Indhold

Dalgona kaffe

Indhold

Du har helt sikkert hørt om dalgona kaffe nu. Det er blevet en ultra trendy drink her i løbet af foråret over hele verden. Trenden har også ramt Danmark, og Instagram booner af billeder med den smukke kaffe med cremet skum på toppen. Du kan servere dalgonakaffe både varm og kold, begge dele er supper lækkert. Enten som en dejlig Dalgona Latte på kolde dage, eller som en forfriskende Dalgona iskaffe på de varme sommerdage.

Dalgona kaffe - Nem opskrift på verdens bedste iskaffe

Kaffeskum og mælk

Denne kaffe har mange navne. Koreansk kaffe, TikTok kaffe, whipped coffee er bare nogle af de navne jeg har set brugt om den. Uanset hvad du kalder den, så er den både lækker og nem at lave.

En Dalgona kaffe består af to ting. Kaffeskum og mælk. Det er virkelig simpelt. Dalgona skum består af:

  • Instant kaffe
  • Varmt vand
  • Sukker

Tricket er, at piske det lang tid med en håndmixer, efter 2-3 minutter bliver det til skum, og så er den klar til at bruge. For at lave din dalgona kaffe, skal du blande i forholdet: 3/4 mælk (enten kold eller varm) og 1/4 kaffeskum.

Elsker du Dalgona kaffe? Så skal du også prøve vores opskrift på Dalgona is. Hvis du har kaffeskum til overs du ikke får brugt, kan du bruge det til denne skønne isdessert.

Dalgona kaffe - Opskrift på dejlig varm dalgona latte

Opbevaring af Dalgonaskum

Hvis du får lavet for meget skum, kan du opbevare det ved stuetemperatur i et par dage i en plastbøtte med låg på. Eller du kan bruge det til at lave en lækker Dalgonais.

Dalgona kaffe opskrift

Her er vores bud på en toplækker kaffedrik. Du kan servere den med varm mælk som en Dalgona Latte eller med iskold mælk og isterninger som en Dalgona iskaffe. Begge dele smager fantastisk.

Dalgona kaffe - Nem opskrift på Dalgona kaffe
5 fra 1 stemme

Dalgona kaffe opskrift

Serveres varm eller kold som Dalgona Latte eller Dalgona iskaffe
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 15 min
Ret Drikkevarer
Køkken Asiatisk, Koreansk
Antal 2 glas
Kalorier 129 kcal

Ingredienser

Dalgonaskum:

  • 2 spsk instant kaffe
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vand, kogende

Serveres med:

  • 4 dl mælk
  • Isterninger, Hvis den serveres som iskaffe

Sådan gør du

Dalgonaskum:

  • Pisk alle ingredienserne til skummet med en håndmixer i 2-3 minutter indtil du får en lækker fast skum. Du kan også piske det i hånden, men det tager noget længere tid.

Servering:

  • Vælg om du vil servere din Dalgona varm som Latte eller kold som Iskaffe.
    Varm Dalgona Latte
    Lun og skum mælken med en mælkeskummer. Fyld dine glas med 3/4 varm mælk, og top med 1/4 Dalgonaskum. Server straks.
    Kold Dalgona Iskaffe
    Kom 3-4 isterninger i glassene, og fyld herefter op med 3/4 kold mælk. Top med 1/4 dalgonaskum og server straks.
  • Kaffen skal omrøres inden den drikkes, da skummet smager meget bittert i sig selv.
  • Tip: Pynt med hakket mørk chokolade eller et drys kakao på toppen

Nutrition

Kalorier: 129kcalKulhydrater: 11gProtein: 6gFedt: 7gMættet fedt: 4gKolesterol: 20mgNatrium: 86mgKalium: 299mgSukker: 11gA-vitamin: 324IUCalcium: 226mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dalgona, Dalgona kaffe, Iskaffe, Latte, Varme drikke
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Dalgona kaffe varianter

  • Server med varm skummet mælk som en Dalgona Latte.
  • Server din kaffe med varm mælk og baileys eller kahlua.
  • Server den med letpisket flødeskum og whiskey som en Irish coffe.
  • Server den med kold mælk og isterninger som en lækker iskaffe.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg