Populært:

Snobrød


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi laver mange snobrød for tiden, det er en super god aktivitet at lave sammen med børnene i haven. Derfor deler vi også vores bedste opskrift på snobrødsdej med Jer her på bloggen i dag. Vi håber nemlig at den også kan give Jer en dejlig oplevelse sammen som familie, med at lave snobrød over bål.

Snobrød - Nem opskrift på verdens bedste snobrødsdej til at bage over bål

Mad over bål

Vi laver ofte bål i haven, det er sjovt for hele familien, og børnene er altid meget opmærksomme og vil gerne være med. De går også i naturbørnehave, hvor det er en del af hverdagen at de laver mad over bålet en gang i mellem. Så det falder dem allerede meget naturligt.

Hvordan laver man snobrød?

Det første du skal gøre er at tænde op i bålet. Du skal nemlig bruge gløderne til at bage snobrød over. Derfor skal bålet tændes i god tid.

Mens bålet bliver godt, laves dejen. Du skal bruge:

  • Smør
  • Mælk
  • Gær
  • Salt
  • Æg, snobrød med æg bliver bare lækrest synes jeg.
  • Hvedemel

Start med at smelte smørret. Bland så mælken i og opløs gær i smør og mælk. Så skal der æg, salt og til sidst mel i, og så skal dejen bare æltes godt og stilles til hævning. Dejen skal hæve 1 times tid.

Når bålet og dejen er klar, trilles lange pølser af dejen, som snoes om en snobrødspind. Enten af den fine slags man kan købe eller en passende gren som vi jo gjorde da vi var børn.

Bag snobrødene over gløderne i bålet til de er gyldne og gennembagte. Fyld med en ristet pølse, ketchup, marmelade eller nutella som en sød dessert.

Opskrift på snobrød

Her er vores opskrift på dej til snobrød. Den er helt standard og meget enkel, så her kan alle vist være med. Hvis du vil gøre den lidt ekstra lækker, kan du komme lidt kardemomme i dejen. Især hvis de skal spises med marmelade er det lækkert med kardemomme i dejen.

Snobrød - Nem opskrift på verdens bedste snobrødsdej til at bage over bål
4 fra 7 stemmer

Snobrød

Opskrift på snobrød
Den bedste opskrift på snobrødsdej! Det er altid et hit når der er børn, og man skal lave bål, hvad enten det er til Sankt Hans aften eller en dejlig sommerdag på terrassen. Denne dej er nem at lave, og den giver virkelig lækre brød over bålet.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævning 1 time
Ret Bagværk, Brød
Køkken Dansk
Antal 10 snobrød
Kalorier 236 kcal

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 stk æg
  • 500 g hvedemel

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde. Tilsæt herefter mælken og opløs gæren i den lune væske.
  • Tilsæt æg og salt, og herefter melet lidt af gangen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt melet, eller det kan være du skal bruge lidt mere.
    Dejen skal være smidig og blød, men ikke klistret. Ælt herefter dejen godt, brug gerne en røremaskine. Dejen skal æltes ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hæve 1 time før den bruges.
  • Lav snobrød ved at trille lange pølser og sno dem om enden af en pind.
  • Bag snobrødene over gløderne i bålet (Ikke ilden!) og husk at vende dem ofte.
  • Spis snobrød med ketchup og en pølse i, eller prøv at fylde dem med marmelade eller nutella.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1snobrødKalorier: 236kcalKulhydrater: 40gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 3gKolesterol: 14mgNatrium: 91mgKalium: 111mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 156IUCalcium: 45mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis ungerne er glade for snobrød, så skal du prøve at bage disse bløde og luftige pølsehorn til dem også, de er et kæmpe hit herhjemme.

Leder du efter andet bålmad, så kan du for eksempel kaste dig over en stor gryde chili con carne eller one pot pasta med kylling og grønkål.

Fyld til snobrød

  • Fyld med ketchup og pølser, så har man nærmest en fransk hotdog i hjemmelavet snobrødsdej.
  • Fyld med marmelade eller nutella for en sød version (kom evt. lidt kardemomme i dejen også).
  • Hjemmelavet æblemos er også et bud på dejligt fyld til snobrød.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Snobrød”

  1. 5 stars
    De bedste snobrød vi har lavet! Jeg udskiftede dog 1/4 af melet med grahamsmel for mere bid og smag. Det kan absolut anbefales.

    Svar
    • Hej Maika.

      Mange tak! 🙂 De er nu også gode. Og rigtig god ide med grahamsmel, det må jeg prøve næste gang vi skal lave dem.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Madformadelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.