Hvid gløgg

Er du ikke til den tunge rødvinsgløgg eller vil du gerne lave en alkoholfri gløgg, så skulle du prøve denne opskrift på hvid gløgg med æblemost. Du laver først gløggessens, og herefter kan du vælge om du vil servere den med rom og hvidvin eller som æblegløgg uden alkohol. Begge dele smager helt fantastisk.

Gløgg uden alkohol er en fordel hvis der er børn eller voksne som skal køre hjem. Den er sød og lækker, og kan serveres traditionelt med mandler og rosiner eller som her pyntes med stjerneanis og kanelstænger. Der giver den skønneste juleduft af lakrids og kanel.

Æblegløgg – Glassene er modtaget i gave og er fra Frederik Bagger

Hvid gløgg opskrift

Her er vores opskrift på hvid gløgg i en version uden og en med alkohol. Begge dele smager super godt, men den foretrækkes selvfølgelig uden alkohol hvis der er børn eller folk der skal køre hjem.

Du kan sagtens bruge samme gløggekstrakt til at lave begge versioner, så du kan nemt lave gløgg til både voksne og børn af den samme essens.

Hvid gløgg - Hjemmelavet gløggekstrakt til gløg uden alkohol eller med hvidvin og rom

Hvid gløgg opskrift – Gløggekstrakt + alkoholfri gløgg med æble

Varm og krydret gløgg der kan serveres med eller uden alkohol
0 fra 0 stemmer
Ret: Drikkevarer
Køkken: Dansk
Keyword: Jul, Julehygge
Tilberedning: 1 time
Udskriv Pin
Antal: 10 personer

Ingredienser

Gløggekstrakt

  • 1 l æblemost
  • 1 dl rørsukker
  • 2 stk citroner
  • 1 stk appelsin
  • 12 kapsler kardemomme
  • 1 stang vanilje
  • 3 stænger kanel
  • 6 stk stjerneanis
  • 6 hele nelliker
  • 6 hele peberkorn
  • 4 skiver ingefær

Til servering – hvid gløgg med alkohol

  • 1 dl rom
  • 2 l hvidvin, 2 dele hvidvin til 1 del gløggekstrakt

Til servering – hvid gløgg uden alkohol

  • 2 l æblemost, 2 dele æblemost til 1 del gløggekstrakt

Til servering

  • Mandler og rosiner

Sådan gør du

Gløggekstrakt

  • Åben vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, den tomme vaniljestang og alle andre ingredienser til gløggekstrakten i en gryde og kog op under omrøring. Lad gløggen simre i 30-60 minutter under låg. Lad den herefter køle af og kom den på et skoldet glas med låg. Lad ekstrakten trække i minimum 1 dag før krydderierne sies fra og den er klar til servering.

Hvid gløgg med alkohol

  • Bland 1 dl rom i gløggekstrakten – kan undlades hvis man ønsker en mild gløgg.
  • Varm hvidvin op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og bland med gløggekstrakt. Blandingsforholdet er 2 dele hvidvin til 1 del gløggekstrakt.
  • Server straks – Evt. med mandler og rosiner.

Hvid gløgg uden alkohol

  • Varm æblemosten op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt gløggekstrakt. Brug 2 dele æblemost til 1 del gløggekstrakt.
  • Server straks – Evt. med mandler og rosiner.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Tips og tricks til hvid gløgg

  • Du kan tilpasse krydderierne i din gløggekstrakt til de smage I allerbedst kan lide, og som smager af jul for Jer. Tilsæt evt. skal eller skiver af økologiske appelsiner, allehånde eller andre julesmage.
  • Server din gløgg traditionelt med mandelsplitter og rosiner, eller pynt den som her med kanelstænger og stjerneanis – det giver en dejlig duft af jul.

Serveringsforslag

  • Server hjemmelavet gløgg med æbleskiver og hjemmebagte pebernødder.
  • Server som en lækker eftermiddagssnack til julehygge eller til aftenshygge mens I ser julekalender i tv.

Gløggekstrakt – Gløggessens

Basen for god hjemmelavet gløgg er gløgg-ekstraken, og den skal helst have så meget smag som muligt. Der er ingen alkohol i denne version, da den også kan bruges til børnevenlig gløgg. Hvis du ved at du kun vil lave almindelig hvid gløgg med alkohol, så kan du blot tilsætte rommen til gløggessensen inden den kommer på glas for at trække.

God fornøjelse og rigtig glædelig jul!

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Følg med på Instagram

Vil du have flere opskrifter på lækker hjemmelavet hverdagsmad? Gå ikke glip af dejlige billeder og opskrifter direkte i dit feed. 

Følg med på Instagram
shares