får rigtig meget røgsmag med. Den kan også anvendes på gas og kuglegrill sammen med en røgboks (reklamelink).

– Koteletternes ud fra køl ca. 30 minutter inden de skal grilles.

Grillen forvarmes til 130 grader. Koteletterne tilberedes over indirekte varme til kernetemperatur på lige omkring 63 grader. Skaftkoteletterne tages af grillen, der nu varmes op til højeste varme.

I mens grillen varmer op til høj varme, smeltes smør i en gryde eller på en pande sammen med timian og hvidløg. Vend koteletterne i smørblandingen, krydder med salt og peber. Kom nu koteletterne på den rygende varme grill og brun dem hurtigt af. Slut-kernetemperaturen bør være omkring 64-65 grader.

Skaftkoteletter med kartoffelmos og æblesmør

Skaftkoteletter på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på hvor du kan lave de perfekte skaftkoteletter på grill. Det er et rigtig godt og billigt alternativ til en bøf, og smagen fejler ikke noget! Jeg håber at i får lyst til at prøve vores opskrift næste gang i skal grille.

Skaftkoteletter på grill
5 fra 3 stemmer

Skaftkoteletter på grill opskrift

Grillede koteletter – møre og smagfulde
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Hviletid 10 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad, Grill, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 473 kcal

Ingredienser

  • 4 stk skaftkoteletter, à ca. 300 g. stykket
  • 3 spsk smør
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Koteletterne tages ud af køleskabet 30 minutter før de skal grilles.

Tilberedning ved traditionel grill metode: Direkte/Indirekte

  • – Grillen forvarmes til 220 grader.
    – I en gryde smeltes smør sammen med frisk timian samt hvidløg.
    – Vend koteletterne i det krydrede smør inden de kommes på grillen og brunes af over direkte varme ca. 2 minutter på hver side.
    Når koteletterne er brunet af flyttes koteletterne og grilles færdige ved indirekte varme til kernetemperaturen er ca. 64 grader. Derefter tages koteletterne af og skal nu trække utildækket i 5-10 minutter inden de serveres.

Tilberedning ved reverse sear metoden: Velegnet til træpillegrill, gasgril og kuglegrill

  • – Koteletternes ud af køl ca. 30 minutter inden de skal grilles.
    – Grillen forvarmes til 130 grader.
    – Koteletterne tilberedes nu med røg samt indirekte varme til kernetemperaturen er på 63 grader, det tager cirka en times tid.
    – Skaftkoteletterne tages af grillen, der varmes op til højeste varme. I mens grillen varmer op, smeltes smør i en gryde eller på en pande sammen med timian og hvidløg. Vend koteletterne i smørblandingen, krydder dem med salt og peber,
    – Kom nu koteletterne på den meget varme grill (Direkte varme) og brun dem hurtigt af. kernetemperaturen bør være omkring 64-65 grader til slut.
  • Lad koteletterne trække trække utildækket i 5-10 minutter inden de serveres.

Nutrition

Kalorier: 473kcalKulhydrater: 1gProtein: 65gFedt: 21gMættet fedt: 8gKolesterol: 203mgNatrium: 150mgKalium: 1130mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 102IUC-vitamin: 3mgCalcium: 28mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med svinekød, Skaftkoteletter på grill
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften på skaftkoteletter på grill?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg