Vi laver mange snobrød for tiden, det er en super god aktivitet at lave sammen med børnene i haven. Derfor deler vi også vores bedste opskrift på snobrødsdej med Jer her på bloggen i dag. Vi håber nemlig at den også kan give Jer en dejlig oplevelse sammen som familie, med at lave snobrød over bål.
Mad over bål
Vi laver ofte bål i haven, det er sjovt for hele familien, og børnene er altid meget opmærksomme og vil gerne være med. De går også i naturbørnehave, hvor det er en del af hverdagen at de laver mad over bålet en gang i mellem. Så det falder dem allerede meget naturligt.
Hvordan laver man snobrød?
Det første du skal gøre er at tænde op i bålet. Du skal nemlig bruge gløderne til at bage snobrød over. Derfor skal bålet tændes i god tid.
Mens bålet bliver godt, laves dejen. Du skal bruge:
- Smør
- Mælk
- Gær
- Salt
- Æg, snobrød med æg bliver bare lækrest synes jeg.
- Hvedemel
Start med at smelte smørret. Bland så mælken i og opløs gær i smør og mælk. Så skal der æg, salt og til sidst mel i, og så skal dejen bare æltes godt og stilles til hævning. Dejen skal hæve 1 times tid.
Når bålet og dejen er klar, trilles lange pølser af dejen, som snoes om en snobrødspind. Enten af den fine slags man kan købe eller en passende gren som vi jo gjorde da vi var børn.
Bag snobrødene over gløderne i bålet til de er gyldne og gennembagte. Fyld med en ristet pølse, ketchup, marmelade eller nutella som en sød dessert.
Opskrift på snobrød
Her er vores opskrift på dej til snobrød. Den er helt standard og meget enkel, så her kan alle vist være med. Hvis du vil gøre den lidt ekstra lækker, kan du komme lidt kardemomme i dejen. Især hvis de skal spises med marmelade er det lækkert med kardemomme i dejen.
Snobrød
Ingredienser
- 50 g smør
- 3 dl sødmælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 2 stk æg
- 500 g hvedemel
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt herefter mælken og opløs gæren i den lune væske.
- Tilsæt æg og salt, og herefter melet lidt af gangen. Det er ikke sikkert du skal bruge alt melet, eller det kan være du skal bruge lidt mere. Dejen skal være smidig og blød, men ikke klistret. Ælt herefter dejen godt, brug gerne en røremaskine. Dejen skal æltes ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve 1 time før den bruges.
- Lav snobrød ved at trille lange pølser og sno dem om enden af en pind.
- Bag snobrødene over gløderne i bålet (Ikke ilden!) og husk at vende dem ofte.
- Spis snobrød med ketchup og en pølse i, eller prøv at fylde dem med marmelade eller nutella.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvis ungerne er glade for snobrød, så skal du prøve at bage disse bløde og luftige pølsehorn til dem også, de er et kæmpe hit herhjemme.
Leder du efter andet bålmad, så kan du for eksempel kaste dig over en stor gryde chili con carne eller one pot pasta med kylling og grønkål.
Fyld til snobrød
- Fyld med ketchup og pølser, så har man nærmest en fransk hotdog i hjemmelavet snobrødsdej.
- Fyld med marmelade eller nutella for en sød version (kom evt. lidt kardemomme i dejen også).
- Hjemmelavet æblemos er også et bud på dejligt fyld til snobrød.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
De bedste snobrød vi har lavet! Jeg udskiftede dog 1/4 af melet med grahamsmel for mere bid og smag. Det kan absolut anbefales.
Hej Maika.
Mange tak! 🙂 De er nu også gode. Og rigtig god ide med grahamsmel, det må jeg prøve næste gang vi skal lave dem.
De bedste hilsner
Rasmus – Madformadelskere