Snobrød

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker snobrød over bål i haven, og her får du vores opskrift på den bedste snobrødsdej, som du kan lave med familien.

Lækkert gyldent snobrød over bål med gløder.

Mere bagværk

HOP DIREKTE TIL

    Vi elsker snobrød herhjemme, og det er noget børnene synes er helt fantastisk at sidde rundt om bålet i haven med.

    Opskriften er god fordi

    Nem – Dejen er virkelig nem at lave, så du kan sagtens sætte ungerne i gang.
    Luftige brød – Dejen her giver både lækre og luftige snobrød, og de er skønne både med pølser og med sødt fyld.

    Læseranbefaling

    Ingrediensnoter

    Hvedemel – Vælg en hvedemel med et højt indhold af protein for at få de mest luftige og svampede snobrød i sidste ende. Vi bruger oftest den hvedemel i den gule pose fra Amo, den er rigtig god at bage med.

    Mælk – Sådan en dej bliver super god ved at bruge sødmælk, da der er lidt mere fedt i, men hvis du ikke vil bruge sødmælk kan andre slags mælk bruges, og du kan faktisk også lave dejen kun med vand.

    Hvordan laver man snobrød?

    Det første du skal gøre er at tænde op i bålet. Du skal nemlig bruge gløderne til at bage snobrød over. Derfor skal bålet tændes i god tid.

    1. Start med at smelte smørret. Bland så mælken i og opløs gær i smør og mælk. Så skal der æg, salt og til sidst mel i, og så skal dejen bare æltes godt og stilles til hævning.
    2. Dejen skal hæve 1 times tid.
    3. Når bålet og dejen er klar, trilles lange pølser af dejen, som snoes om en snobrødspind. Enten af den fine slags man kan købe eller en passende gren som vi jo gjorde da vi var børn.
    4. Bag snobrødene over gløderne i bålet til de er gyldne og gennembagte.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Fyld – Fyld Jeres snobrød med en ristet pølse og ketchup hvis det er som et måltid, så har man nærmest en fransk hotdog i hjemmelavet snobrødsdej. Du kan også bruge æblemos, marmelade eller nutella som en sød dessert.

    Kardemomme – Tilsæt en teskefuld kardemomme til dejen. Det er især skønt hvis du spiser brødene som de er, eller hvis det skal være til en sød dessert.

    Del dejen i boller – Skal du have en flok børn til snobrød i haven eller på spejderturen, så kan det være en fordel at dejen dejen i boller på forhånd, så alle får en lige stor portion dej, og de ikke skal stå og vente, men bare kan sno dejen om pinden og begynde at bage deres snobrød.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvornår er et snobrød færdigbagt?

    Bank på brødet med en finger, og hvis det lyder hult, og at brødet nemt kan drejes rundt på pinden og den slipper pinden, så er brødet færdigbagt.

    Kan jeg lave snobrød på grillen?

    Ja du kan fint bage dine snobrød over grillen, og du skal gøre helt som hvis du brugte et bål.

    Flere lækre brød

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    Lækkert gyldent snobrød over bål med gløder.
    4 fra 7 stemmer

    Snobrød

    Den bedste opskrift på snobrødsdej! Det er altid et hit når der er børn, og man skal lave bål, hvad enten det er til Sankt Hans aften eller en dejlig sommerdag på terrassen. Denne dej er nem at lave, og den giver virkelig lækre brød over bålet.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 15 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Hævning 1 time
    Samlet tid 1 time 30 minutter
    Ret Brød
    Køkken Dansk
    Antal 10 snobrød
    Kalorier 236 kcal

    Ingredienser

    • 50 g smør
    • 3 dl sødmælk
    • 25 g gær
    • 1 tsk salt
    • 2 æg
    • 500 g hvedemel

    Sådan gør du

    • Smelt smør i en gryde. Tilsæt herefter mælken og opløs gæren i den lune væske.
      50 g smør, 3 dl sødmælk, 25 g gær
    • Tilsæt æg og salt, og herefter melet lidt af gangen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt melet, eller det kan være du skal bruge lidt mere.
      Dejen skal være smidig og blød, men ikke klistret. Ælt herefter dejen godt, brug gerne en røremaskine. Dejen skal æltes ca. 10 minutter.
      1 tsk salt, 2 æg, 500 g hvedemel
    • Lad dejen hæve 1 time før den bruges.
    • Lav snobrød ved at trille lange pølser og sno dem om enden af en pind.
    • Bag snobrødene over gløderne i bålet (Ikke ilden!) og husk at vende dem ofte.

    Tips og noter

    1. Bagning – Bag snobrødene over gløderne i bålet. Det er vigtigt at bålet har haft tid til at brænde og blive til gløder, og det er altså ikke godt at bage snobrød over flammerne. Du skal bruge godt med gløder for at få den rette varme, og sikre at brødene bliver færdigbagte uden at blive brændte. Husk at dejen pinden rundt ofte.
    2. ServeringSpis snobrød med ketchup og en pølse i, eller prøv at fylde dem med marmelade eller nutella.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1snobrødKalorier: 236kcalKulhydrater: 40gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 3gKolesterol: 14mgNatrium: 91mgKalium: 111mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 156IUCalcium: 45mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 2. april 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar

    2 kommentarer til “Snobrød”

    1. 5 stars
      De bedste snobrød vi har lavet! Jeg udskiftede dog 1/4 af melet med grahamsmel for mere bid og smag. Det kan absolut anbefales.

      Svar
      • Hej Maika.

        Mange tak! 🙂 De er nu også gode. Og rigtig god ide med grahamsmel, det må jeg prøve næste gang vi skal lave dem.

        De bedste hilsner

        Rasmus – Madformadelskere

        Svar
    4 from 7 votes (6 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.