Sådan en klassisk gammeldags fastelavnsbolle med remonce og chokolade er bare altid godt! Den bløde bolle med et saftigt indre med smag af marcipan og den mørke chokolade spiller bare. Læs med her og få vores opskrift på fastelavnsboller med remonce/chokolade-fyld.

Gammeldags fastelavnsboller hvor fyldet ikke flyder ud!
Vi elsker fastelavnsboller herhjemme, i alle afskygninger. De her helt klassiske gammeldags er en af favoritterne. De er lavet med marcipanremonce og mørk chokolade. Det er noget af det nemmeste fyld man kan tænke sig, og så flyder det ikke så nemt ud.
Det er altså næsten sikre fastelavnsboller, hvor du er sikker på at fyldet ikke fylder ud under bagningen. Derudover så smager de bare godt, og både børn og voksne er rigtig glade for den milde smag af marcipan og selvfølgelig chokoladen. Det går man aldrig galt i byen med. De kan pyntes lige som du synes, enten klassisk med mørk glasur og lidt frysetørrede hindbær, eller du kan gå all-in på farvet glasur og krymmel hvis børnene skal være med til at pynte.

Hvordan laver man fastelavnsboller med remonce?
Der er to elementer i denne opskrift du skal have lavet. Først er der selvfølgelig dejen. Det er en gærdej der består af:
- Mælk
- Sukker
- Gær
- Hvedemel
- Salt
- Æg
- Smør
Det er nemt at ælte dejen hvis du har en køkkenmaskine til rådighed. Efter æltning hæver dejen på pladen formet som boller. I mens kan du røre remoncen sammen af:
- Smør
- Marcipan
- Sukker
Når bollerne er hævet, tykkes et hul i midten, og de fyldes med remoncen og mørk chokolade inden de lukkes og efterhæver på pladen. Så er de klar til bagning og pyntning.
Se den fulde opskrift med mængder og bagetid længere nede på siden her.
Prøv også: Fastelavnsboller med Nutella

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med remonce
Her får du vores opskrift på de bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og mørk chokolade. Helt klassisk og uden så meget ballade – så kan du pynte dem som du eller børnene synes er bedst. Vi har kørt klassisk med mørk kakaoglasur og frysetørrede hindbær, men kun fantasien sætter grænsen her.

Fastelavnsboller med remonce og chokolade
Ingredienser
Dej:
- 3,5 dl mælk, lun
- 2 spsk sukker
- 6 gram tørgær, eller 25 gram almindelig gær
- 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
- 1/4 tsk salt
- 60 g sukker
- 2 æg, m/l
- 60 g smør, smeltet
Fyld:
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 125 g marcipan
- 50 g chokolade
Glasur:
- 2 dl flormelis
- 1 spsk kakao
- Vand, kogende
- frysetørrede hindbær, eller krymmel
Sådan gør du
Dej:
- Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt 2 spsk. sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter.
- Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød. Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er klar.
-
Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
Fyldning:
-
Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
-
Kom så en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel det hakkede mørke chokolade hen over.
-
Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
-
Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
- Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter overdækket med et viskestykke.
Bagning:
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
- Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter.
- Tag dem ud og lad dem køle ned på en rist.
Pyntning:
- Rør flormelis og kakao sammen. Tilsæt kogende vand lidt af gangen, til konsistensen er tilpas. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
- Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med frysetørrede hindbær, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: