Du har helt sikkert hørt om dalgona kaffe. Det er blevet en ultra trendy drink de seneste år over hele verden. Trenden har også ramt Danmark, og Instagram booner af billeder med den smukke kaffe med cremet skum på toppen. Du kan servere dalgonakaffe både varm og kold, begge dele er supper lækkert. Enten som en dejlig Dalgona Latte på kolde dage, eller som en forfriskende Dalgona iskaffe på de varme sommerdage.
Kaffeskum og mælk
Denne kaffe har mange navne. Koreansk kaffe, TikTok kaffe, whipped coffee er bare nogle af de navne jeg har set brugt om den. Uanset hvad du kalder den, så er den både lækker og nem at lave.
En Dalgona kaffe består af to ting. Kaffeskum og mælk. Det er virkelig simpelt. Dalgona skum består af Instant kaffe, kogende vand og sukker.
Tricket er, at piske det lang tid med en håndmixer, efter 2-3 minutter bliver det til skum, og så er den klar til at bruge. For at lave din dalgona kaffe, skal du blande i forholdet: 3/4 mælk (enten kold eller varm) og 1/4 kaffeskum.
Elsker du Dalgona kaffe? Så skal du også prøve vores opskrift på Dalgona is. Hvis du har kaffeskum til overs du ikke får brugt, kan du bruge det til denne skønne isdessert.
Serveringsforslag
- Server med varm skummet mælk som en Dalgona Latte.
- Server din kaffe med varm mælk og baileys eller kahlua.
- Server den med letpisket flødeskum og whiskey som en Irish coffe.
- Server den med kold mælk og isterninger som en lækker iskaffe.
Opbevaring af Dalgonaskum
Hvis du får lavet for meget skum, kan du opbevare det ved stuetemperatur i et par dage i en plastbøtte med låg på. Eller du kan bruge det til at lave en lækker Dalgonais.
Opskrift på Dalgona kaffe
Her er vores bud på en toplækker kaffedrik. Du kan servere den med varm mælk som en Dalgona Latte eller med iskold mælk og isterninger som en Dalgona iskaffe. Begge dele smager fantastisk.
Dalgona kaffe
Ingredienser
Dalgonaskum:
- 2 spsk instant kaffe
- 2 spsk sukker
- 2 spsk vand, kogende
Serveres med:
- 4 dl mælk
- Isterninger, Hvis den serveres som iskaffe
Sådan gør du
Dalgonaskum:
- Pisk alle ingredienserne til skummet med en håndmixer i 2-3 minutter indtil du får en lækker fast skum. Du kan også piske det i hånden, men det tager noget længere tid.2 spsk instant kaffe, 2 spsk sukker, 2 spsk vand
Servering:
- Vælg om du vil servere din Dalgona varm som Latte eller kold som Iskaffe.Varm Dalgona LatteLun og skum mælken med en mælkeskummer. Fyld dine glas med 3/4 varm mælk, og top med 1/4 Dalgonaskum. Server straks.Kold Dalgona IskaffeKom 3-4 isterninger i glassene, og fyld herefter op med 3/4 kold mælk. Top med 1/4 dalgonaskum og server straks.4 dl mælk, Isterninger
- Kaffen skal omrøres inden den drikkes, da skummet smager meget bittert i sig selv.
- Tip: Pynt med hakket mørk chokolade eller et drys kakao på toppen
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. maj 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her