Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Hjemmelavet is i sneen

Hjemmelavet is i sneen

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vinteren og sneen er her! Endelig er der masser af sne, og dermed er der rig mulighed for hjemmelavet is lavet i sneen. Ja, du hørte rigtigt. Man kan nemlig godt lave en slags ismaskine udendørs ved hjælp af sneen, almindeligt salt og en stærk barnearm der kan røre i ismassen. Læs med her og få vores opskrift.

Hjemmelavet is i sneen i en gryde med salt

Sjov vinterferieaktivitet for hele familien

Det er vinterferie og vi har for en gang skyld sne liggende i haverne. Det skal udnyttes! Derfor har vi været ude i sneen og lave vores egen is. Det er et sjovt og hyggeligt familieprojekt, som er perfekt som vinterferieaktivitet hjemme.

Herhjemme gik ungerne meget op i isfremstillingen, og de fik hver især lov til at vælge hvilken type chokolade de skulle have i deres is. Johannes valgte M&M’s og Ellen daim. Men det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan komme i sin is.

Trænger I til at få varmen bagefter, så tænd et bål og lav lækre snobrød til frokost.

børn der laver hjemmelavet is i sneen

Sådan laver du softice i sneen

Processen er faktisk ret enkel. Alt den kræver er lidt udstyr, få ingredienser og godt med tålmodighed.

Til vores is brugte vi:

  • En blanding af fløde og mælk (man kan også lave det med ren piskefløde)
  • Lidt sukker
  • Vanilje
  • Chokolade: daim og M&M’s, men der er frit valg på hvilken du vil bruge.

Det foregår sådan her: Find en stor gryde eller anden beholder til sne. Den skal fyldes med sne og så skal der MASSER af salt på. Bare helt almindeligt køkkensalt. Det gør at temperaturen i gryden sænkes, og du kan fryse ismassen.

Så skal der en metalgryde eller -skål op oveni den kolde sne. Det er vigtigt at den er af metal, for det er bedre til at lede kulden. En skål af plast vil isolere mere, og det vil være sværere at få lavet isen.

Så skal ingredienserne (minus chokolade) bare i gryden og ismassen røres mens den fryses. Det tager nok små 15 minutter før du har softicekonsistens, så tilsættes hakket chokolade. Isen kan spises som den er, eller fryses til en mere fast is.

Find opskriften på ismassen længere nede på siden her.

færdigrørt is lavet i sneen med daim

Opskrift på nem is i sneen

At lave flødeis udenfor her om vinteren er både sjovt og lækkert. Børnene var vilde med det, og det er jo med at udnytte at vi har en udendørs fryser i disse dage. Så tag dine børn med ud i din friske luft, og glæd dem med hjemmelavet is på samme tid.

Hjemmelavet is i sneen i en gryde med salt
5 fra 4 stemmer

Hjemmelavet is i sneen

Nem opskrift på is lavet i sneen
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 379 kcal

Udstyr

  • En stor gryde eller beholder til sne
  • En mindre gryde eller metalskål der kan passe ned i den store gryde
  • Køkkensalt (300g)
  • Et piskeris og en grydeske

Ingredienser

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 100 g chokolade, hakket, for eksempel daim eller M&M's

Sådan gør du

  • Tag en stor gryde eller beholder og fyld den godt op med sne. Hæld cirka 300 g køkkensalt ovenpå sneen og bland det øverste sne med salten.
  • Sæt en mindre gryde eller metalskål oven i sneen i den store gryde, og kom fløde, mælk, sukker og vaniljepasta i. Rør ismassen rundt med et piskeris mens den fryser.
  • Efter cirka 10-15 minutter har isen softicekonsistens, og chokoladen tilsættes. Skift piskeriset ud med en grydeske og rør isen godt.
  • Frys isen til den har den ønskede konsistens. Vil du have den helt fast, kan den sættes i fryseren et par timer. Den kan også fryses ret fast i sneen eller spises som softice.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 379kcalKulhydrater: 23gProtein: 5gFedt: 30gMættet fedt: 19gTransfedt: 1gKolesterol: 94mgNatrium: 70mgKalium: 134mgFibre: 1gSukker: 20gA-vitamin: 1039IUC-vitamin: 1mgCalcium: 145mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.