Vi kender alle den populære dalgona kaffe, men hvad med at trylle den populære drik om til en isdessert? Vi tror at dalgona is bliver sommerens hit til alle Dalgona-elskere. Elsker du også Dalgona? Så SKAL du prøve denne is med det lækre kaffeskum fra den Koreanske Instagram-kaffe.
Vi er selvfølgelig med på den store kaffetrend dette forår. Dalgona kaffe er en lækker cafe latte med cremet kaffeskum på toppen. Vi spår at sommerens trend vil at blive Dalgona is. En cremet vaniljeis toppet med lækkert Dalgona-skum.
Hvordan laver man Dalgona is?
Helt simpelt forklaret er det en vanilje is, hvor i der er blandet det lækre cremede dalgonaskum i. Den er ganske enkel at lave, hvis du har en ismaskine derhjemme. Hvis du ikke har, så skynd dig at få fat i en, så du kan nyde lækker is hele sommeren. Vi har en Wilfa ismaskine (reklamelink), som vi er super glade for.
Til vaniljeis skal du bruge:
- Sødmælk
- Piskefløde
- Vanilje
- Sukker
- Æggeblommer
Til Dalgonaskum skal du bruge:
- Instant kaffe
- Sukker
- Kogende vand
Først laver man vaniljeisen ved at piske æggeblommer og sukker, og herefter tilføje mælk, fløde og vanilje. Så skal ismassen legeres, det gør man ved at varme den op til 82 grader. Herefter kommes den i køleskabet til den er helt kold.
Så køres den på ismaskinen indtil den har soft ice-konsistens, hvorefter den kommer på glas og får en klat Dalgonaskum (pisket af instantkaffe, sukker og kogende vand). Kaffeskummen røres let ud i vaniljeisen og den sættes i fryseren til den har sat sig helt.
Opskrift på Dalgona is
Her er vores bud på en lækker dessert i glas – Et spin off af den populære kaffedrik, som nu er blevet til en isdessert.
Dalgona is opskrift
Ingredienser
Vaniljeis
- 125 g sukker
- 4 æggeblommer
- 3 dl sødmælk
- 1,5 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
Dalgona skum
- 4 spsk sukker
- 4 spsk instant kaffe
- 4 spsk kogende vand
Sådan gør du
Vaniljeis
- Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt kornene fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang, mælk og fløde og rør godt sammen.
- Varm nu ismassen op så den legeres. Den skal varmes op under omrøring til 82 grader.
- Når massen når 82 grades tages den af varmen. Hæld ismassen i en plastbeholder og sæt den i køleskabet til den er helt hold. Det tager 3-4 timer, men du kan med fordel lade den stå til næste dag (lad bare den tomme vaniljestang ligge i og give smag).
- Når ismassen er kold skal den køres på ismaskinen til den har soft ice-konsistens. På vores ismaskine tager det 45-60 minutter. Når den er ved at være klar laves dalgonaskummet.
Dalgonaskum
- Kom alle ingredienserne til dalgonaskum i en skål, og pisk med en håndmixer til det bliver til en tyk skum. Den skal være pisket så meget at den kan holde formen, og får bløde toppe når du kører piskeriset igennem den.
Samling
- Kom din vaniljeis på glas. Fyld dem cirka med 3/4 vaniljeis, og top med 1/4 dalgonaskum. Rør rundt i isen med enden af en ske, så du laver en swirvel rundt i isen og blander skummet med vaniljeisen. Skummet er meget bittert i sig selv, så det smager bedst hvis det bliver blandet lidt med vaniljeis, den må dog gerne være mest brun i toppen af glasset.Alternativt kan du komme vaniljeisen i en stor plastbøtte og dalgonaskummet ovenpå, og igen røre lidt rundt i overfladen med enden af en ske for at blande vaniljeis og dalgonaskum. Denne måde er hvis du vil servere din is i kugler og ikke i portionsglas.
- Kom herefter isen i fryseren til den har sat sig helt. Det tager omkring 2 timer.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Vil du prøve andre af vores opskrifter på lækre desserter? Find alle vores desserter her.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her