Populært:

Madformadelskere / Drikkevarer / Dalgona kaffe

Dalgona kaffe

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Du har helt sikkert hørt om dalgona kaffe. Det er blevet en ultra trendy drink de seneste år over hele verden. Trenden har også ramt Danmark, og Instagram booner af billeder med den smukke kaffe med cremet skum på toppen. Du kan servere dalgonakaffe både varm og kold, begge dele er supper lækkert. Enten som en dejlig Dalgona Latte på kolde dage, eller som en forfriskende Dalgona iskaffe på de varme sommerdage.

Dalgona kaffe - Nem opskrift på verdens bedste iskaffe

Kaffeskum og mælk

Denne kaffe har mange navne. Koreansk kaffe, TikTok kaffe, whipped coffee er bare nogle af de navne jeg har set brugt om den. Uanset hvad du kalder den, så er den både lækker og nem at lave.

En Dalgona kaffe består af to ting. Kaffeskum og mælk. Det er virkelig simpelt. Dalgona skum består af Instant kaffe, kogende vand og sukker.

Tricket er, at piske det lang tid med en håndmixer, efter 2-3 minutter bliver det til skum, og så er den klar til at bruge. For at lave din dalgona kaffe, skal du blande i forholdet: 3/4 mælk (enten kold eller varm) og 1/4 kaffeskum.

Elsker du Dalgona kaffe? Så skal du også prøve vores opskrift på Dalgona is. Hvis du har kaffeskum til overs du ikke får brugt, kan du bruge det til denne skønne isdessert.

Dalgona kaffe - Opskrift på dejlig varm dalgona latte

Serveringsforslag

  • Server med varm skummet mælk som en Dalgona Latte.
  • Server din kaffe med varm mælk og baileys eller kahlua.
  • Server den med letpisket flødeskum og whiskey som en Irish coffe.
  • Server den med kold mælk og isterninger som en lækker iskaffe.

Opbevaring af Dalgonaskum

Hvis du får lavet for meget skum, kan du opbevare det ved stuetemperatur i et par dage i en plastbøtte med låg på. Eller du kan bruge det til at lave en lækker Dalgonais.

Opskrift på Dalgona kaffe

Her er vores bud på en toplækker kaffedrik. Du kan servere den med varm mælk som en Dalgona Latte eller med iskold mælk og isterninger som en Dalgona iskaffe. Begge dele smager fantastisk.

Dalgona kaffe - Nem opskrift på verdens bedste iskaffe
5 fra 3 stemmer

Dalgona kaffe

Opskrift på dalgona kaffe
Serveres varm eller kold som Dalgona Latte eller Dalgona iskaffe
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Drikkevarer
Køkken Asiatisk, Koreansk
Antal 2 glas
Kalorier 129 kcal

Ingredienser

Dalgonaskum:

  • 2 spsk instant kaffe
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vand, kogende

Serveres med:

  • 4 dl mælk
  • Isterninger, Hvis den serveres som iskaffe

Sådan gør du

Dalgonaskum:

  • Pisk alle ingredienserne til skummet med en håndmixer i 2-3 minutter indtil du får en lækker fast skum. Du kan også piske det i hånden, men det tager noget længere tid.
    2 spsk instant kaffe, 2 spsk sukker, 2 spsk vand

Servering:

  • Vælg om du vil servere din Dalgona varm som Latte eller kold som Iskaffe.
    Varm Dalgona Latte
    Lun og skum mælken med en mælkeskummer. Fyld dine glas med 3/4 varm mælk, og top med 1/4 Dalgonaskum. Server straks.
    Kold Dalgona Iskaffe
    Kom 3-4 isterninger i glassene, og fyld herefter op med 3/4 kold mælk. Top med 1/4 dalgonaskum og server straks.
    4 dl mælk, Isterninger
  • Kaffen skal omrøres inden den drikkes, da skummet smager meget bittert i sig selv.
  • Tip: Pynt med hakket mørk chokolade eller et drys kakao på toppen

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 129kcalKulhydrater: 11gProtein: 6gFedt: 7gMættet fedt: 4gKolesterol: 20mgNatrium: 86mgKalium: 299mgSukker: 11gA-vitamin: 324IUCalcium: 226mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. maj 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.