Populært:

Hvid gløgg

4.67

/5

1 day 1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

1 day 1 time 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Er du ikke til den tunge rødvinsgløgg eller vil du gerne lave en alkoholfri gløgg, så skulle du prøve denne opskrift på hvid gløgg med æblemost. Du laver først gløggessens, og herefter kan du vælge om du vil servere den med rom og hvidvin eller som æblegløgg uden alkohol. Begge dele smager helt fantastisk.

Æblegløgg – Glassene er modtaget i gave og er fra Frederik Bagger

Æblegløgg – alkoholfri eller med hvidvin

Opskriften på denne gløggekstrakt er ret lige til. Når den er færdig kan du selv vælge om du vil bruge den til at servere en alkoholfri gløgg, så laver du den med udelukkende æblemost, eller du vil servere den sammen med rom og hvidvin, så du får en hvid gløgg med alkohol.

Gløgg uden alkohol er en fordel hvis der er børn der skal smage, eller voksne som skal køre hjem. Så sker der jo ikke noget ved at man snupper glas nummer to.

Denne gløgg er sød og lækker, og kan serveres traditionelt med mandler og rosiner i, eller som her pyntes med stjerneanis og kanelstænger. Der giver den skønneste juleduft af lakrids og kanel.

Hvordan laver man hvid gløgg?

Det første du skal gøre, er at koge gløggekstrakten. Til den skal du bruge:

  • Æblemost
  • Rørsukker
  • Citroner
  • Appelsin
  • Kardemommekapsler
  • Vanilje
  • Kanelstænger
  • Stjerneanis
  • Nelliker
  • Peberkorn
  • Ingefær

Det hele skal i en stor gryde og koge i en lille times tid under låg. Når ekstrakten er færdigkogt, skal den hældes på glas sammen med alle krydderierne, og så skal den trække et døgns tid før du kan bruge den til at blande den færdige gløgg af. Efter et døgn kan du si krydderierne fra, og så er den klar til servering.

Hvidvinsgløgg

Vil du lave en hvidvinsgløgg, så varmer du hvidvin op i en gryde indtil lige under kogepunktet. Beregn cirka 2 dl hvidvin pr person. Den varme hvidvin blandes med 1 dl gløggekstrakt pr person, og evt. 1 cl rom per person. Rommen kan du udelade hvis du vil have en mild gløgg. Tilsæt enten mandler og rosiner, eller stjerneanis og kanel, og server gløggen.

Alkoholfri gløgg

Hvis du vil servere din gløgg uden alkohol, så varmer du æblemost op i en gryde. Cirka 2 dl per person. Når det er varmt, tilsættes gløggekstrakt, cirka 1 dl per person, og gløggen er klar til servering. Kom mandler og rosiner i, eller pynt med stjerneanis og kanel.

Vil du prøve en anden lækker juledrik?

Prøv vores opskrift på hjemmelavet Eggnog

Hvid gløgg opskrift

Her er vores opskrift på hvid gløgg i en version uden og en med alkohol. Begge dele smager super godt, men den foretrækkes selvfølgelig uden alkohol hvis der er børn eller folk der skal køre hjem.

Du kan sagtens bruge samme gløggekstrakt til at lave begge versioner, så du kan nemt lave gløgg til både voksne og børn af den samme essens.

Hvid gløgg - Hjemmelavet gløggekstrakt til gløg uden alkohol eller med hvidvin og rom
4.67 fra 3 stemmer

Hvid gløgg opskrift

Sådan laver du en varm og krydret gløggekstrakt, og serverer den med rom og hvidvin eller som alkoholfri gløgg.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Trækketid 1 day
Samlet tid 1 day 1 time 15 minutter
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Antal 10 personer
Kalorier 289 kcal

Ingredienser

Gløggekstrakt

  • 1 l æblemost
  • 1 dl rørsukker
  • 2 citroner
  • 1 appelsin
  • 12 kapsler kardemomme
  • 1 stang vanilje
  • 3 kanelstænger
  • 6 stjerneanis
  • 6 hele nelliker
  • 6 peberkorn
  • 4 skiver frisk ingefær

Til servering – med alkohol

  • 1 dl rom
  • 2 l hvidvin, 2 dele hvidvin til 1 del gløggekstrakt

Til servering – uden alkohol

  • 2 l æblemost, 2 dele æblemost til 1 del gløggekstrakt

Til servering

  • Mandler og rosiner

Sådan gør du

Gløggekstrakt

  • Åben vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, den tomme vaniljestang og alle andre ingredienser til gløggekstrakten i en gryde og kog op under omrøring. Lad gløggen simre i 30-60 minutter under låg. Lad den herefter køle af og kom den på et skoldet glas med låg. Lad ekstrakten trække i minimum 1 dag før krydderierne sies fra og den er klar til servering.

Hvid gløgg med alkohol

  • Varm hvidvin op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og bland med gløggekstrakt. Blandingsforholdet er 2 dele hvidvin til 1 del gløggekstrakt. Hvis du laver af 1 liter gløggekstrakt, skal du bruge 2 liter hvidvin.
    Regn med cirka 2 dl hvidvin og 1 dl gløggekstrakt per person du skal servere gløgg til.
  • Tilsæt 1 cl rom per person eller 1 dl hvis du varmer hele portionen på en gang. Du kan undlade rom, hvis du ønsker en mildere gløgg.
  • Server straks – Evt. med mandler og rosiner.

Hvid gløgg uden alkohol

  • Varm æblemosten op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt gløggekstrakt. Brug 2 dele æblemost til 1 del gløggekstrakt. 2 Liter æblemost hvis du laver gløgg af alt gløggekstrakten.
    Regn med cirka 2 dl æblemost og 1 dl gløggekstrakt per person du skal servere gløgg til.
  • Server straks – Evt. med mandler og rosiner.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1person (med alkohol)Kalorier: 289kcalKulhydrater: 31gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 15mgKalium: 310mgFibre: 1gSukker: 23gA-vitamin: 29IUC-vitamin: 20mgCalcium: 41mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks til hvid gløgg

  • Du kan tilpasse krydderierne i din gløggekstrakt til de smage I allerbedst kan lide, og som smager af jul for Jer. Tilsæt evt. skal eller skiver af økologiske appelsiner, allehånde eller andre julesmage.
  • Server din gløgg traditionelt med mandelsplitter og rosiner, eller pynt den som her med kanelstænger og stjerneanis – det giver en dejlig duft af jul.

Serveringsforslag

  • Server hjemmelavet gløgg med æbleskiver og hjemmebagte pebernødder.
  • Server som en lækker eftermiddagssnack til julehygge eller til aftenshygge mens I ser julekalender i tv.

Gløggekstrakt – Gløggessens

Basen for god hjemmelavet gløgg er gløgg-ekstraken, og den skal helst have så meget smag som muligt. Der er ingen alkohol i denne version, da den også kan bruges til børnevenlig gløgg. Hvis du ved at du kun vil lave almindelig hvid gløgg med alkohol, så kan du blot tilsætte rommen til gløggessensen inden den kommer på glas for at trække.

God fornøjelse og rigtig glædelig jul!

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. december 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.