Nu nærmer vi os fastelavn, og så skal der laves boller i alverdens afskygninger. Fastelavnsboller med marcipan og vaniljecreme er en klassiker, som bare altid holder. De smager skønt, og børnene elsker dem også. Læs med her og få den nemme opskrift.

Fastelavn er mit navn…
Nu er det på søndag at det er fastelavnssøndag. Det skal vi selvfølgelig fejre med fastelavnsboller herhjemme. Ikke at vi ikke har tyvstartet lidt, for vi har nok spist en del de sidste 4 uger.
Så er det godt man kan lave så mange forskellige slags, og variere fyldet i det uendelige. Vi har spist en del med Nutella, mange med chokolade og remonce og selvfølgelig disse klassiske fastelavnsboller med marcipan og creme.

Tips til de bedste fastelavnsboller med marcipan-remonce
Der er flere forskellige elementer i denne opskrift. Fyldet kan du med fordel forberede dagen før, så kagecremen er helt fast og remoncen kan også blandes. Det tager dog ikke så lang tid.
Ud over fyldet skal du have lavet en god gærdej til bollerne. Det er vigtigt at den er smidig og får lov til at hæve den tid den skal for at fyldet ikke flyder ud under bagningen.
Jeg laver altid selv kagecremen til at komme indeni sammen med marcipanremoncen, men hvis du vil springe over et element, kan du sagtens bruge den kagecreme man kan købe i pulverform og pande med mælk. Husk blot at vælge en version der er bagefast så du ikke ender op med en pladefuld kagecreme når bollerne er bagt færdigt.

Opskrift på de bedste gammeldags fastelavnsboller
Her får du vores opskrift på lækre boller med fyld af marcipan og vaniljecreme. Vil du gerne fylde dine fastelavnsboller med noget forskelligt, så kan du sagtens gøre det.
Lav bare en portion dej, og så kan du nemt vælg at lave 4 stk med marcipan og nougat, 4 stk med nutella til ungerne eller 4 stk med remonce og chokolade. Det er helt op til dig, dejen er god til alt slags fyld.
Jeg plejer lige at skrive på bagepapiret ud for bollerne hvad der er indeni, og så pynte dem forskelligt, så jeg kan huske hvad der er hvad.

Fastelavnsboller med marcipan og vaniljecreme
Ingredienser
Kagecreme:
- 1 stk vaniljestang
- 75 g sukker
- 2 stk æg
- 4 spsk majsstivelse
- 5 dl sødmælk
Dej:
- 3,5 dl mælk, lun
- 2 spsk sukker
- 6 gram tørgær, eller 25 gram almindelig gær
- 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
- 1/4 tsk salt
- 60 g sukker
- 2 æg, m/l
- 60 g smør, smeltet
Marcipanremonce:
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 125 g marcipan
Glasur:
- 2 dl flormelis
- Vand, kogende
- frysetørrede hindbær, (reklamelink) eller krymmel
Sådan gør du
Kagecreme:
- Start med at lave kagecremen, da den skal køle ned. Den kan med fordel laves dagen i forvejen.
- Flæk vaniljestangen, og kom den tomme vaniljestang, sukker, æg, majsstivelse og mælk i en gryde. Pisk det sammen og kog op. Lad cremen koge i 2-3 minutter til den bliver jævn og tykner.
- Tag gryden af varmen, hæld cremen over i en anden beholder og lad den køle ned. Sæt den i køleskabet indtil bollerne er klar til at blive fyldt.
Dej:
- Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt 2 spsk. sukker og gær. Pisk det sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter indtil det skummer op.
- Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom mel, sukker, blandingen af mælk og gær, smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen, og ælt så dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen er for våd, men den skal være klistret og ret blød. Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den er klar.
-
Del dejen i 16 lige store boller. Form bollerne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
Marcipanremonce:
- Bland sukker, blødt smør og marcipan godt sammen. Det er nemmest at gøre med hænderne. Nu er remoncen klar til at blive fyldt i bollerne sammen med cremen.
Fyldning:
-
Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
-
Pisk cremen godt igennen, og læg 1 spsk. creme i hver bolle. Ovenpå cremen fordeles marcipanremoncen.
-
Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
-
Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
- Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter overdækket med et viskestykke.
Bagning:
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
- Bag bollerne i cirka 10-12 minutter midt i ovnen.
- Lad bollerne køle af på en rist inden pyntning.
Pyntning:
- Rør flormelis og et par spiseskefulde kogende vand sammen. Der skal ikke bruges ret meget vand, så tilsæt lidt af gangen. Glasuren skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
- Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med frysetørrede hindbær, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: