TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Æbleskiver

Her op til jul skal vi jo have æbleskiver, og de bedste æbleskiver er nu af den hjemmelavede slags. Her får du vores opskrift på æbleskiver med kærnemælk. Det synes vi giver den helt perfekte smag og konsistens.

Mange tror det er svært selv at lave æbleskiver. Men det er det faktisk ikke, man skal bare lige finde den rigtige teknik og vende dem på det rigtige tidspunkt, så får man smukke og kuglerunde æbleskiver hver gang.

Det er selvfølgelig vigtigt at du får lavet dejen rigtigt. Her skal du været meget opmærksom når æggehviderne skal i dejen. De skal først piskes helt stive, og herefter vendes meget forsigtigt i dejen, så de ikke misten for meget luft. Brug en dejskraber til at vende æggehviderne i dejen med.

Tip til runde æbleskiver

Det hele handler om teknik og timing. Før det første skal hullet i æbleskivepanden fyldes helt op! Den skal også være ret varm, så dejen i kanten sætter sig hurtigt. Når du er færdig med at fylde dej op, skal du med det samme i gang med at vende. Vend først æbleskiverne en kvart omgang, så halvdelen af den bagte bund kommer op over kanten. Når du har gjort det hele vejen rundt, skal den vendes den sidste kvarte omgang, så æbleskiven lukkes. Husk at tilføje æblestykker inden du lukker den helt hvis du vil have det i. Herefter kan du bage æbleskiverne færdige mens du vender dem jævnligt.

Æbleskiver opskrift

Her er vores opskrift på hjemmelavede gammeldags luftige æbleskiver. De smager helt fantastisk af jul, citron og kardemomme.

Æbleskiver - Opskrift på æbleskiver med kernemælk og citronskal - Gammeldags hjemmelavede æbleskiver
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Æbleskiver opskrift

Luftige og smagfulde æbleskiver
Ret Eftermiddagskaffe, Julekage, Snack
Køkken Dansk
Keyword Jul, Julefrokost, Julehygge, Julekage
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Hviletid 30 minutter
Portioner 28 stk

Ingredienser

Dej:

  • 3 stk æg delt i blommer og hvider
  • 4 dl kærnemælk eller creme fraiche
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk citronskal fintrevet
  • 1 tsk kardemomme

Fyld (kan undlades):

  • 2 stk æbler i små tern

Til stegning:

  • 20 g smør

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne til dejen – UNDTAGET ÆGGEHVIDERNE – i en blender, og blend indtil dejen har en jævn konsistens. Stil dejen på køl i 30 minutter.
  • Pisk herefter æggehviderne stive, og fold dem i dejen uden at slå for meget luft ud af dem.
  • Varm en æbleskivepande op. Den skal stå på middel varme, og være godt gennemvarm inden du går i gang med bagningen.
  • Smelt først en lille smule smør i hvert hul og fyld herefter hullerne op med dej. Når du har fået dej i alle hullerne, skal æbleskiverne vendes. Vend dem først en kvart omgang, og når du er nået hele vejen rundt, skal du vende dem den sidste kvarte omgang så de lukkes og bliver helt runde. Hvis du ikke har fyldt nok dej i, kan du efterfylde dem lidt inden du vender den sidste kvarte omgang, men det burde ikke være nødvendigt. Det er også her du kan komme et par æbletern inden i æbleskiverne hvis du har lyst.
  • Herefter bages æbleskiverne færdig mens de vendes jævnligt. Det tager ca 5 minutter ved middel varme.
  • Tag æbleskiverne af panden og læg dem i et fad. Dæk dem med staniol og hold dem varme i ovnen ved 50 grader mens du bager resten.
  • Når alle æbleskiverne er bagt, drysses de med flormelis og serveres med din yndlingsmarmelade.
  • Glædelig jul!
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Gløgg og æbleskiver

Man kan næsten ikke sige æbleskiver uden også at sige gløgg. Det er en dansk juletradition, og de to går hånd i hånd. Vil du servere en dejlig hjemmelavet hvid gløgg til, så har vi delt opskriften på hvid gløgg her.

Opbevaring og holdbarhed

Hvis du ikke får spist alle æbleskiverne med det samme, kan de sagtens gemmes til dagen efter i en plastikpose, eller du kan komme dem i fryseren. Herefter kan de lunes i ovnen igen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Jule panna cotta med kirsebærgele - Opskrift på juledessert i glas - alternativ til risalamande

Jule panna cotta med kirsebærgele

Opskrift »
shares