Sรฅdan en klassisk gammeldags fastelavnsbolle med remonce og chokolade er bare altid godt! Den blรธde bolle med et saftigt indre med smag af marcipan og den mรธrke chokolade spiller bare. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift pรฅ fastelavnsboller med remonce/chokolade-fyld.

Gammeldags fastelavnsboller hvor fyldet ikke flyder ud!
Vi elsker fastelavnsboller herhjemme, i alle afskygninger. De her helt klassiske gammeldags er en af favoritterne.
De her er lavet med marcipanremonce og mรธrk chokolade. Det er noget af det nemmeste fyld man kan tรฆnke sig, og sรฅ flyder det ikke sรฅ nemt ud.
Det er altsรฅ nรฆsten sikre fastelavnsboller, hvor du er sikker pรฅ at fyldet ikke fylder ud under bagningen. Derudover sรฅ smager de bare godt, og bรฅde bรธrn og voksne er rigtig glade for den milde smag af marcipan og selvfรธlgelig chokoladen. Det gรฅr man aldrig galt i byen med.
De kan pyntes lige som du synes, enten klassisk med mรธrk glasur og lidt frysetรธrrede hindbรฆr, eller du kan gรฅ all-in pรฅ farvet glasur og krymmel hvis bรธrnene skal vรฆre med til at pynte.
Flere sรธde sager
Ingrediensnoter
Gรฆr – Gammeldags fastelavnsboller laves af en klassisk gรฆrdej. Jeg bruger her tรธrgรฆr, men det kan nemt erstattes med 25 gram almindeligt frisk gรฆr.
Hvedemel – For at fรฅ nogle lรฆkre og luftige boller, er det en god ide at vรฆlge hvedemel med et hรธjt proteinindhold. Jeg bruger oftest den gule hvedemel fra Amo, den er super god at bage brรธd og boller med.
Marcipan – Du kan bruge den marcipan du bedst kan lide, eller en rest du har tilbage fra julen eventuelt.
Smรธr – Der skal bรฅde smรธr i dejen og i den remonce der skal inden i bollerne. Vรฆlg rigtig smรธr og ikke et blandingsprodukt, sรฅ fรฅr du det bedste resultat.
Hvordan laver man fastelavnsboller med remonce?
Der er to elementer i denne opskrift du skal have lavet. Fรธrst er der selvfรธlgelig dejen.
Det er nemt at รฆlte dejen hvis du har en kรธkkenmaskine til rรฅdighed. Efter รฆltning hรฆver dejen pรฅ pladen formet som boller. I mens kan du rรธre remoncen sammen af smรธr, marcipan og sukker.
Nรฅr bollerne er hรฆvet, tykkes et hul i midten, og de fyldes med remoncen og mรธrk chokolade inden de lukkes og efterhรฆver pรฅ pladen. Sรฅ er de klar til bagning og pyntning.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja, det er faktisk kun fantasien der sรฆtter grรฆnsen for hvad du kan komme i dine gammeldags fastelavnsboller. Du kan masser af inspiration til fyld her pรฅ vores hjemmeside.
Andre fastelavnsboller du mรฅske vil synes om
- ร bne fastelavnsboller
- Gammeldags รฆblekage-fastelavnsboller
- Fastelavnsboller med marcipan
- Fastelavnsboller med nougat og marcipan

Tips og Tricks
- Brug din favorit-chokolade
- Du kan fint bruge toblerone, daim, marabou eller hvilken chokolade du nu lige har liggende eller du godt kan lide. Pรฅ den mรฅde kan du ogsรฅ pรฅvirke smagen lidt i den retning du har lyst til.
Serveringsforslag
- Elsker bollerne til fastelavnsfesten eller til familien nรฅr I skal hygge lidt ekstra i weekenden.
Vil du bage noget andet end fastelavnsboller?
Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ en Svensk fastelavnskage (semmelkladdkaka)
Opskrift pรฅ gammeldags fastelavnsboller med remonce
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ de bedste fastelavnsboller med marcipanremonce og mรธrk chokolade. Helt klassisk og uden sรฅ meget ballade – sรฅ kan du pynte dem som du eller bรธrnene synes er bedst.
Vi har kรธrt klassisk med mรธrk kakaoglasur og frysetรธrrede hindbรฆr, men kun fantasien sรฆtter grรฆnsen her.

Fastelavnsboller med remonce og chokolade
Ingredienser
Dej
- 3 ยฝ dl mรฆlk, lun
- 2 spsk sukker
- 6 gram tรธrgรฆr, eller 25 gram frisk gรฆr
- 60 g smรธr
- 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for vรฅd.
- 60 g sukker
- ยผ tsk salt
- 2 รฆg, m/l
Fyld
- 125 g smรธr
- 125 g sukker
- 125 g marcipan
- 50 g chokolade
Glasur
- 2 dl flormelis
- 1 spsk kakao
- Vand, kogende
- Frysetรธrrede hindbรฆr, eller krymmel
Sรฅdan gรธr du
Dej
- Varm mรฆlken op til den er lillefingervarm, og tilsรฆt sukker og gรฆr. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 โ 15 minutter.3 ยฝ dl mรฆlk, 2 spsk sukker, 6 gram tรธrgรฆr
- Smelt smรธrret og lad det kรธle af.60 g smรธr
- Det anbefales at รฆlte dejen pรฅ en kรธkkenmaskine, da den skal รฆltes lรฆnge. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mรฆlk og gรฆr, smeltet afkรธlet smรธr, salt og รฆg i rรธreskรฅlen. รlt dejen ved medium hastighed til den slipper skรฅlen. Det er i dette trin man kan tilsรฆtte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for vรฅd ud, men den skal vรฆre klistret og ret blรธd. Normalt skal dejen รฆltes 10-15 minutter fรธr den slipper skรฅlen og er klar.560 g hvedemel, 60 g sukker, ยผ tsk salt, 2 รฆg
- Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sรฆt dem pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir og drysset med lidt mel sรฅ de ikke hรฆnger fast. Lad bollerne hรฆve i 1 time overdรฆkket med et rent viskestykke.
- Lav i mens remoncen ved at blande revet marcipan, sukker og blรธdt smรธr godt sammen. Hak chokoladen groft.125 g smรธr, 125 g sukker, 125 g marcipan, 50 g chokolade
Fyldning
- Efter 1 times hรฆvning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
- Kom sรฅ en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel hakket mรธrk chokolade hen over.
- Luk bollen ved at trรฆkke siderne hen over fyldet, og lukke sammen pรฅ toppen.
- Vend bollen om, sรฅ samlingen kommer nedad mod bagepladen.
- Lad de fyldte fastelavnsboller hรฆve 45 minutter overdรฆkket med et viskestykke.
Bagning
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter.
- Tag dem ud og lad dem kรธle ned pรฅ en rist.
Pyntning
- Rรธr flormelis og kakao sammen. Tilsรฆt kogende vand lidt af gangen, til konsistensen er tilpas. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske fรฅ spiseskefulde. Den skal vรฆre flydende, men ikke flyde for meget ud.2 dl flormelis, 1 spsk kakao, Vand
- Pynt de afkรธlede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med frysetรธrrede hindbรฆr, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.Frysetรธrrede hindbรฆr
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. januar 2021 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her