Vinteren og sneen er her! Endelig er der masser af sne, og dermed er der rig mulighed for hjemmelavet is lavet i sneen. Ja, du hørte rigtigt. Man kan nemlig godt lave en slags ismaskine udendørs ved hjælp af sneen, almindeligt salt og en stærk barnearm der kan røre i ismassen. Læs med her og få vores opskrift.

Sjov vinterferieaktivitet for hele familien
Det er vinterferie og vi har for en gang skyld sne liggende i haverne. Det skal udnyttes! Derfor har vi været ude i sneen og lave vores egen is. Det er et sjovt og hyggeligt familieprojekt, som er perfekt som vinterferieaktivitet hjemme.
Herhjemme gik ungerne meget op i isfremstillingen, og de fik hver især lov til at vælge hvilken type chokolade de skulle have i deres is. Johannes valgte M&M’s og Ellen daim. Men det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan komme i sin is.
Trænger I til at få varmen bagefter, så tænd et bål og lav lækre snobrød til frokost.
Flere søde sager
Sådan laver du softice i sneen
Processen er faktisk ret enkel. Alt den kræver er lidt udstyr, få ingredienser og godt med tålmodighed.
Til vores is brugte vi:
- En blanding af fløde og mælk (man kan også lave det med ren piskefløde)
- Lidt sukker
- Vanilje
- Chokolade: daim og M&M’s, men der er frit valg på hvilken du vil bruge.
Det foregår sådan her: Find en stor gryde eller anden beholder til sne. Den skal fyldes med sne og så skal der MASSER af salt på. Bare helt almindeligt køkkensalt. Det gør at temperaturen i gryden sænkes, og du kan fryse ismassen.
Så skal der en metalgryde eller -skål op oveni den kolde sne. Det er vigtigt at den er af metal, for det er bedre til at lede kulden. En skål af plast vil isolere mere, og det vil være sværere at få lavet isen.
Så skal ingredienserne (minus chokolade) bare i gryden og ismassen røres mens den fryses. Det tager nok små 15 minutter før du har softicekonsistens, så tilsættes hakket chokolade. Isen kan spises som den er, eller fryses til en mere fast is.
Find opskriften på ismassen længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du sagtens gøre. Så lav bare en stor portion, børnene elsker at der er hjemmelavet is i fryseren.
Andre iskolde opskrifter
Tips og Tricks
- Brug Jeres yndlingsfyld
- Vil du bruge smarties, eller måske cookies eller oreos i din is? Det kan du fint gøre. Du kan faktisk bruge lige det fyld i bedst kan lide. Hak eller skær det i små stykker og vend det i den næsten færdige ismasse.
Serveringsforslag
- Server isen i skåle eller i isvafler, eventuelt med Chokoladesovs eller Hindbærcoulis
Elsker du at lave sjove opskrifter med familien?
Prøv også vores opskrifter på Brunsviger i kop, bagt i mikroovnen eller chokolademousse lavet med kun 2 ingredienser.
Opskrift på nem is i sneen
At lave flødeis udenfor her om vinteren er både sjovt og lækkert. Børnene var vilde med det, og det er jo med at udnytte at vi har en udendørs fryser i disse dage.
Så tag dine børn med ud i din friske luft, og glæd dem med hjemmelavet is på samme tid. Vi håber I får lige så meget sjov ud af opskriften som vi har haft.

Hjemmelavet is i sneen
Udstyr
- En stor gryde eller beholder til sne
- En mindre gryde eller metalskål der kan passe ned i den store gryde
- Køkkensalt (300g)
- Et piskeris og en grydeske
Ingredienser
- 2 ½ dl piskefløde
- 2 ½ dl sødmælk
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljepasta
- 100 g chokolade, hakket, for eksempel daim eller M&M's
Sådan gør du
- Tag en stor gryde eller beholder og fyld den godt op med sne. Hæld cirka 300 g køkkensalt ovenpå sneen og bland det øverste sne med salten.
- Sæt en mindre gryde eller metalskål oven i sneen i den store gryde, og kom fløde, mælk, sukker og vaniljepasta i. Rør ismassen rundt med et piskeris mens den fryser.2 ½ dl piskefløde, 2 ½ dl sødmælk, 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljepasta
- Efter cirka 10-15 minutter har isen softicekonsistens, og chokoladen tilsættes. Skift piskeriset ud med en grydeske og rør isen godt.100 g chokolade
- Frys isen til den har den ønskede konsistens. Vil du have den helt fast, kan den sættes i fryseren et par timer. Den kan også fryses ret fast i sneen eller spises som softice.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. februar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her