Fastelavnsboller med nougat og marcipan

Indhold

Måneden op til fastelavn spiser vi ret mange fastelavnsboller herhjemme. En af de nemme og lækre er denne version af gammeldags fastelavnsboller med nougat og marcipan. Så kan man lige få ryddet op i resterne fra jul, og de smager jo fantastisk! Læs med her og få vores opskrift.

fastelavnsboller med nougat og marcipanremonce

En portion dej, forskelligt fyld

Når vi laver fastelavnsboller, er det ofte at vi laver dem med forskelligt fyld. Hvert familiemedlem har deres egen favorit, og derfor er det godt at lave lidt forskelligt.

Derfor laver vi ofte en god portion dej, og så fylder vi dem med fyld af forskellig slags. Johannes vil helst have med fyld af Nutella, og derudover bliver det ofte til fastelavnsboller med remonce og chokolade eller den traditionelle med creme eller hindbærsyltetøj. Du kan bruge hvad du vil, bare husk på med at creme og syltetøj skal være bagefast, så du undgår det flyder ud under bagningen.

fastelavnsboller med nougat og marcipanremonce

Sådan laver du fastelavnsboller med nougat/marcipan-fyld

Der er to elementer du skal have styr på når du skal bage fastelavnsboller. For det første er der dejen, og så er der fyldet. I denne version er der også en nougatglasur på toppen, men du kan selvfølgelig pynte dine boller som du vil.

Til vores version skal du bruge følgende ingredienser – selve opskriften finder du længere nede på siden her:

  • Mælk
  • Sukker
  • Gær
  • Hvedemel
  • Salt
  • Æg
  • Smør
  • Marcipan
  • Nougat
  • Flormelis
  • Vand

Processen til disse fastelavnsboller er egentlig slet ikke så svær. For det første er det vigtigt at få lavet en god og smidig dej, der er ret blød. Den skal kunne omslutte fyldet, og hæve op under bagningen. En før tør dej, vil ofte resultere i at fyldet flyder ud under bagningen.

Når fastelavnsbollerne er fyldte er det vigtigt at de får lov at hæve godt inden bagningen. Efter de er bagte, skal de køles ned, og så kan de pyntes – enten med nougatglasur som vores, eller præcis som du selv synes.

fastelavnsboller med fyld af marcipanremonce og nougat

Opskrift på de bedste fastelavnsboller med nougat

Her får du opskriften på nogle skønne gammeldags fastelavnsboller med fyld af nougat og marcipanremonce. De er nemme at lave, og så er de bare luftige og lækre. Smagen er klassisk, og nougat og marcipan er bare altid godt sammen.

fastelavnsboller med nougat og marcipanremonce
No ratings yet

Fastelavnsboller med nougat og marcipan

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med nougat og marcipanremonce
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Hævetid 1 t 45 min
Samlet tid 2 t 25 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 16 stk
Kalorier 401 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 3,5 dl mælk, lun
  • 2 spsk sukker
  • 6 gram tørgær, eller 25 gram almindelig gær
  • 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
  • 1/4 tsk salt
  • 60 g sukker
  • 2 æg, m/l
  • 60 g smør, smeltet

Fyld:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g marcipan
  • 125 g nougat

Glasur:

  • 50 g nougat
  • 1,5 dl flormelis
  • Vand, kogende

Sådan gør du

Dej:

  • Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt 2 spsk. sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter.
  • Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød.
    Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er klar.
  • Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
    Fastelavnsboller med nutella step 1

Fyldning:

  • Remoncen blandes sammen af smør, sukker og marcipan mens bollerne hæver. Det er nemmest at gøre med hænderne.
  • Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
    Fastelavnsboller med nutella step 2
  • Kom så en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel skiver af nougat hen over. (Her på billedet er det hakket mørk chokolade, men princippet er det samme med nougat).
    fastelavnsboller på plade med en fordybning med remonce og mørk chokolade
  • Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
    Fastelavnsboller med nutella step 4
  • Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
    Fastelavnsboller med nutella step 5
  • Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter ved stuetemperatur overdækket med et viskestykke.

Bagning:

  • Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
  • Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
  • Tag dem så ud og lad dem køle ned på en bagerist.

Pyntning:

  • Smelt nougat til glasuren enten i en gryde eller i mikroovnen. Tilsæt flormelis, og derefter lidt kogende vand. Rør glasuren sammen indtil den har en god tyk men stadig flydende konsistens. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
  • Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 401kcalKulhydrater: 64gProtein: 6gFedt: 13gMættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 48mgNatrium: 144mgKalium: 113mgFibre: 2gSukker: 36gA-vitamin: 355IUC-vitamin: 1mgCalcium: 44mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Fastelavnsboller med marcipanremonce, Gammeldags fastelavnsboller, Kager med nougat, Nemme fastelavnsboller, Nougatfastelavnsboller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om