Gammeldags fastelavnsboller med creme

Lækre fastelavnsboller med creme, der vil bringe glæde hos både børn og voksne. Vi har her lavet bollerne med vaniljecreme inden i, men de kan laves med det fyld man ønsker fx hindbærsyltetøj, marcipan eller chokolade. Kun fantasien sætter grænser.

fastelavnsboller med creme
fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme opskrift

Her er vores opskrift på lækre luftige fastelavnsboller med creme. Det er gode at lave med creme som her, eller med marcipan eller syltetøj. Det er også super lækkert at lave fastelavnsbollerne med creme og chokoladestykker.

Jeg synes at denne opskrift giver verdens bedste fastelavnsboller, og vi bager dem selv hvert år til fastelavn.

Fastelavnsboller med creme opskrift

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme!
Ret Snack
Køkken Dansk
Keyword Kage
Samlet tid 2 timer
Portioner 24 Stk

Ingredienser

Fastelavnsboller

  • 100 g smør
  • 5 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 6 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 kg hvedemel ca

Vaniljecreme

  • 2 æg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 5 tsk maizena
  • 5 dl sødmælk

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • vand
  • Evt. kakaopulver eller frugtfarve
  • Evt. krymmel eller anden pynt

Fremgangsmåde

Dejen til bollerne

  • Smelt smørret og bland sammen med mælken. Rør gæren ud i væsken og tilsæt først æg og så resten af ingredienserne til dejen. Kom melet i lidt af gangen, det er ikke sikkert det hele skal bruges. 
  • Ælt dejen godt, gerne i røremaskinen. Herefter skal dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur. Lav i mens cremen.

Vaniljecreme

  • Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena i en gryde. Kom herefter mælken i mens du fortsat pisker. Varm cremen langsomt op mens du pisker. Cremen skal op og koge, og koge ca. 1 min. Smag på den, og vær sikker på at smagen af maizena er kogt ud. Hvis den smager af maizena, skal den koge lidt mere. Herefter skal den køle af, først på køkkenbordet, og bagefter i køleskabet.

Fastelavnsboller

  • Del dejen i 3 lige store dele. Rul hver del ud til et rektangel på 15×30 cm. 
    fastelavnsboller med creme
  • Skær hver del ud i 8 stykker.
    fastelavnsboller med creme
  • Kom en spiseskefuld creme på hvert stykke dej.
    fastelavnsboller med creme
  • Luk bollerne bagpå ved at folde hjørnerne ind mod midten. Tryk dem godt sammen for at sikre at cremen ikke løber ud under bagningen.
    fastelavnsboller med creme
  • Læg bollerne med samlingen ned af på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 min.
  • Bag bollerne 10-12 min´ved 200 grader.
  • Lad dem køle af på en rist inden du kommer glasur på.

Pynt

  • Rør glasur af flormelis og en lille smule vand. Tilføj kakao hvis du ønsker kakaoglasur, eller evt. lidt frugtfarve. Kom en skefuld glasur på hver bolle, og drys evt. med lidt krymmel eller frysetørret hindbær.
    fastelavnsboller med creme
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Muffins med chokoladestykker eller Kanelsnegle med glasur

Forbered fastelavnsbollerne dagen før eller frys dem

Du kan lave dejen, cremen og forme fastelavnsbollerne dagen før du skal bruge dem. Lad bollerne med creme i efterhæve i køleskabet natten over, og bag og pynt bollerne dagen efter. Så er der nemme og friskbagte fastelavnsboller med creme, selv på en travl dag.

Hvis du vil være i endnu bedre tid, kan du fryse de ubagte fastelavnsboller. Når de skal bages lader du dem stå 3-4 timer i køleskabet, derefter en times tid ved stuetemperatur og så bager du dem som angivet.

Hvis du vil fryse de bagte fastelavnsboller, skal du undgå at komme glasur på, før du tager dem op af fryseren og skal spise dem.

Gør pyntningen af fastelavnsbollerne til en familieaktivitet

Børnene elsker at være med til at pynte fastelavnsboller – vi laver glasur i forskellige farver og bruger nogle forskellige slags krymmel til pynt. Det er en dejlig familieaktivitet på en våd forårsdag.

Vi kan få lang tid til at gå med at pynte flotte fastelavnsboller, og det bedste er jo alle de smagsprøver der ryger ned undervejs. Det er en fast tradition, lige så vel som når vi pynter og bager julekager.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares