Populært:

Madformadelskere / Drikkevarer / Chokoladepinde

Chokoladepinde

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Du kan nemt selv varme chokoladepinde til varm kakao eller varm chokolade som det jo faktisk er. Det er både nemt og lækkert, og du kan pynte dem præcis som du selv har lyst til. Læs med her og få vores nemme opskrift.

chokoladepinde til varm kakako

Varm chokolade på en kold vinterdag

Der findes ikke noget som en kop varm chokolade på en kold vinterdag. Derfor er det altid lækkert at have nogle lækre chokoladepinde, så man hurtigt kan lave en kop at varme sig på.

Det er jo egentlig bare et stykke chokolade på pind, som man sætter i en kop, og så hælder man varm mælk over. Så vil chokoladen smelte, og vupti så har man en kop varm chokolade. Eller varm kakao som mange også kalder det.

Man kan pynte dem på alle mulige forskellige måder. Som med med små skumfiduser og fint krymmel hvis du synes. Eller du kan lave dem kun med chokolade. Det er helt op til dig.

Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Her er de lavet med en blanding af hvid og mørk chokolade.

Det er super lækkert med den søde hvide chokolade sammen med den lidt bitre mørke chokolade. Det skaber en god balance. Du kan også bruge mælkechokolade sammen med mørk chokolade, eller den kombination du bedst kan lide når du skal lave varm chokolade.

chokoladepinde til varm chokolade

Ingrediensnoter

Chokolade – Vælg en mørk chokolade og en hvid chokolade eller en kombination af mælkechokolade og mørk chokolade. Det er helt op til dig.

Pynt – Jeg har brugt en kombination af skumfiduser og forskellige slags krymmel. Brug den pynt du synes om, eller den du har derhjemme.

Hvordan laver man chokoladepinde?

Det er supernemt at lave sine egne chokoladepinde til varm kakao.

Du skal selvfølgelig bruge nogle pinde, her er brugt ispinde. Og så skal du bruge en form. Jeg har brugt en silikoneform til canelles. Men en isterningform eller en silikoneform fungerer helt fint. Du skal bare kunne skøbe chokoladen i den.

Det første du gør, er at temperere den hvide chokolade. Jeg gør det i mikroovnen ved at hakke 2/3 groft og smelte det i mikroovnen. Resten hakker jeg helt fint og blander i når det første er smeltet.

Så fordeles chokoladen i formene, og så skal den have tid til lige at sætte sig. Det går heldigvis ret hurtigt.

I mens kan du temperere den mørke chokolade på samme måde. Den hældes ovenpå den hvide chokolade i formen når den har sat sig, og der stikkes en pind ned i den mørke chokolade.

På toppen kan du pynte med krymmel og små skumfiduser, eller som her store skumfiduser der er klippet i stykker.

Pynt eventuelt pindene med en sløjfe, og pak dem i cellofanposer hvis de skal gives som en gave. De er skønne som værtindegave til jul eller en lille adventsgave til en du vil glæde.

Når du skal servere den varme chokolade, sætter du pind med chokolade i en kop, og hælder varm mælk over. Brug pinden til at røre rundt, og vupti, så er der lækker varm kakao.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

chokoladepinde pakket i cellofanpose som værtindegave eller spiselig adventsgave

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man chokoladepindene?

De færdig chokoladepinde bør opbevares køligt men ikke i køleskabet. Læg dem i en lufttæt bøtte eller kagedåse.

Kan jeg bruge andet end hvid chokolade?

Hvis du ikke er vild med hvid chokolade, kan du vælge en kombination af mørk chokolade og mælke chokolade for at give lidt sødme til den færdige varme chokolade. Brug den kombination du bedst kan lide.

Andre opskrifter du måske vil synes om

Vil du prøve at lave dine egne skumfiduser?

Prøv vores opskrift på hjemmelavet Juleskum
chokoladepinde med hvid og mørk chokolade til varm kakao

Opskrift på chokolade til varm kakao

Her får du vores opskrift på lækre og flotte chokoladepinde til varm kakao, eller varm chokolade som det egentlig er. De er nemme at lave, og hvem kan ikke lide varm chokolade?

Tag ungerne med i køkkenet og lav disse som hjemmelavede julegaver, værtindegave til juleaften eller måske som en gave til pakkelegen. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

chokoladepinde til varm kakako
5 fra 1 stemme

Chokoladepinde

Opskrift på chokoladepinde
Det er nemt at lave chokoladepinde til varm kakao. Du kan pynte dem som du har lyst til, og så er det altid nemt og hurtigt at lave en kop varm chokolade.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 197 kcal

Udstyr

 • Silikoneform
 • Ispinde

Ingredienser

 • 100 g hvid chokolade
 • 150 g mørk chokolade
 • 30 g miniskumfiduser, eller almindelige klippet i mindre stykker
 • Krymmel

Sådan gør du

 • Tip til formen: Jeg har brugt en silikoneforn til minicanelles og ikke fyldt dem helt op. Du kan bruge andre typer af silikoneforme, isterningebakker eller sågar små shots glas. Formen skal selvfølgelig være godkendt til fødevarer.
 • Start med at temperere den hvide chokolade. Hak 2/3 af chokoladen groft og den sidste 1/3 fint. Smelt den grofthakkede del i mikroovnen eller over vandbad. Rør rundt hvert 15. sekund hvis du bruger mikroovn. Når chokoladen akkurat er smeltet, røres den finthakkede chokolade i, og chokoladen er nu klar til brug.
 • Fordel den hvide chokolade i silikoneformene, og lad den sætte sig. Sæt den eventuelt i køleskabet hvis det skal gå hurtigere.
 • Temperer nu den mørke chokolade på samme måde.
 • Fordel den smeltede mørke chokolade oven på den størknede hvide, og sæt en pind i hver form. Det er nemmest hvis chokoladen lige har stået et par minutter inden du stikker den i.
 • Pynt på toppen med skumfiduser og krymmel eller pynt efter eget valg.
 • Ved servering sættes chokoladepinden i en kop, og der hældes cirka 1,5 dl varm mælk hen over.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 197kcalKulhydrater: 20gProtein: 2gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 18mgKalium: 170mgFibre: 2gSukker: 15gA-vitamin: 11IUC-vitamin: 1mgCalcium: 39mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.