Vi elsker hjemmelavet is, og så elsker vi rabarber. Så hvorfor ikke kombinere det og lave en lækker rabarberis? Den smager skønt af sommerens rabarber, og det er en perfekt sommerdessert til de varme dage. Læs med her og få vores opskrift.
Hjemmelavet flødeis med rabarber
Vi elsker at lave is her til sommer, og laver gerne en masse forskellige slags, så der er godt fyldt op i fryseren til de varme dage.
En af de slags is vi alle er super glade for, er rabarberis. En klassisk flødeis med vanilje, som er blandet men en lækker rabarberkompot.
Vi synes godt der må være små stykker af rabarber i isen, men du kan selvfølgelig sagtens blende rabarberkompotten hvis du vil have den helt glat og uden rabarberstykker. Selve flødeisen kommer nemlig til at smage skønt af rabarber når den har trukket i køleskabet.
Isen kan du servere i kugler i små skåle, i isvafler eller måske som en del af en dessertanretning med flere små elementer. Det er helt op til dig selv.
Ingrediensnoter
Rabarber – Hvis du har rabarber i haven, kan du selvfølgelig bruge dem. Hvis du ikke er så heldig, så kan man købe rabarber i de fleste supermarkeder her i sæsonen.
Piskefløde og sødmælk – Vi synes en blanding af halvt piskefløde og halvt sødmælk giver den bedste konsistens i sidste ende, og den perfekte fedme og cremethed.
Vanilje – Vanilje og rabarber passer godt sammen, så det synes vi der skal i isen. Det giver en god smag, og fremhæver rabarbersmagen i isen. Rabarber og vanilje, det er smagen af sommer. Hvis du ikke har vaniljestænger, kan du bruge vaniljepasta i stedet.
Æggeblommer – Æggeblommerne er det der giver den rigtige konsistens til isen og gør den cremet og lækker i sidste ende.
Hvordan laver man rabarberis?
Det er ikke så svært som mange tror at lave sin egen is. Det samme gælder når vi snakker om rabarberis.
Det første man skal gøre er at lave bagte rabarber. Det gør man ved at skære rabarber i mindre stykker og bage dem med sukker i ovnen. Når de er møre og lækre tages de ud, så de kan køle ned.
Æggeblommer og sukker piskes luftigt i mens fløde, mælk og vanilje varmes op i en gryde. Den varme flødeblanding hældes i en tynd stråle i æggesnapsen mens der piskes. Når det hele er pisket i, hældes ismassen tilbage i gryden og varmes op så den legeres.
Det er vigtigt at ismassen ikke bliver for varm, og du skal hele tiden røre i den og holde øje med temperaturen. Når den når 85 grader, tages den af varmen, og blandes sammen med de bagte rabarber.
Nu skal ismassen køle ned og i køleskabet indtil den er helt kold. Herefter køres den på ismaskinen, og så skal den i fryseren.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige rabarberis skal opbevares i fryseren indtil cirka 15 minutter inden servering.
Hvis du kommer de møre bagte rabarber i ismassen og kører den på ismaskinen, vil de stort set blive rørt ud. Der vil være mindre stykker af rabarber tilbage.
Hvis du ikke er vild med stykker af rabarber i isen, kan du blende de bagte rabarber med saften inden du blander det i ismassen. Så den måde vil du få en glat rabarberkompot, og så undgår du rabarberstykkerne. Du kan også give den sammenblandede ismasse en tur med stavblenderen inden den kommer i ismaskinen.
Vi laver isen i vores ismaskine (reklamelink) men du kan også godt lave den uden. Så skal du bare røre i isen cirka hver halve time mens den fryses i fryseren. Du vil få lidt flere iskrystaller i isen i sidste ende, men det kan godt lade sig gøre.
Andre opskrifter med rabarber du måske vil synes om
- Rabarbertrifli med mascarponecreme
- Rabarbersaft med vanilje
- Rabarber/blomme marmelade
- Rabarbermuffins
- Gammeldags rabarberkage
Tips og tricks til hjemmelavet rabarberis
- Har du også jordbær i haven? Prøv at komme lidt jordbær i fadet sammen med rabarberne. Jordbær og rabarber passer super godt sammen, også i is.
- Vil du portionsanrette din dessert? Så kan du med fordel komme isen i metalmuffinsforme når den har kørt på ismaskinen. Så er det bare at vende isen ud af formene, og sætte den på tallerkenen. Det er nemmest at få dem ud når de er helt frosne, og så lade dem stå 10 minutter på tallerkenen inden servering.
- Vil du gerne have smukke rabarber på toppen af din is som her? Så gem lidt af de bagte rabarber, og læg dem øverst på isen inden den kommer i fryseren.
Serveringsforslag
- Server som en del af en dessertanretning sammen med Brownie eller et andet bagt element.
- Spis i isvafler med guf på toppen.
- Server som dessert med rabarbersirup på toppen eller anden lækker topping.
Elsker du is? Prøv vores opskrift på Vaniljeis
Opskrift på flødeis med rabarber
Her får du vores opskrift på en lækker og nem rabarberis, som du kan lave med rabarber fra haven eller dem du køber i supermarkedet. Det er en skøn sommerdessert, som hele familien elsker.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere en lækker is for din familie. Du kan sagtens lave isen i god tid inden servering, bare husk at tage den ud af fryseren cirka 15 minutter inden den skal spises.
Rabarberis
Udstyr
Ingredienser
Bagte rabarber
- 500 g rabarber
- 100 g sukker
Ismasse
- 4 dl piskefløde
- 4 dl sødmælk
- 1 stang vanilje
- 200 g sukker
- 6 æggeblommer
Sådan gør du
Bagte rabarber
- Vask rabarberne, og skær dem i stykker på 1-2 cm. Kom rabarberne i et fad, og drys dem med sukker.
- Sæt fadet i ovnen og bag rabarberne ved 175 grader i 25 min til de er helt møre. Rør rundt i rabarberen en gang under tilberedningen.
- Tag rabarberne ud af ovnen når tiden er gået. Du skal bruge både rabarberne og saften der vil være i bunden af fadet. Rabarberne skal gerne køle ned inden de skal i ismassen, og de kan sagtens laves i god tid.
Ismasse
- Kom korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang, mælk og fløde i en gryde og varm det op under omrøring til cirka 90 grader.
- Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt den varme flødeblanding i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt væsken er tilsæt, hældes ismassen tilbage i gryden og sættes på varmen igen.
- Opvarm langsomt ismassen til den når 85 grader. Brug en dejskraber af silikone til at røre i bunden under opvarmningen. Det er vigtigt at ismassen ikke bliver varmere end de 85 grader, så den skal af blusset med det samme når temperaturen er nået.
- Bland de bagte rabarber og rabarbersaften fra fadet i ismassen, og lad den køle ned. Kom ismassen i en plastbøtte med låg og sæt den i køleskabet i minimum 3-4 timer eller gerne til næste dag. Tips: Hvis du vil dekorere isen med nogle af de bagte rabarber på toppen, skal du tage dem fra inden du blander rabarberne i ismassen.
- Når ismassen er helt kold, fjernes den tomme vaniljestang og isen hældes i ismaskinen, som køres 45-60 minutter. Når tiden er gået, hældes isen i en form, som sættes i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du fryse isen direkte i fryseren og røre godt i den hver halve time indtil den er fast.
- Tag isen ud af fryseren cirka 15 minutter inden servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her