Mรฅneden op til fastelavn spiser vi ret mange fastelavnsboller herhjemme. En af de nemme og lรฆkre er denne version af gammeldags fastelavnsboller med nougat og marcipan. Sรฅ kan man lige fรฅ ryddet op i resterne fra jul, og de smager jo fantastisk! Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.
En portion dej, forskelligt fyld
Nรฅr vi laver fastelavnsboller, er det ofte at vi laver dem med forskelligt fyld. Hvert familiemedlem har deres egen favorit, og derfor er det godt at lave lidt forskelligt.
Derfor laver vi ofte en god portion dej, og sรฅ fylder vi dem med fyld af forskellig slags. Johannes vil helst have med fyld af Nutella, og derudover bliver det ofte til fastelavnsboller med remonce og chokolade eller den traditionelle med creme eller hindbรฆrsyltetรธj. Du kan bruge hvad du vil, bare husk pรฅ med at creme og syltetรธj skal vรฆre bagefast, sรฅ du undgรฅr det flyder ud under bagningen.
Sรฅdan laver du fastelavnsboller med nougat/marcipan-fyld
Der er to elementer du skal have styr pรฅ nรฅr du skal bage fastelavnsboller. For det fรธrste er der dejen, og sรฅ er der fyldet. I denne version er der ogsรฅ en nougatglasur pรฅ toppen, men du kan selvfรธlgelig pynte dine boller som du vil.
Til vores version skal du bruge fรธlgende ingredienser – selve opskriften finder du lรฆngere nede pรฅ siden her:
- Mรฆlk
- Sukker
- Gรฆr
- Hvedemel
- Salt
- รg
- Smรธr
- Marcipan
- Nougat
- Flormelis
- Vand
Processen til disse fastelavnsboller er egentlig slet ikke sรฅ svรฆr. For det fรธrste er det vigtigt at fรฅ lavet en god og smidig dej, der er ret blรธd. Den skal kunne omslutte fyldet, og hรฆve op under bagningen. En fรธr tรธr dej, vil ofte resultere i at fyldet flyder ud under bagningen.
Nรฅr fastelavnsbollerne er fyldte er det vigtigt at de fรฅr lov at hรฆve godt inden bagningen. Efter de er bagte, skal de kรธles ned, og sรฅ kan de pyntes – enten med nougatglasur som vores, eller prรฆcis som du selv synes.
Opskrift pรฅ de bedste fastelavnsboller med nougat
Her fรฅr du opskriften pรฅ nogle skรธnne gammeldags fastelavnsboller med fyld af nougat og marcipanremonce. De er nemme at lave, og sรฅ er de bare luftige og lรฆkre. Smagen er klassisk, og nougat og marcipan er bare altid godt sammen.
Fastelavnsboller med nougat og marcipan
Ingredienser
Dej:
- 3,5 dl mรฆlk, lun
- 2 spsk sukker
- 6 gram tรธrgรฆr, eller 25 gram almindelig gรฆr
- 560 g hvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for vรฅd.
- 1/4 tsk salt
- 60 g sukker
- 2 รฆg, m/l
- 60 g smรธr, smeltet
Fyld:
- 125 g smรธr
- 125 g sukker
- 125 g marcipan
- 125 g nougat
Glasur:
- 50 g nougat
- 1,5 dl flormelis
- Vand, kogende
Sรฅdan gรธr du
Dej:
- Varm mรฆlken op til ca. 30 grader og tilsรฆt 2 spsk. sukker og gรฆr. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 โ 15 minutter.
- Det anbefales at รฆlte dejen pรฅ en kรธkkenmaskine, da den skal รฆltes lรฆnge. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mรฆlk og gรฆr smeltet afkรธlet smรธr, salt og รฆg i rรธreskรฅlen. รlt dejen ved medium hastighed til den slipper skรฅlen. Det er i dette trin man kan tilsรฆtte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for vรฅd ud, men den skal vรฆre klistret og ret blรธd.Normalt skal dejen รฆltes 10-15 minutter fรธr den slipper skรฅlen og er klar.
- Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sรฆt dem pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir og drysset med lidt mel sรฅ de ikke hรฆnger fast. Lad bollerne hรฆve i 1 time overdรฆkket med et rent viskestykke.
Fyldning:
- Remoncen blandes sammen af smรธr, sukker og marcipan mens bollerne hรฆver. Det er nemmest at gรธre med hรฆnderne.
- Efter 1 times hรฆvning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
- Kom sรฅ en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel skiver af nougat hen over. (Her pรฅ billedet er det hakket mรธrk chokolade, men princippet er det samme med nougat).
- Luk bollen ved at trรฆkke siderne hen over fyldet, og lukke sammen pรฅ toppen.
- Vend bollen om, sรฅ samlingen kommer nedad mod bagepladen.
- Lad de fyldte fastelavnsboller hรฆve 45 minutter ved stuetemperatur overdรฆkket med et viskestykke.
Bagning:
- Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
- Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter til de er gyldne og fรฆrdigbagte.
- Tag dem sรฅ ud og lad dem kรธle ned pรฅ en bagerist.
Pyntning:
- Smelt nougat til glasuren enten i en gryde eller i mikroovnen. Tilsรฆt flormelis, og derefter lidt kogende vand. Rรธr glasuren sammen indtil den har en god tyk men stadig flydende konsistens. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske fรฅ spiseskefulde. Den skal vรฆre flydende, men ikke flyde for meget ud.
- Pynt de afkรธlede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: