Hjem » Madpakke » Pirogger med skinke

Pirogger med skinke

For mange forældre kan det være udfordrende at finde på ideer til madpakken, som både falder i ungernes smag, og som er godt og mættende. Disse pirogger med skinke er altid et hit når de kommer med i madpakken, og så er de nemme at lave og have i fryseren. Læs med her og få vores opskrift.

pirogger med skinke til madpakken

Et sikker madpakkehit

Normalt for vores børn rugbrød med pålæg med i madpakken. Det er mættende og fungerer godt i den travle skoledag, hvor de har travlt med at komme ud og holde frikvarter.

Nogle gange når det skal være lidt ekstra lækkert bager vi noget de kan få med også. Her er disse pirogger med skine, tomat og ost altid et sikkert hit.

De har nemlig en meget børnevenlig smag af pizza, næsten som en lille indbagt pizza.

Og det er jo noget børnene kan lide!

Det er nemt at lave en stor portion pirogger, og så kan man komme dem i fryseren og tage en eller to op aftenen før de skal med i madpakken. Så bliver det vist ikke meget nemmere at give god mad med i madpakken.

Sammen med piroggerne kan du servere gnavegrønt eller frugt og en lille salat, alt efter hvad du eller dine børn er til.

Det er ikke kun i madpakken at pirogger er et hit, vi får dem også nogle gange til aftensmad med grøntsager til, eller bager dem hvis vi skal på udflugt som en nem frokost på farten.

madkasse med pirogger med skinke og grøntsager

Ingrediensnoter

Porre – De giver en god smag til fyldet. Du kan også bruge løg i stedet hvis du ikke har porrer.

Tomater – Frisk tomater giver lidt bid og lækre stykker af tomat i fyldet.

Skinke – Jeg bruger skinkestrimler, men du kan også bruge en rest skinke eller hamburgerryg hvis du har det.

Revet mozzarella – Du kan også bruge andre slags ost for eksempel cheddar eller parmesan.

Oregano – Giver den gode pizzasmag, som børnene elsker. Du kan selvfølgelig springe det over hvis dine børn ikke er vilde med det.

Hvordan laverman pirogger med skinke?

Det første du skal gøre, er at lave dejen. Den skal æltes rigtig godt, og så skal den hæve. Mens den hæver, kan du lave fyldet klar.

Porre og tomater skæres ud og steges i lidt olie, så skal der skinkestrimler, tomatpure og oregano i, og så skal fyldet smages til med salt og peber.

Når dejen er hæver til dobbelt størrelse, deles den i 12 dele hvis du laver en enkelt portion, og så skal den rulles ud til flade brød.

Der kommes fyld på den ene side, toppes med ost, og så lukkes piroggerne med æg i kanten som lim, og kanten trykkes sammen med en gaffel. Nu skal de efterhæve, pensles og drysses med sesan, og så er de klar til at komme i ovnen.

De færdige pirogger med skinke kan nydes lune, eller køles ned og gemmes på køl eller frys til madpakken.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pirogger med skinke, ost og pizzasmag

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man pirogger?

Når de er kølet ned, skal de i en plastpose eller bøtte og på køl. Her kan de holde et par dage. Skal du gemme dem længere tid, bør du fryse dem ned.

Kan pirogger fryses?

Ja det kan de sagtens. Tag dem op aftenen før de skal med i madpakke, og læg dem i madkassen med et stykke køkkenrulle, der kan suge fugten når den tøer op.

Kan jeg fylde dem med andet end skinke?

Ja du kan bruge kylling, spinat, oksekød eller lige hvad du har lyst til. Prøv også vores opskrift på Pirogger med kylling

Andre madpakkeopskrifter du måske vil synes om

madpakke pirogger med skinke

Opskrift på madpakke-pirogger med pizzasmag

Her får du vores opskrift på lækre og nemme pirogger med skinke, ost, tomat og oregano. Det er de klassiske pizzasmage, og piroggerne får karakter af en lille indbagt pizza. Lige noget som ungerne elsker at få med i madpakken.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften på de lækre madpakkeboller, de vil garanteret brunge lykke hos ungerne når de åbner madkassen i skolen eller børnehaven.

pirogger med skinke til madpakken
5 fra 1 stemme

Pirogger med skinke

Opskrift på pirogger med skinke
Pirogger til madpakken eller frokost med fyld af skinke, ost, tomat og oregano. De har en skøn pizzasmag, og ligner nærmest en indbagt pizza. Server sammen med udskårne grøntsager eller frugt i madkassen.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t 30 min
Ret Madpakke
Køkken Russisk
Antal 12 stk
Kalorier 280 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 4 g tørgær
  • 1 æg
  • 400 g hvedemel
  • 40 g smør, smeltet
  • 1 tsk salt

Fyld:

  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 porre
  • 4 tomater
  • 400 g skinkestrimler
  • 4 spsk tomatpure
  • Salt
  • Peber
  • 100 g revet mozzarella
  • 1 æg, til samling og pensling
  • ½ dl sesamfrø

Sådan gør du

Dej:

  • Varm mælken op til cirka 35 grader, og pisk sukker og gær i mælken med et piskeris. Lad væsken stå i 10 minutter indtil det begynder at boble lidt. Afmål imens resten af ingredienserne til dejen.
  • Når der er gang i gæren, kommes væsken med gær og sukker i røremaskinen sammen med æg, hvedemel, smeltet afkølet smør og salt. Ælt dejen godt på maskinen ved middel hastighed i 15-20 minutter eller til dejen er blank og jævn og slipper skålen.
  • Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time eller til dobbelt størrelse. Forbered i mens fyldet til piroggerne.

Fyld:

  • Skær porre i tynde skiver, og skær tomaterne i tern. Kom lidt olie på en pande, og steg porre og tomat i et par minutter ved middel varme.
  • Kom skinkestrimler, tomatpure og oregano op sammen med porre og tomat, og smag fyldet til med salt og peber.

Pirogger:

  • Del dejen i 12 lige store portioner. Form boller af dejklumperne, og rul dem herefter ud til runde, flade brød med en diameter på cirka 15 cm.
  • Fordel fyldet fra panden på dejen på den ene side af midten. Drys herefter ost over fyldet.
    pirogger med skinke step 2
  • Pisk ægget sammen, og pensel dejcirklen hele vejen rundt i kanten som en slags lim.
    pirogger med skinke step 3
  • Fold cirklen på midten, så du får en halvmåneform. Luk herefter dejen rundt i kanten ved at trykke samlingen sammen med en gaffel. På den måde får du det karakteristiske mønster langs den buede kant.
    pirogger med skinke step 4
  • Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 190 grader.
  • Pensel piroggerne med resterne af det sammenpiskede æg, og drys dem med sesamfrø. Bag dem herefter 15-17 minutter ved 190 grader.
  • Lad piroggerne køle lidt ned på en rist. Spis dem gerne lune eller læg dem i køleskabet hvis de skal med på madpakken dagen efter. Alternativt kan de fryses ned hvis de skal gemmes længere tid.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 280kcalKulhydrater: 33gProtein: 14gFedt: 11gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 61mgNatrium: 925mgKalium: 239mgFibre: 2gSukker: 4gA-vitamin: 693IUC-vitamin: 7mgCalcium: 127mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Fyldte pirogger, Ideer til madpakken, Indbagt minipizza, Madpakke inspiration, Madpakkeboller, Sunde snacks til madpakken
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.