Måneden op til fastelavn spiser vi ret mange fastelavnsboller herhjemme. En af de nemme og lækre er denne version af gammeldags fastelavnsboller med nougat og marcipan. Så kan man lige få ryddet op i resterne fra jul, og de smager jo fantastisk! Læs med her og få vores opskrift.

En portion dej, forskelligt fyld
Når vi laver fastelavnsboller, er det ofte at vi laver dem med forskelligt fyld. Hvert familiemedlem har deres egen favorit, og derfor er det godt at lave lidt forskelligt.
Derfor laver vi ofte en god portion dej, og så fylder vi dem med fyld af forskellig slags. Johannes vil helst have med fyld af Nutella, og derudover bliver det ofte til fastelavnsboller med remonce og chokolade eller den traditionelle med creme eller hindbærsyltetøj. Du kan bruge hvad du vil, bare husk på med at creme og syltetøj skal være bagefast, så du undgår det flyder ud under bagningen.

Sådan laver du fastelavnsboller med nougat/marcipan-fyld
Der er to elementer du skal have styr på når du skal bage fastelavnsboller. For det første er der dejen, og så er der fyldet. I denne version er der også en nougatglasur på toppen, men du kan selvfølgelig pynte dine boller som du vil.
Til vores version skal du bruge følgende ingredienser – selve opskriften finder du længere nede på siden her:
- Mælk
- Sukker
- Gær
- Hvedemel
- Salt
- Æg
- Smør
- Marcipan
- Nougat
- Flormelis
- Vand
Processen til disse fastelavnsboller er egentlig slet ikke så svær. For det første er det vigtigt at få lavet en god og smidig dej, der er ret blød. Den skal kunne omslutte fyldet, og hæve op under bagningen. En før tør dej, vil ofte resultere i at fyldet flyder ud under bagningen.
Når fastelavnsbollerne er fyldte er det vigtigt at de får lov at hæve godt inden bagningen. Efter de er bagte, skal de køles ned, og så kan de pyntes – enten med nougatglasur som vores, eller præcis som du selv synes.

Opskrift på de bedste fastelavnsboller med nougat
Her får du opskriften på nogle skønne gammeldags fastelavnsboller med fyld af nougat og marcipanremonce. De er nemme at lave, og så er de bare luftige og lækre. Smagen er klassisk, og nougat og marcipan er bare altid godt sammen.

Fastelavnsboller med nougat og marcipan
Ingredienser
Dej:
- 3,5 dl mælk, lun
- 2 spsk sukker
- 6 gram tørgær, eller 25 gram almindelig gær
- 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
- 1/4 tsk salt
- 60 g sukker
- 2 æg, m/l
- 60 g smør, smeltet
Fyld:
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 125 g marcipan
- 125 g nougat
Glasur:
- 50 g nougat
- 1,5 dl flormelis
- Vand, kogende
Sådan gør du
Dej:
- Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt 2 spsk. sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter.
- Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød. Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er klar.
-
Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
Fyldning:
- Remoncen blandes sammen af smør, sukker og marcipan mens bollerne hæver. Det er nemmest at gøre med hænderne.
-
Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
-
Kom så en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel skiver af nougat hen over. (Her på billedet er det hakket mørk chokolade, men princippet er det samme med nougat).
-
Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
-
Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
- Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter ved stuetemperatur overdækket med et viskestykke.
Bagning:
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
- Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter til de er gyldne og færdigbagte.
- Tag dem så ud og lad dem køle ned på en bagerist.
Pyntning:
- Smelt nougat til glasuren enten i en gryde eller i mikroovnen. Tilsæt flormelis, og derefter lidt kogende vand. Rør glasuren sammen indtil den har en god tyk men stadig flydende konsistens. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
- Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: