Populært:

Kaffeis

5

/5

6 timer 45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

6 timer 45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er vist ingen hemmelighed at vi elsker god kaffe herhjemme. Vi elsker også hjemmelavet is. Så hvorfor ikke kombinere de to, og lave en lækker hjemmelavet is med kaffe? Læs med her og få vores opskrift på den bedste kaffeis med ismaskine.

kaffeis i form med kaffebønner og isske ved siden af

Hjemmelavet is med mild smag af kaffe

Vi elsker kaffe herhjemme, og det må gerne være god kaffe.

Vi er ikke så gode til instant kaffe, og derfor har vi nok også lidt høje krav når det kommer til smagen på en god kaffeis. Nu synes vi selv at vi har ramt den spot on.

Der er mange der bruger instant kaffe når de laver kaffeis, og det får hurtigt denne her meget bitre smag af kaffe. Det er ikke det vi gik efter da vi skulle finde frem til den bedste kaffeis.

Jeg fik inspiration fra Morten Heibergs bog om is. Her læste jeg nemlig om at lave kaffeis ved at opvarme hele kaffebønner i mælk og fløde, og på den måde få en god smag med de helt rigtige kaffenoter, men uden den bitre smag fra kaffebønnerne.

Det er en genial metode, og vi kommer aldrig til at lave kaffeis på andre måder. Metoden har vi så tilpasset vores egen opskrift på is, som vi synes giver den perfekte fedme og konsistens.

I vores research kunne vi også se at mange bruger chokolade i deres kaffeis. Det kan man jo gøre som man ønsker, men jeg vil helst have den uden chokolade for at få den rene smag af kaffe.

hjemmelavet kaffeis i form med kaffebønner

Ingrediensnoter

Kaffe – Du skal bruge hele kaffebønner til at lave denne is. Vælg gerne nogle af god kvalitet, det kan altså smages i den færdige is, om man har brugt en god kaffe.

Mælk og piskefløde – Vi bruger altid halvt piskefløde og halvt sødmælk når vi laver is, og det giver den helt perfekte konsistens og fedme.

Vanilje – Vi kommer vanilje i denne kaffeis. Vanilje og kaffe er super lækkert sammen, og vaniljen løfter kaffen til nye højder.

Salt – Vi kommer en lille smule salt i isen, for at fremhæve kaffesmagen.

Hvordan laver man kaffeis?

Det er ikke så svært at lave kaffeis selv. Først skal du have mælk, fløde, kaffebønner, vanilje og salt i en gryde og varme det op. Når det er varmt, trækker kaffebønnerne en halv times tid i den varme væske for at afgive mest mulig smag.

Efter en halv times tid, piskes æggeblommer og sukker, og den varme mælkeblanding der har fået kaffesmag, piskes i æggesnapsen i en tynd stråle. Ismassen hældes tilbage i gryden, og opvarmes så den legeres.

Herefter skal den køle ned, og så skal den i køleskabet og blive helt kold. Det anbefales at lade den stå til næste dag, for så udvikler smagen sig yderligere. Herefter køres isen på ismaskine, og så skal den i fryseren i minimum et par timer for at sætte sig helt inden den skal spises.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

mild hjemmelavet kaffeis i form med bagepapir samt isske og kaffebønner ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Kan man lave hjemmelavet kaffeis uden ismaskine?

I teorien kan man godt. Isen bliver helt klart bedst på en ismaskine, men hvis du vil lave den uden, så kan du røre i isen hver halve time indtil den er frossen. Du vil få lidt flere iskrystaller end hvis du bruger ismaskine.

Hvilken ismaskine anbefaler I?

Får at få en glat og silkeblød flødeis, anbefaler vi at du bruger en ismaskine til denne kaffeis. Vi har selv en Wilfa ismaskine (reklamelink), som vi er virkelig glade for. Den har efterhånden kørt i mange år uden problemer, og laver den dejligste is. Det eneste minus ved sådan en maskine er at den jo fylder lidt.

Andre isopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavet kaffeis i form med kaffebønner på toppen

Tips og tricks til kaffeis

  • Ismassen kan køres på maskinen så snart den er helt kold. Typisk efter 3-4 timer i køleskabet, men lad gerne ismassen stå i køleskabet et døgns tid, for så udvikler smagen sig yderligere.
  • Brug kaffebønner af en god kvalitet, det kan smages i den færdige is.

Serveringsforslag

  • Server i isvafler.
  • Server i kugler som en lækker dessert ovenpå et dejligt måltid mad.
  • Du kan servere isen som den er eller med topping, for eksempel en hjemmelavet Chokoladesovs eller hakket chokolade på toppen.

Elsker du god is? Så prøv vores opskrift på den bedste chokoladeis.

Form med hjemmelavet is med kaffesmag
hjemmelavet kaffeis med mild smag af kaffebønner

Opskrift på hjemmelavet is med kaffe

Her får du vores opskrift på den bedste kaffeis med en lækker afrundet kaffesmag. Det er en skøn dessert, nok primært for voksne, ovenpå et dejligt måltid mad.

Vi håber du får lyst til at lave denne skønne is til dine gæster, og lad os meget gerne høre hvad du synes om isen når du har prøvet den.

kaffeis i form med kaffebønner og isske ved siden af
5 fra 4 stemmer

Kaffeis

Opskrift på kaffeis
Nem og cremet hjemmelavet is med kaffe. En hjemmelavet is med mild kaffesmag, som er en perfekt dessert ovenpå et dejligt måltid mad. Ved at bruge hele kaffebønner og opvarme dem i mælk og fløde, udtrækker man den gode kaffesmag, men undgår de bitre noter som kaffe ofte har.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Køle og frysetid 5 timer 30 minutter
Samlet tid 6 timer 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 442 kcal

Ingredienser

  • 70 g kaffebønner
  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 1 knsp salt
  • 6 æggeblommer
  • 190 g sukker

Sådan gør du

  • Kom kaffebønner, sødmælk, piskefløde, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med salt, og opvarm væsken til cirka 90 grader. Sluk herefter for blusset, læg låget på gryden, og lad det trække i cirka 30 minutter. Når de 30 minutter er gået, lunes væsken igen til cirka 90 grader. Sigt så kaffebønnerne fra.
  • Pisk i mens æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Tilsæt den varme flødeblanding med kaffesmag til æggesnapsen lidt af gangen mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
  • Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen langsomt op under omrøring til den når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen, og en dejskraber af silikone til at røre i bunden.
  • Når massen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver kun bedre af at stå til næste dag.
  • Nu skal isen fryses. Hæld massen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen, herefter kommes den i en form og så i fryseren.
    Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
  • Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær eller hakket chokolade på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 442kcalKulhydrater: 37gProtein: 7gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 9gKolesterol: 275mgNatrium: 123mgKalium: 177mgSukker: 37gA-vitamin: 1308IUC-vitamin: 1mgCalcium: 148mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

6 kommentarer til “Kaffeis”

  1. Kære Tina

    Jeg har i mange år lavet flødeis efter en af Elizabeth David’s opskrifter. Og i den brugte hun kun piskefløde.
    Jeg ville ikke varme fløde-æggeblandingen op til 85 grader; der er i så fald stor risiko for at blandingen vil indeholde koagulerede klumper. Ved opvarmning til 75 grader er salmonellabakterier slået ihjel og blandingen er blevet let cremet. Med den høje temperatur er det ihvertfald nødvendigt at hælde blandingen gennem en sigte.
    Jeg tilsætter iøvrigt først sukkeret efter at have lavet cremen; så går det lidt hurtigere med den forsigtige opvarmning med konstant omrøring.
    Metoden med kaffebønner er udmærket, men kan også få et godt og nemmere resultat ved tilsætning af en kop meget stærk kaffe.

    Med venlig hilsen

    Svar
    • Hej Ib

      Tak for din kommentar og for at dele din erfaring med at lave is.
      Jeg har dog aldrig haft problemer med at opvarme til 85 grader, og det giver en god og cremet is.
      Nu er dit tip givet videre her 🙂

      God dag
      Mvh Tina

      Svar
  2. Hej Tina
    Det lyder som en let og lækker kaffe is. Den har jeg lyst til at lave til min datters fødselsdag.
    Jeg kunne godt tænke mig, at tilsætte noget chokolade 56% og groft hakket ristet hasselnødder. Jeg har ikke en is maskine så jeg tænker at tilsætte der, når ismassen er halvfrossen. Så det bliver lidt semifreddo-agtig. Tror du ikke det vil fungere?
    Mit barnebarn på snart 3 år er vild med kaffe og vi har altid skulle passe på vore kaffekopper, når han er i nærheden. Og hvis der bliver spurgt om der er nogen der vil med ind og have en kop kaffe, er han den først til at svare Ja tak 😉
    Venligst Charlotte G

    Svar
    • Hej Charlotte

      Det lyder super lækkert med chokolade og ristede hasselnødder i isen, og jeg tror det vil fungere rigtig fint at tilsætte det når isen er halvfrossen. Kom endelig med en tilbagemelding når du har prøvet den, jeg vil rigtig gerne høre hvordan dit kaffeelskende barnebarn tager imod isen 😍

      Ha en dejlig søndag
      Mvh Tina

      Svar
  3. Hej Tina
    Jeg har prøvet din opskrift en enkelt gang og skal i i gang igen, for den er jo nærmest vanedannende 😊
    Jeg har lavet flere is som denne opskrift, hvad angår selve grundisen (vanilje is)
    Når den sammenpiskede ismasse opvarmes for at emulgere, er det min erfaring, at det skal ske langsomt og meget varsomt. Et par gange har jeg haft lidt for meget varme på, hvilket gør at den koger op og laver klumper. Selvom man forsøger at sigte den fri for klumper, er den, efter min mening, ikke til at redde

    Svar
    • Hej Frank

      Tak for din kommentar, dejligt at du kan lide opskriften.
      Ja det er korrekt at man skal være lidt varsom med at have varmen for højt skruet op, det skal man lige være opmærksom på. Nu er dit tip givet videre til andre her 🙂

      Ha en dejlig dag
      Mvh Tina

      Svar
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.