Hjem » Bagværk » Fastelavnsboller med Nutella

Fastelavnsboller med Nutella

Fastelavnsbollesæsonen er lang herhjemme, den starter midt i januar og der bliver spist fastelavnsboller på livet løs over de næste måneder. En af ungernes favoritter er fastelavnsboller med Nutella. Læs med her og få vores opskrift på lækre Nutellaboller.

gammeldags fastelavnsboller med nutella og kakaoglasur med hakkede hasselnødder

Nutellaboller til hele familien

Vi elsker simpelthen fastelavnsboller herhjemme, og da Johannes igår blev spurgt hvilke vi skulle bage som de første i år, blev det selvfølgelig fastelavnsboller ned nutella. Han er nemlig en rigtig lille nutella-gris, tror faktisk han kunne leve af boller med nutella hvis han fik lov.

Men ungerne var med i køkkenet, og resultatet blev disse skønne nutellaboller med kakakoglasur og hakkede hasselnødder på toppen. Du kan selvfølgelig pynte dem lige som du har lyst til.

4 gammeldags fastelavnsboller med nutella-fyld på hvid tallerken

Hvordan laver man Nutella-fastelavnsboller?

Det er faktisk ret nemt at lave disse gammeldags fastelavnsboller. Nutella er jo købt færdigt, man kan selvfølgelig også kaste sig ud i at lave det selv, men det gør vi altså ikke her, og så skal der jo bare laves en lækker gærdej til bollerne.

Dejen består af:

  • Mælk
  • Tørgær, eller frisk gær
  • Sukker
  • Hvedemel
  • Salt
  • Æg
  • Smør

Hertil kommer så fyldet af Nutella, glasur og pynt.

Den dej jeg bruger til fastelavnsbollerne er ret nem at lave, men den er også ret klistret når den er færdig. Man vil måske tro den skal have mere mel, men det skal man passe lidt på med.

Det er yderst vigtigt at dejen til fastelavnsboller ikke er for tør og usmidig. Dejen skal være så smidig at den kan hæve omkring fyldet og holde det inden i bollen. Derfor skal du passe på med for meget ekstra mel i dejen, selvom den kan virke klistret. Kom mel på bordet og mel på hænderne, og arbejd hurtigt med dejen. Så skal det nok gå.

Dejen hæver på pladen inden den fyldes og formes til boller. Jeg fylder dem ved at trykke en fordybning midt i de hævede boller, lægger en skefuld Nutella, og lukker bollen rundt om fyldet. Bollen vendes med samlingen nedad, og efterhæver på pladen inden den bages. Når de er afkølede kan du pyntes som man selv (eller ungerne) synes.

Opskriften finder du længere nede på siden her.

Prøv også: Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær

Gammeldags fastelavnsboller med nutella indeni og kakao glasur og nødder på toppen

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med nutella

Her får du vores opskrift på nemme gammeldags fastelavnsboller med Nutella-fyld. Det er Johannes’ yndlings, men han elsker virkelig også Nutella som igen anden jeg kender. Hvis du synes kan fyldet også skiftes ud med bagefast syltetøj eller remonce.

gammeldags fastelavnsboller med nutella og kakaoglasur med hakkede hasselnødder
No ratings yet

Fastelavnsboller med nutella

Opskrift på bløde nutellaboller med kakaoglasur og hakkede hasselnødder
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Hævetid 1 t 45 min
Samlet tid 2 t 25 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 16 stk
Kalorier 314 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 3,5 dl mælk, lun
  • 2 spsk sukker
  • 6 gram tørgær, eller 25 gram almindelig gær
  • 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
  • 1/4 tsk salt
  • 60 g sukker
  • 2 æg, m/l
  • 60 g smør, smeltet

Fyld:

  • 2 dl Nutella

Pynt:

  • 2 dl flormelis
  • 1 spsk kakao
  • Vand, kogende
  • Hakkede nødder eller krymmel

Sådan gør du

Dej:

  • Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt så 2 spsk. sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt til det bobler op. Det plejer at tage 10 – 15 minutter.
  • Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær fra før, smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød.
    Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er færdigæltet.
  • Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et viskestykke.
    Fastelavnsboller med nutella step 1

Fyldning:

  • Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
    Fastelavnsboller med nutella step 2
  • Kom så en spsk. Nutella i hver fordybning.
    Fastelavnsboller med nutella step 3
  • Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
    Fastelavnsboller med nutella step 4
  • Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
    Fastelavnsboller med nutella step 5
  • Lad de fyldte boller hæve 45 minutter overdækket med et viskestykke.

Bagning:

  • Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
  • Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem køle ned på en bagerist.

Pyntning:

  • Rør flormelis og kakao sammen. Tilsæt kogende vand lidt af gangen, til konsistensen er tilpas. Der skal ikke ret meget vand i, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud. Lav evt. en test på et stykke bagepapir for at teste konsistensen.
  • Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med hakkede nødder, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 314kcalKulhydrater: 54gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 6gKolesterol: 31mgNatrium: 87mgKalium: 134mgFibre: 2gSukker: 25gA-vitamin: 159IUCalcium: 47mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Boller med nutella, Gammeldags fastelavnsboller, Nemme fastelavnsboller, Nutellaboller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.