Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Fastelavnsboller med fløde

Fastelavnsboller med fløde

5

/5

2 timer 45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Fastelavnssøndag må man gerne hygge lidt ekstra, og derfor er det oplagt at lave fastelavnsboller med fløde – du ved dem der du kan købe hos bageren af wienerbrødsdej med alt muligt lækkert fyld. Læs med her og få vores opskrift på den ultimative fastelavnsbolle.

fastelavnsboller med fløde creme og syltetøj i bolle af wienerbrød

Fastelavnsboller fra bunden

De her fastelavnsboller er lavet helt fra bundet. Med hjemmelavet wienerbrødsdej, hjemmekogt kagecreme og det hele. Men der er selvfølgelig flere steder du kan springe over et lidt lavere gærde hvis du ikke lige har tiden eller tålmodigheden til at give dig i kast med projektet. Det er nemlig et projekt der tager nogle timer at komme igennem. Men det er sjovt at prøve, og de smager altså også himmelsk!

Hvis du ikke har mod på at give dig i kast med hjemmelavet wienerdej, så kan man købe frosne fastelavnsboller af wienerbrød, som bare skal bages og så er de klar til at blive fyldte. Det kan du jo gøre hvis du vil spare lidt på tiden.

Der er også mulighed for at tage en lettere løsning med hensyn til kagecremen. Her kan du selvfølgelig bruge en pulverløsning, men ærlig talt, så er det ret nemt at koge sin egen creme. Det eneste du sparer her er nedkølingstiden.

Hvis du ikke vil lave wienerbrød, kan du også vælge at bruge vandbakkelsesdej i stedet for til dine fastelavnsboller. Det er noget nemmere og også hurtigere at lave.

4 wienerbrødsfastelavnsboller med flødecreme og syltetøj

Sådan laver du selv fastelavnsboller med fløde

Der er flere elementer i denne opskrift, men du kan godt forberede dig i god tid. Det er for eksempel en god ide at lave kagecremen i god tid, så den kan nå at køle ned. Lav den gerne dagen i forvejen. Det er ikke svært at lave sin egen kagecreme, så det skal du ikke være nervøs for. Læs eventuelt mere om hjemmekogt kagecreme her.

Kagecremen skal både fyldes inden i bollerne, og så skal den bruges til at lave konditorcremen, som er den her lækre bløde “flødecreme” der er i fastelavnsboller. Det er nemlig ikke bare rent flødeskum, men en creme der består af flødeskum blandet med kagecreme.

Når du har styr på fyldet, så er det kun wienerbrødsbollerne vi mangler. Det kræver lidt øvelse at lave wienerbrød, men med tålmodighed når man langt. Det er vigtigt at du er omhyggelig med dejen når du laver den. Man skal passe på der ikke kommer huller, og at smørret ikke bliver for varmt og smelter undervejs. Derfor er det meget vigtigt at lægge dejen på køl mellem hver udrulning.

Scroll længere ned på siden her for at finde opskriften på de bedste fastelavnsboller.

Fastelavnsboller af wienerbrød med flødeskum, creme og syltetøj

Opskriften på fastelavnsboller som dem ved bageren

Vi elsker fastelavnsboller herhjemme, og de her er af den bedste slags. Det er sådan nogle lækre overdådige fastelavnsboller som man kan købe ved bageren. Du kan selvfølgelig skifte fyldet ud efter eget valg, og de er også skønne med skildpaddecreme eller bærskum. Du kan også få inspiration til lækkert fyld i vores opskrifter på Gammeldags æblekage-fastelavnsboller eller Lemon meringue pie-fastelavnsboller.

fastelavnsboller med fløde creme og syltetøj i bolle af wienerbrød
5 fra 1 stemme

Fastelavnsboller med fløde

Opskrift på klassiske wienerbrøds-fastelavnsboller med marcipanremonce, konditorcreme, kagecreme og syltetøj i midten. Du kan også fylde bollerne med andre typer fyld efter eget valg. Den ultimative hjemmebagte fastelavnsbolle, som du kan servere på fastelavnssøndag for familien.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 55 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køleskab 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 10 stk
Kalorier 537 kcal

Ingredienser

Kagecreme:

  • 75 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk æg
  • 2 spsk majsstivelse
  • 5 dl sødmælk

Fastelavnsboller:

  • 200 g smør, koldt, til udrulning
  • 25 g gær
  • 1,5 dl sødmælk
  • 30 g sukker
  • 280 g hvedemel
  • 1 stk æg, til pensling

Remonce:

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g marcipan

Konditorcreme:

  • Den overskydende kagecreme
  • 2 dl piskefløde

Andet:

Sådan gør du

Kagecreme:

  • Hvis det er muligt, så lav gerne kagecremen dagen i forvejen eller nogle timer før den skal fyldes i bollerne så den kan nå at køle helt ned. Den skal gerne have 3 timer i køleskabet før den skal bruges.
  • Kom sukker, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med æg, majsstivelse og mælk, og pisk godt mens du koger cremen op.
  • Lad cremen koge 2-3 minutter til den bliver jævn og tykner, og tag den så af varmen. Kom den over i en anden beholder og lad den køle ned. Sæt den i køleskabet indtil den skal bruges. Inden den fyldes i bollerne, fjernes den tomme vaniljestang, og den kolde creme piskes godt igennem til den samler sig.

Wienerbrødsdej:

  • Skær smørret i tynde skiver og sæt det i køleskabet. Jeg bruger en ostehøvl.
  • Lun mælken, og udrør gæren i den lune mælk. Tilsæt sukker og rør det ud. Tilsæt så hvedemel, og ælt dejen til den er jævn og smidig. Jeg bruger røremaskinen til at ælte dejen.
  • Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel på cirka 25×35 cm.
    udrulning af wienerbrødsdej til fastelavnsboller
  • Fordel de kolde skiver af smør på 2/3 del af dejen
    smør pakkes ind i dejen til wienerbrødsfastelavnsboller
  • Fold den 1/3 del af dejen uden smør hen over halvdelen af smørret. Børst overskydende mel godt af, vi vil ikke have mel inden i wienerbrødsdejen. Tryk dejen lidt sammen i kanterne, så smørret er helt lukket inde i dejen.
    foldning af wienerbrødsdej til fastelavnsboller
  • Fold så den sidste 1/3 del med smør hen over den anden foldning, så du nu har 3 lag dej med smør i mellem. Tryk dejen sammen i kanten så smørret lukkes inde. Læg dejen på køl i 30 minutter for at holde smørret koldt.
    Første foldning af wienerbrødsdej til fastelavnsboller
  • 2. Foldning – Efter 30 minutter tages dejen ud af køleskabet, og rulles igen ud på et meldrysset bord. Fold igen dejen i 1/3 dele som før, men denne gang skal du ikke lægge smør i, det er jo allerede inde i mellem lagene. Når du har foldet først den ene 1/3 del ind over midten og så den anden 1/3 del ind over den første, vil du have 9 lag dej. Læg nu dejen i køleskabet i 30 minutter igen.
  • 3. Foldning – Efter 30 minutter tages dejen ud af køleskabet, og rulles igen ud på et meldrysset bord. Fold igen dejen som under 2. foldning. Når du har foldet dejen denne gang har du 27 lag med smør imellem, og vi er klar til at lave boller af dejen. Læg dejen på køl i 15 minutter mens du laver remoncen der skal inden i bollerne.

Remonce:

  • Bland smør, sukker og marcipan godt sammen. Det er nemmest at gøre med hænderne.

Boller af wienerbrødsdej:

  • Rul din wienerbrødsdej ud på et meldrysset bord til cirka 20×50 cm. Dejen skal være cirka 1/2 cm tyk.
    sidste udrulning af wienerbrødsdej til fastelavnsboller
  • Skær dejen i firkanter på cirka 10×10 cm.
    Dej udskåret til fastelavnsboller
  • Kom en skefuld remonce på hver firkant.
    remonce på wienerbrødsdej
  • Luk fastelavnsbollerne ved at trække hjørnerne sammen på midten og klemme dem forsigtigt sammen.
    lukning af wienerbrødsfastelavnsbolle
  • Vend bollerne om, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30-45 minutter.
    wienerbrød til hævning
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i 20 minutter. Lad dem herefter køle af på en rist.

Fyldning af fastelavsbollerne:

  • Når bollerne er kølet ned, skæres de over på midten, og på bunden kommes der først en spsk. marmelade, og ovenpå en spsk. kagecreme.
    fastelavnsboller med syltetøj og creme
  • Nu laves konditorcremen af resten af kagecremen. Pisk først fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den resterende kagecreme.
  • Kom konditorcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt den rundt om marmeladen og cremen i dine fastelavnsboller. Læg låget på bollerne, pynt med en dyt konditorcreme og frysetørrede hindbær.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 537kcalKulhydrater: 56gProtein: 8gFedt: 32gMættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 135mgNatrium: 243mgKalium: 201mgFibre: 1gSukker: 28gA-vitamin: 1057IUC-vitamin: 2mgCalcium: 115mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.