Nu nรฆrmer vi os fastelavn, og sรฅ skal der laves boller i alverdens afskygninger. Fastelavnsboller med marcipan og vaniljecreme er en klassiker, som bare altid holder. De smager skรธnt, og bรธrnene elsker dem ogsรฅ. Lรฆs med her og fรฅ den nemme opskrift.
Fastelavn er mit navn…
Nu er det pรฅ sรธndag at det er fastelavnssรธndag. Det skal vi selvfรธlgelig fejre med fastelavnsboller herhjemme. Ikke at vi ikke har tyvstartet lidt, for vi har nok spist en del de sidste 4 uger.
Sรฅ er det godt man kan lave sรฅ mange forskellige slags, og variere fyldet i det uendelige. Vi har spist en del med Nutella, mange med chokolade og remonce og selvfรธlgelig disse klassiske fastelavnsboller med marcipan og creme.
Tips til de bedste fastelavnsboller med marcipan-remonce
Der er flere forskellige elementer i denne opskrift. Fyldet kan du med fordel forberede dagen fรธr, sรฅ kagecremen er helt fast og remoncen kan ogsรฅ blandes. Det tager dog ikke sรฅ lang tid.
Ud over fyldet skal du have lavet en god gรฆrdej til bollerne. Det er vigtigt at den er smidig og fรฅr lov til at hรฆve den tid den skal for at fyldet ikke flyder ud under bagningen.
Jeg laver altid selv kagecremen til at komme indeni sammen med marcipanremoncen, men hvis du vil springe over et element, kan du sagtens bruge den kagecreme man kan kรธbe i pulverform og pande med mรฆlk. Husk blot at vรฆlge en version der er bagefast sรฅ du ikke ender op med en pladefuld kagecreme nรฅr bollerne er bagt fรฆrdigt.
Opskrift pรฅ de bedste gammeldags fastelavnsboller
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ lรฆkre boller med fyld af marcipan og vaniljecreme. Vil du gerne fylde dine fastelavnsboller med noget forskelligt, sรฅ kan du sagtens gรธre det.
Lav bare en portion dej, og sรฅ kan du nemt vรฆlg at lave 4 stk med marcipan og nougat, 4 stk med nutella til ungerne eller 4 stk med remonce og chokolade. Det er helt op til dig, dejen er god til alt slags fyld.
Jeg plejer lige at skrive pรฅ bagepapiret ud for bollerne hvad der er indeni, og sรฅ pynte dem forskelligt, sรฅ jeg kan huske hvad der er hvad.
Fastelavnsboller med marcipan og vaniljecreme
Ingredienser
Kagecreme:
- 1 stk vaniljestang
- 75 g sukker
- 2 stk รฆg
- 4 spsk majsstivelse
- 5 dl sรธdmรฆlk
Dej:
- 3,5 dl mรฆlk, lun
- 2 spsk sukker
- 6 gram tรธrgรฆr, eller 25 gram almindelig gรฆr
- 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for vรฅd.
- 1/4 tsk salt
- 60 g sukker
- 2 รฆg, m/l
- 60 g smรธr, smeltet
Marcipanremonce:
- 125 g smรธr
- 125 g sukker
- 125 g marcipan
Glasur:
- 2 dl flormelis
- Vand, kogende
- frysetรธrrede hindbรฆr, (reklamelink) eller krymmel
Sรฅdan gรธr du
Kagecreme:
- Start med at lave kagecremen, da den skal kรธle ned. Den kan med fordel laves dagen i forvejen.
- Flรฆk vaniljestangen, og kom den tomme vaniljestang, sukker, รฆg, majsstivelse og mรฆlk i en gryde. Pisk det sammen og kog op. Lad cremen koge i 2-3 minutter til den bliver jรฆvn og tykner.
- Tag gryden af varmen, hรฆld cremen over i en anden beholder og lad den kรธle ned. Sรฆt den i kรธleskabet indtil bollerne er klar til at blive fyldt.
Dej:
- Varm mรฆlken op til ca. 30 grader og tilsรฆt 2 spsk. sukker og gรฆr. Pisk det sammen og stil det lunt i cirka 10 โ 15 minutter indtil det skummer op.
- Det anbefales at รฆlte dejen pรฅ en kรธkkenmaskine, da den skal รฆltes lรฆnge. Kom mel, sukker, blandingen af mรฆlk og gรฆr, smeltet afkรธlet smรธr, salt og รฆg i rรธreskรฅlen, og รฆlt sรฅ dejen ved medium hastighed til den slipper skรฅlen. Det er i dette trin man kan tilsรฆtte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen er for vรฅd, men den skal vรฆre klistret og ret blรธd.Normalt skal dejen รฆltes 10-15 minutter fรธr den er klar.
- Del dejen i 16 lige store boller. Form bollerne og sรฆt dem pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir og drysset med lidt mel sรฅ de ikke hรฆnger fast. Lad bollerne hรฆve i 1 time overdรฆkket med et rent viskestykke.
Marcipanremonce:
- Bland sukker, blรธdt smรธr og marcipan godt sammen. Det er nemmest at gรธre med hรฆnderne. Nu er remoncen klar til at blive fyldt i bollerne sammen med cremen.
Fyldning:
- Efter 1 times hรฆvning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
- Pisk cremen godt igennen, og lรฆg 1 spsk. creme i hver bolle. Ovenpรฅ cremen fordeles marcipanremoncen.
- Luk bollen ved at trรฆkke siderne hen over fyldet, og lukke sammen pรฅ toppen.
- Vend bollen om, sรฅ samlingen kommer nedad mod bagepladen.
- Lad de fyldte fastelavnsboller hรฆve 45 minutter overdรฆkket med et viskestykke.
Bagning:
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
- Bag bollerne i cirka 10-12 minutter midt i ovnen.
- Lad bollerne kรธle af pรฅ en rist inden pyntning.
Pyntning:
- Rรธr flormelis og et par spiseskefulde kogende vand sammen. Der skal ikke bruges ret meget vand, sรฅ tilsรฆt lidt af gangen. Glasuren skal vรฆre flydende, men ikke flyde for meget ud.
- Pynt de afkรธlede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med frysetรธrrede hindbรฆr, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: