Hjem » Bagværk » Fastelavnsboller med remonce og chokolade

Fastelavnsboller med remonce og chokolade

Sådan en klassisk gammeldags fastelavnsbolle med remonce og chokolade er bare altid godt! Den bløde bolle med et saftigt indre med smag af marcipan og den mørke chokolade spiller bare. Læs med her og få vores opskrift på fastelavnsboller med remonce/chokolade-fyld.

fastelavnsboller med remonce og chokolade inden i og to hele gammeldags fastelavnsboller bagved

Gammeldags fastelavnsboller hvor fyldet ikke flyder ud!

Vi elsker fastelavnsboller herhjemme, i alle afskygninger. De her helt klassiske gammeldags er en af favoritterne. De er lavet med marcipanremonce og mørk chokolade. Det er noget af det nemmeste fyld man kan tænke sig, og så flyder det ikke så nemt ud.

Det er altså næsten sikre fastelavnsboller, hvor du er sikker på at fyldet ikke fylder ud under bagningen. Derudover så smager de bare godt, og både børn og voksne er rigtig glade for den milde smag af marcipan og selvfølgelig chokoladen. Det går man aldrig galt i byen med. De kan pyntes lige som du synes, enten klassisk med mørk glasur og lidt frysetørrede hindbær, eller du kan gå all-in på farvet glasur og krymmel hvis børnene skal være med til at pynte.

4 fastelavnsboller med remonce og chokolade på tallerken

Hvordan laver man fastelavnsboller med remonce?

Der er to elementer i denne opskrift du skal have lavet. Først er der selvfølgelig dejen. Det er en gærdej der består af:

  • Mælk
  • Sukker
  • Gær
  • Hvedemel
  • Salt
  • Æg
  • Smør

Det er nemt at ælte dejen hvis du har en køkkenmaskine til rådighed. Efter æltning hæver dejen på pladen formet som boller. I mens kan du røre remoncen sammen af:

  • Smør
  • Marcipan
  • Sukker

Når bollerne er hævet, tykkes et hul i midten, og de fyldes med remoncen og mørk chokolade inden de lukkes og efterhæver på pladen. Så er de klar til bagning og pyntning.

Se den fulde opskrift med mængder og bagetid længere nede på siden her.

Prøv også: Fastelavnsboller med Nutella

fastelavnsboller med marcipanremonce og kakaoglasur

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce

Her får du vores opskrift på de bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og mørk chokolade. Helt klassisk og uden så meget ballade – så kan du pynte dem som du eller børnene synes er bedst. Vi har kørt klassisk med mørk kakaoglasur og frysetørrede hindbær, men kun fantasien sætter grænsen her.

fastelavnsboller med remonce og chokolade inden i og to hele gammeldags fastelavnsboller bagved
No ratings yet

Fastelavnsboller med remonce og chokolade

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med marcipan og mørk chokolade
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Hævetid 1 t 45 min
Samlet tid 2 t 25 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 16 stk
Kalorier 383 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 3,5 dl mælk, lun
  • 2 spsk sukker
  • 6 gram tørgær, eller 25 gram almindelig gær
  • 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
  • 1/4 tsk salt
  • 60 g sukker
  • 2 æg, m/l
  • 60 g smør, smeltet

Fyld:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g marcipan
  • 50 g chokolade

Glasur:

Sådan gør du

Dej:

  • Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt 2 spsk. sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter.
  • Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød.
    Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er klar.
  • Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
    Fastelavnsboller med nutella step 1

Fyldning:

  • Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
    Fastelavnsboller med nutella step 2
  • Kom så en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel det hakkede mørke chokolade hen over.
    fastelavnsboller på plade med en fordybning med remonce og mørk chokolade
  • Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
    Fastelavnsboller med nutella step 4
  • Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
    Fastelavnsboller med nutella step 5
  • Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter overdækket med et viskestykke.

Bagning:

  • Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
  • Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem køle ned på en rist.

Pyntning:

  • Rør flormelis og kakao sammen. Tilsæt kogende vand lidt af gangen, til konsistensen er tilpas. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
  • Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med frysetørrede hindbær, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 383kcalKulhydrater: 58gProtein: 6gFedt: 14gMættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 48mgNatrium: 110mgKalium: 129mgFibre: 2gSukker: 29gA-vitamin: 356IUC-vitamin: 1mgCalcium: 44mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Fastelavnsboller med marcipanremonce, Gammeldags fastelavnsboller, Nemme fastelavnsboller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.